Petak, 18.03.2016.

00:40

CG i Makedonci odabrali FIBA: Kraj ABA lige?

Samo tri dana ostalo je do Skupštine ABA lige u Zagrebu kada bi definitivno trebalo da bude poznato da li će regionalno takmičenje uz Evroligu ili FIBA.

Izvor: B92

CG i Makedonci odabrali FIBA: Kraj ABA lige?
Starsport

U utorak su svi regionalni savezi na čelu sa predsednikom KSS Draganom Đilasom poslali pismo direktoru ABA Draganu Bokanu u kojem traže da se regionalno takmičenje do 18. marta izjasni da li prihvata ponudu FIBA ili Evrolige.

Ipak, ako je sudeći po dopisima koje su KS Crne Gore i KS Makedonije poslali u FIBA u sredu, sve je izvesniji raspad regionalnog takmičenja, jer su pomenuti savezi stali uz FIBA.

„Želimo da vas informišemo da KS Crne Gore sa zadovoljstvom podržava FIBA Ligu šampiona i sva takmičenja koja organizuje FIBA. U isto vreme, želimo da vam saopštimo da će klubovi iz Crne Gore igrati samo u takmičenjima u organizaciji FIBA. Prirodno, očekujemo, u skladu sa zaključcima sa sastanka 7. marta u Ženevi, da će isključivi kriterijum za formiranje Lige šampiona za sezonu 2016/2017, biti učinak klubova u ABA ligi iz 2015/2016“, stoji u pismu predsednika KS Crne Gore Mila Đukanovića koje je poslato na adresu generalnog sekretara FIBA PAtrika Baumana.
Slično pismo poslao je i predsednik KS Makedonije Petar Naumovski, pa je sve izvesnije da će doći do raskola u regionalnom takmičenju koje je do sada bilo uz Evroligu.

Predsednik najjačeg klupskog takmičenja Evrope Đordi Bertomeu je gostujući u Beogradu ponudio jedno mesto u Evroligi i barem tri u Evrokupu, ali samo u slučaju potpisivanja sporazuma sa ABA ligom.

U slučaju da ABA odluči da ne potpiše sporazum, a to je posle ovih dopisa realnost, Evroliga će odabrati dve ekipe iz tih takmičenja direktnim razgovorom sa klubovima, a na isti način će biti rešeno i pitanje učesnika Evrokupa.

U ABA ligi je u toku plej-of, a posle prvih mečeva polufinala Crvena zvezda i Mega Leks vode sa 1-0 protiv Cedevite i Budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: