Rusi kaznili svet: Turista i do 96% manje

Broj ruskih državljana koji su prošle godine otputovali u inostranstvo smanjen je za 31,3 odsto, što je najveći pad za poslednjih 18 godina.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 13.03.2016.

10:06

Rusi kaznili svet: Turista i do 96% manje

"Ruski građani su realizovali ukupno 12 miliona međunarodnih putovanja u prošloj godini", izjavila je portparolka turističke unije Irina Tjurina, a prenosi portal Moskou tajms.

Razlog prošlogodišnjeg pada broja ruskih turista u inostranstvu je slabljenje ruske valute, kao i zabrana koja je uvedena na letove ka Turskoj i Egiptu, dvema najpopularnijim turističkim destinacijama među građanima Rusije.

Manjim dolascima ruskih turista je najteže bila pogođena Indonezija, koja je registrovala pad ruskih turista od 96,6 odsto, zatim Tunis s padom od 83 odsto ruskih gostiju i Dominikanska Republika, koju je prošle godine posetilo 82,5 odsto manje Rusa.

U Evropi, najveći pad ruskih turista od 48 odsto registrovan je u Grčkoj, za kojom slede Bugarska, Španija i Hrvatska, koje su se suočile sa padom od po 41 odsto, prema podacima turističke unije Rusije.

Pre 2015. godine, najveći pad u ruskom odlaznom turizmu registrovan je 1998. godine, kada je broj ruskih turista koji su putovali u inostranstvo pao za 24,4 odsto u odnosu na godinu dana ranije.

Ruska turistička unija veruje da je 2015. godina bila najteža godina u istoriji privatnog turističkog poslovanja u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: