Novak ukrotio Raonića za rekord 1

Sa manje napora nego što se očekivalo, prvi teniser sveta Novak Đoković je u finalu Indian velsa savladao Kanađanina Miloša Raonića (6-2, 6-0) i došao do rekordne pete titule na prvom Mastersu sezone. Sinoćnim tijumfom Đoković je 27. put u karijeri podigao pehar na turnirima Masters serije čime se izjednačio po broju titula sa Rafaelom Nadalom.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Đoković je u  potpunosti neutralisao razoran početni udarac Miloša Raonića i uspeo čak pet puta da oduzme servis protivniku. Podatak koji najbolje ilustruje finali meč je Raonićev procenat na drugi servis. Naime, Miloš je uspeo da osvoji tek svaki deseti poen kada ne ubaci servis iz prve.

Prvi reket sveta je odigrao skoro savršen meče, pošto je za sat i sedamnaest minuta trajanja napravio svega četiri neiznuđene greške, od čega nijednu u drugom setu. Sa druge strane Raonić je čak 27 puta pogrešio, zbog čega i nije mogao da se nada drugačijem ishodu protiv, trenutno neprikosnovenog, Đokovića.

Sinoćnim trijumfom u kalifornijskoj pustinji, Đoković je peti put osvoji ovaj turnir čime je postao najuspešniji igrač koji je na njemu ikada nastupao. Iza sebe ostavio je naveće rivale, Rodžera Federera (4) i Rafaela Nadala (3).

Po broju Masters titula Novak Đoković je se izjednačio sa Nadalom pošto obojica trenutno imaju po 27 trofeja. Naredne nedelje teniski karavan se selu u Majami gde će Novak Đoković pokušati da odbrani titulu postane najuspešniji igrač u istoriji Mastes serije.

Osvajanjem titule Đoković je ostao bez ATP poena, pošto je isti turnir osvojio i prošle godine.

Azarenki titula u Indian Velsu

Beloruskinja Vikotrija Azarenka je juče osvojila tutulu Indian Velsa pošto je u finalu savladala najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams sa 6:4, 6:4. Azarenki je to 18. titula u karijeru, a druga ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari