Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:43, 5. 3. 2016.

| Sport

Naisa sa drugog mesta u plej-of

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radovic-Naisa.jpg
Sa 8 postignutih golova Radovićeva je bila najefikasniji pojedinac Naise; foto: Vanja Keser

Rukometašice Naise završile su ligaški deo Superlige pobedom nad Železničarom iz Inđije u hali Čair rezultatom 29:26 (17:14), pa će u takmičenje u plej-ofu započeti sa 2. mesta i 7 prenesenih bodova.

Izabranice Svetislava Jovanovića još jednom su demonstrirale brz i moderan rukomet. Kreativnost u napadu bila je na visokom nivou, domaće su pretile sa svih pozicija i drugi put ove sezone savladale tim iz Inđije. Briljirala je na golu niškog tima Milena Petković sa čak 18 odbrana i umnogome pomogla saigračicama da ostvare šestu pobedu u nizu.


Uprkos startnom vođstvu od 2:0, domaće rukometašice su meč otvorile “u grču”. Sa dosta odbrambenih i ofanzivnih grešaka pomogle su gošćama da u 8. minutu steknu solidnu prednost (8:4), pa je Jovanović reagovom tajm-autom.

Minut odmora preporodio je Naisu, koja je do sredine prvog poluvremena poravnala rezultat (9:9). Na krilima Anastazije Đoković i Katarine Radović pri rezultatu 11:10 za Železničar niška ekipa napravila je seriju 5:0, koja se može okarakterisati kao ključnom za krajnji ishod meča, jer domaći sastav do kraja nije ispuštao prednost.

Odlična na golu u tim trenucima, kao i tokom celog meča, bila je čuvar mreže Naise Milena Filipović, koja je bukvalno “spustila roletne” na gol. Na poluvremenu Naisa je imala 3 gola prednosti - 17:14.


Čuvao je sastav iz Niša sa sigurnošću prednost sa poluvremena i u nastavku, sve do 46. minuta kada je Aleksandra Stamenić svojim trećim golom na meču približila svoj tim na gol zaostatka (20:19). No, duo Radović - Đoković odbio je nalet gošći i serijom 3:1 nagovestio da nema mesta panici.

Ista situacija desila se i pet minuta kasnije, pri rezultatu 23:22, kada je zamenik kapitena Đoković postigla izuzetno važan gol, nakon kojeg Železničar nije imao snage da se vrati. Sve dileme oko pobednika Jovanićeve izabranice otklonile su serijom 5:1, posle koje nije bilo više vremena za novi povratak inđijskog tima.

Posle 60 minuta igre na semaforu je stajalo 29:26 za Naisu.

U domaćem prvenstvu sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza, a nakon toga kreće plej-of gde će se za titulu prvaka države Naisa boriti sa ekipama Izvora, Radničkog iz Kragujevca i Železničara.


Jovanović: Veliki broj grešaka i promašenih zicera

Strateg Naise istakao je posle meča da je on bio težak zbog svoje važnosti.

Psihički jako teška utakmica, jer pobednik ove utakmice prenosi bodove u plej-of što se u nekoj meri odrazilo na našu igru. Napravili smo dosta tehničkih grešaka i promašili veliki broj zicera, što u doigravanju ne bi smeli da dopustimo. Sam plasman među četiri najbolje ekipe je neočekivan i veliki uspeh, koji otvara neku novu priču - rekao je on.

NAISA - ŽELEZNIČAR 29:26 (17:14)

HALA: Čair, Niš

SUDIJE: Vanja Antić (Beograd) i Jelena Jakovljević (Jakovo)

SEDMERCI: Naisa 0, Železničar 7 (5)

ISKLjUČENjA: Naisa 2, Železničar 0 minuta

NAISA: Popović 6 odbrana, Petković 18 (2) odbrana , Nikolić, Veljković, Milojević 2, Karalić, Pešić 3, M. Mitrović 1, Stefanović 2, Đoković 6, Radović 8, J. Zdravković 1, N. Mitrović, T. Zdravković, Tanasković, Filipović 6

ŽELEZNIČAR: Ležaja 6 odbrana, Žak, Kostić 1 odbrana, Stojsavljević, Krstić, Cvijić 5 (5), Đurović 2, Bursać 6, Dragović, Pavlović 1, Stamenić 3, Kostić 4, Bojić, Anjol, Miličić 3, Bakša 2

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Kocic

    07:42 // 6. 3. 2016.

    Bravo za Naisu. Srecno u play off a mi verni navijaci kluba cemo uvek biti uz Naisu i biti vetar u ledja do sledece pobede

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: