Novosti

Diskretni redizajn: Nissan GT-R za 2017. (FOTO)

Diskretni redizajn: Nissan GT-R za 2017. (FOTO)
Diskretni redizajn: Nissan GT-R za 2017. (FOTO)

Nissan je još jednom unaprijedio svoj sportski četvorosjed koji je predstavljen davne 2007. godine.

Dok fanovi ovog automobila željno iščekuju novu generaciju najavljenu za 2020, fabrika se potrudila da osvježi model koji je već duže vrijeme u prodaji. Stilske promjene su prije svega primjetne na prednjem dijelu gdje su restilizovani maska hladnjaka i branik.

Prednja maska je dobila karakterističnu hromiranu "V" lajsnu koja je prepoznatljiv detalj na novoj generaciji Nissanovih modela, dok se na braniku, ispod farova, nalaze veliki otvori za vazduh.

Redizajn zadnjeg dijela automobila je znatno diskretniji. Promjene su izvršene na dijelu karoserije neposredno uz zadnje bočne ivice koje su sada naglašeno profilisane. Među opcijama Nissana GT-R za 2017. je i novi titanijumski izduvni sistem, a u paleta boja obogaćena je nijansom Blaze Metallic.

Proizvođač je restilizovao i enterijer. Pored redizajniranog volana, tu je i nova centralna konzola, dok su oba bočna ventilaciona otvora podignuta, a središnji "skriveni" između osmoinčnog ekrana multimedijalnog sistema i komandi klima uređaja.

Nissan tvrdi da su sjedišta komfornija nego na prethodnim verzijama, i da je zahvaljujući novom akustičnom staklu, smanjena buka u kabini.

Buduće vozače modela GT-R obradovaće podatak da su inženjeri iz 3.8 litarskog bi-turbo V6 motora izvukli dodatnih 20 ks, tako da model za 2017. raspolaže sa 565 "konja".

Automobil u prodajne salone stiže tokom ljeta, kada će biti poznata i njegova cijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije