Lopes bez brejk šanse, Novak u četvrtfinalu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale prvog Mastersa sezone u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.03.2016.

02:22

Lopes bez brejk šanse, Novak u četvrtfinalu
Getty images

Branilac titule u kalifornijskoj pustinji u osmini finala savladao je veterana Felisijana Lopesa rutinski – 6:3, 6:3.

Za razliku od prva dva meča protiv Fratanđela i Kolšrajbera, Đoković je protiv Lopesa odigrao znatno bolje. Posebno je bio dobar na servisu pošto rivalu nije prepustio nijednu brejk šansu, a na drugoj strani je uz tri brejka rutinski dobio Španca osmi put u devetom međusobnom duelu.

Naredni rival Đokovića u pohodu na rekordnu petu i treću uzastopnu titulu u Indijan Velsu biće Žo-Vilfred Conga. Francuz je nadigrao u potpunosti Dominika Tima, slavio sa 6:3, 6:2 i izborio se za 21. okršaj sa najboljim na svetu.

Đoković protiv Conge vodi sa 14:6 u pobedama. Tok meča:

Novak je mirno počeo i završio prvi set. Nije u tom periodu Lopes imao nijednu brejk šansu na servis najboljeg na svetu, a srpski teniser iskoristio je jedinu priliku u šestom gemu.

Imao je Lopes 30:0, ali je Đoković dobio četiri vezana poena, poveo je sa 4:2 i tri gema kasnije svojim servisima je okončao posao – 6:3.

Ni početkom drugog seta ništa se nije promenilo.Novak je bio veoma koncentiran na svom servisu, strpljivo je čekao priliku i dočekao je u trećem gemu. Uspeo je da umiri nekoliko servisa Lopesa i iskoristivši i drugu brejk šansu poveo je sa 2:1.

Do kraja meča Đoković je rutinski priveo posao kraju. Imao je dve brejk prilike u sedmom gemu koje nije iskoristio, ali je to ispravio dva gema kasnije za novi trijumf nad iskusnim Špancem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: