Petak, 18.03.2016.

13:12

LE: Klop na svoju Borusiju!

Braga - Šahtjor, Viljareal - Sparta, Atletik Bilbao - Sevilja i Borusija Dortmund - Liverpul parovi su četvrtfinala Lige Evrope.

Izvor: MN

LE: Klop na svoju Borusiju!
Getty Images

Derbi runde svakako je meč nemačke i engleske ekipe, a to će se najmanje dopasti menadžeru "redsa" Jirgenu Klopu, koji će se za polufinale boriti proitv bivšeg kluba.

Klop je posle meča sa Mančester Junajtedom izjavio da ne bi voleo da se u četvrtfinalu sastane sa klubom koji je uspešno sa klupe predvodio sedam godina, ali će ipak morati da se na Signal Iduna Park vrati u drugačijoj ulozi.

Dve ekipe su se u bliskoj prošlosti sastajale samo tri puta, 2001. u Ligi šampiona, prvi meč u Dortmundu završen je bez golova, a u drugom susretu engleski tim slavio je sa 2:0. U prijateljskom meču pre dve godine na Enfildu, Liverpul je ubedljivo slavio sa 4:0. Ipak i Borusija ima jednu pobedu nad Liverpulom i to u finalu Kupa pobednika kupova u Glazgovu daleke 1966, kada je nemački tim slavio sa 2:1.

Liverpul stadion Borusije Dortmund pamti po dobru, jer je 2001. godine, na tadašnjem Vestfalenu osvojila Kup UEFA, pobedivši Deportivo Alaves u finalu sa 5:4.

Osim spomenutog "finala pre finala", za polufinale će se međusobno boriti dva španska kluba, Atletik Bilbao i branilac trofeja Sevilja, a Sparta, koja je u četvrtak šokirala Lacio, igraće sa Viljarealom.

Braga, koja je izbacila Fenerbahče, ponovo će morati na Istočnu Evropu, a ovoga puta protivnik portugalskom timu biće Šahtjor.

Liga Evrope, četvrtfinale:
Braga - Šahtjor
Viljareal - Sparta
Atletik Bilbao - Sevilja
Borusija Dortmund - Liverpul

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: