04. mart  2016. 14.44  →  15.34 | Izvor: RTV

LSV: Poništiti gašenje Elektrovojvodine

NOVI SAD -

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je odluku o smeni direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića, te pozvala Vladu Srbije da ukine i "štetne odluke koje je on donosio, a neke od njih i ta vlada potvrđivala", među kojima je i ona o gašenju Elektrovojvodine.

Prva među odlukama koje hitno treba ukinuti, kako ističe LSV, jeste odluka o gašenju pet privrednih društava i formiranju jednog Operatora distributivnog sistema (ODS).

"Liga socijaldemokrata Vojvodine je upozoravala da je to izuzetno štetan potez i da jedino što može uslediti nakon takve reorganizacije jeste prodaja Elektroprivrede Srbije. Jednako smo mislili, govorili i upozoravali da Obradovićeva reorganizacija EPS-a koja podrazumeva centralizaciju nadležnosti, imovine i novca u beogradsku Elektrodistribuciju, a gašenje 'Elektrovojvodine' i drugih privrednih društava, ne može biti ništa drugo osim lošeg poteza", ukazuje se u saopštenju ove stranke.

elektrovojvodina ev jpg

Dodaje se da o kvalitetu odluka koje je Obradović donosio govoreći o uštedama, najbolje govori činjenica da je smenjen zbog rasipanja novca.

"Sada je potrebno odustati od centralizovanog sistema i omogućiti da se, u modernom obliku, dosadašnjih pet privrednih društava ponovo vrate delatnosti zbog kojih su osnovana, počev od 'Elektrovojvodine' koja je bila lider kako u kvalitetu usluga i ulaganja u sistem, tako i u nivou naplate", poručuje Liga.

U saopštenju se dodaje da u međuvremenu sedište jedinstvenog Operatora distributivnog sistema mora biti prebačeno u "Elektrovojvodinu", kao deo EPS-a sa najvišim standardima i kvalitetom poslovanja, najvišim nivoom znanja i raspoloživom svom neophodnom logistikom i kao dokaz da je namera bila reorganizacija sistema a ne centralizacija moći i novca.

"Ujedno, potrebno je odmah posle izbora doneti zakonske mehanizme koji će onemogućiti da ikada više uređenje elektrodistributivnog sistema u Srbiji bude predmet proizvoljne procene jednog čoveka, jednokratnih uredbi ili interesa moćnog kapitala", dodaje se u saopštenju.

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 9

ivan s  04. 03. 2016. | 15:45
Nakon sastanka N. Čanka i mesije, u Beogradu 24. 06. 2015., povodom pripajanja Elektrovojvodine EDB-u i mesijinog obećanja o otvaranju dispačerskog centra u N. Sadu, Čanak je na koferenciji za štampu rekao da je potez Vlade Srbije dokaz da je to prva vlada koja je pokazala osećanje da je Vojvodina deo Srbije. Ne delimo svi te osećaje, al' dobro... Što se Elektrovojvodine tiče, to je otišlo još 1992. nakon intervencije još jednog osećajnog iz Beograda, a isto se dogodilo sa cestama, prugama NAP-om, NP "Fruška gora", polj. zemljištem, kompletnim Pančevom, danas se na put spremaju jadni ostaci Vojvodinašuma, Vršački Vinogradi, sutra će Vode Vojvodine, nekategorisani putevi, a onda prelaze na sitni inventar...
Ivan  04. 03. 2016. | 16:06
Ukinuti i titoisticko-komunisticku APV i foteljase i neradnike na njive!
realista  06. 03. 2016. | 04:10
@Ivan Za ovo ni sendvic nisi zaradio, prepisao si od nekog koji je isti yakav kao i ti.
1
0
Kokša iz Karlovaca  04. 03. 2016. | 17:07
To će se desiti kad tad. Elektrovojvodinu su oteli na pravdi Boga... Oteli su Elektrovojvodinu od naroda i građana Vojvodine koji su je decenijama gradili i kućili, e onda dođe banda i otme sve. Vratiti Elektrovojvodinu i odmah formirati Elektroprivredu Vojvodine. Vučić i Nikolić neka budu prvi ali u Srbiji. VOJVODINA NAŠA DIKA BIĆE REPUBLIKA.
Raush  05. 03. 2016. | 06:06
@Kokša iz Karlovaca uuraaaaaa , preko vode do slobode..........
1
2
Običan građanin  04. 03. 2016. | 19:05
Srbija je imala Turkre 500 god., a Vojvodina ima ...
Bane  04. 03. 2016. | 19:13
Pa Čanak je letos, posle dogovora sa Vučićem o otvaranju dispečerskog centra EPSa u Novom Sadu, rekao "da je to više od onoga što je on očekivao".Time je praktično svim srcem podržao gašenje Elektrovojvodine.Nenade, zar stvarno misliš da imamo tako kratko pamćenje?!
Backa  04. 03. 2016. | 21:56
ecpa neso ti si sve dogovorio sa drugarom vuckom...
Raush  05. 03. 2016. | 06:19
@Backa Ako je to uradio to mu je nesto najpametnije sto je mogao.
0
3