Slavne dame koje su pretrpele nasilje u porodici

by | mart 8, 2016

Skretanje pažnje javnosti na nasilje u porodici otpočelo je sa pojavom ženskog pokreta, naročito feminizma i pokreta za ženska prava nastalih sedamdesetih godina 20. veka, čija je glavna preokupacija bila rešavanje problema pretučenih žena čiji su agresori bili njihovi muževi.

Foto: Guliver/GetTY/Splashnews/Svet&Style

Foto: Guliver/Getty/Splashnews/Svet&Style

Međutim, šta kada se nasilje dešava u porodici nad detetom koje tek treba da stasa u čoveka/ženu pravih vrednosti?

Nisu ni sve holivudske zvezde imale lepo i bezbrižno detinjstvo, neke od njih su emocionalno i seksualno zlostavljane, ali su tek posle mnogo godina odlučile da podele tu priču u nekim emisijama ili intervjuu za časopis.

Upravo posao kojim se bave i zavidna karijera uspela je bar nekom od njih da vrati samopouzdanje i osmeh na lice.

Foto: Svet&Style

Foto: Svet&Style

Goca Tržan, bila je dovoljno hrabra, kao i uvek, te je progovorila o porodičnom nasilju. Obavestila je javnost i apelovala da o takvim stvarima ne treba ćutati. Zlostavljao ju je bivši partner, ali to nije bio njen bivši suprug Ivan Marinković.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Popularna glumica Hale Beri, veći deo detinjstva provela je gledajući kako otac zlostavlja njenu majku i stariju sestru. Kasnije se isto dogodilo i njoj kada je pretukao momak sa kojim se zabavljala i tom prilikom je izgubila 80% sluha u desnom uhu. Verovali ili ne…

Koje još slavne dame su pretprpele zlostavljanje kao deca, ali i kao odrasle žene pogledajte OVDE.

Tagovi: