Šef Panasonika: Ne obilazim sve, ali Srbija...FOTO

Vlada Srbije spremna je da pomogne fabrici "Panasonic lighting devices Serbia" u Svilajncu za dalje proširenje pogona i zapošljavanje još većeg broja radnika.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.03.2016.

18:25

Šef Panasonika: Ne obilazim sve, ali Srbija...FOTO
Foto: Tanjug

To je izjavio premijer Aleksandar Vučić koji se dastao sa direktorom Panasonikovog programa Šusakuom Nagaeom i rukovodstvom te kompanije u Evropi i obećao pomoć vlade podsticajnim merama, kako bi broj zaposlenih u toj fabrici, u kojoj trenutno radi 390 radnika, bio značajno veći.

"Sve što je dobro za Srbiju vlada će da podržava i to je velika razlika u odnosu na onaj način razmišljanja od ranije", rekao je premijer.
Foto: Tanjug
On je istakao da ne pravi razliku između lokalnih samouprava u kojima su na vlasti druge stranke.

Vučić je rekao da veruje da će japanska kompanija, proširujući proizvodnju, doprineti rastu BDP i zaposlenosti u Srbiji, ali i dolasku novih japanskih investitora.

"Japanci vole čvrst i siguran rad, a ne brz i nesiguan i mi smo srećni što su se opredelili da ostanu u Srbiji na duže vreme", rekao je Vučić, podsetivši da je 2011. godine u toj fabrici radilo 40 radnika.
Foto: Tanjug
On je naveo da se proizvodi iz Svilajnca šalju na strana tržišta, između ostalog i u Rusiju, zbog čega su investitori veoma zadovoljni.

Vučić je naveo da je bilo određenih problema kad je reč o poslovanju Panasonika u Srbiji, ali da je to razrešeno.

Vučić je rekao da u Srbiji ima još opština u Srbiji koje napreduju kao Svijajnac, gde je opozicija na vlasti.

"Ne vodim kampanju za ili protiv ove ili one stranke, radostan sam kad dođem u ovakvu fabriku i mogu da ponudim da vlada uloži još više novca", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug
Premijer je zahvalio ambasadoru Japana u Srbiji Đuici Takahari, koji je naveo da visoko ceni napore vlade u sprovođenju ekonomskih reformi.

"To nam daje podsticaj da nastavimo da smanjujemo deficit, dovodimo investitore", rekao je Vučić.

Direktor Panasonikovog programa Šusaku Nagae je rekao da u okviru Panasonik grupe posluje oko 480 kompanija i oko 1.000 fabrika širom sveta.

"Nemoguće je da posetim sve fabrike na svetu, ali se trudim da posetim što je moguće više, da vidim kakva je situacija, i da razgovaram sa zaposlenima", rekao je Nagae.

On je istakao da je nekoliko puta boravio u Evropi, ali da mu je ovo prva poseta Srbiji, kao i da je siguran da je "Panasonic lighting devices Serbia" jedna od najboljih u toj oblasti, kao i da izvozi najbolje proizvode na svetsko tržište.

"Zadovoljni smo što doprinosimo štednji energije i smanjenju ugljendioksida širom planete. Nadamo se da ćemo širiti svoj posao", rekao je Nagae. Ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara istakao je da je fabrika Panasonika u Svilajncu dobar primer japanske investicije i dodao da očekuje da će privući interesovanje i drugih potencijalnih japanskih investitora.

"Od početka rada fabrike, kompanija daje doprinos srpskoj privredi, nacionalnoj i lokalnoj, kroz otvaranje novih radnih mesta, prihodovanje u stranoj valuti i poreske prihode", rekao je Takahara, koji je pohvalio reforme koje sprovodi Vlada Srbije.

Direktor Panasonik Lajting divajsiz Srbija Dirk Bantel rekao je da je Panasonik investirao mnogo novca u fabriku u Svilajncu, kako u proizvodnju, tako i u ljudske resurse, da zaposleni naporno rade, ali i da su visoko motivisani.

Bantel je istakao da uspeha kompanije Panasonik ne bi bilo bez podrške vlasti, kako lokalne, tako i republičke i na tome smo im zahvalni".

Vučić je, posle sastanka sa direktorima Panasonika, kojem je prisustvovao i ministar privrede Željko Sertić, obišao fabriku i zajedno sa predstavnicima kompanije, zasadio nekoliko šljiva u dvorištu kompanije.

Japanska kompanija Panasonik u Svilajncu proizvodi elektronske uređaje za rasvetna tela i zapošljava 394 radnika.

"Panasonik" je lider među srpskim izvoznicima, jer je proššle gopdine ostvario suficit od 27 miliona dolara, a pogon u Svilajncu je otvoren 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: