Vučić: Neće se povećavati plate ministrima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ministrima neće biti povećavane plate.
- Ne pada mi na pamet da takve zakone usvajamo - rekao je Vučić, reagujući na izjavu ministarke za državnu upravu Kori Udovički da Svetska banka od Srbije očekuje da povećamo plate funkcionerima u izvršnoj vlasti. Udovički je tom prilikom precizirala da ovom trenutku funkcioneri kod nas zarađuju manje nego ljudi za čiji rad odgovaraju i da je to koruptivna situacija.
 
- Građani bi to trebalo da shvate. Treba nam posebna radna grupa koja će se formirati za zakon o funkcionerima - rekla je Udovički za Blic. Vladimir Gligorov, saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske nauke, ukazao je da ministri treba da imaju pet do šest puta veće plate od prosečne plate u zemlji.
 
Vučić je, međutim, danas naveo da se ministrima neće povećavati plata i da toga nije ni u prethodnom periodu bilo. - Ne mislim da su preplaćeni ili nedovoljno plaćeni, ali je važnije povećati plate učiteljima i nastavnicima - rekao je on.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija