Nevreme nanelo veliku štetu

Jako nevreme praćeno gradom, olujnim vetrom i kišom koje je juče popodne i noćas zahvatilo veliku deo Srbije, nanelo je ogromne štete.

Izvor: B92, Beta

Subota, 05.07.2008.

00:55

Default images

U selu Konarevu kod Jagodine nevreme je oštetilo 50 kuća i čupalo stabla. Vetar je odneo krovove na desetak kuća u Sijarinskoj Banji u opštini Medveđa. Najveće štete nevreme je nanelo Čačku i okolini. Uništeno je više stotina hektara useva a nekoliko sela ostalo je bez struje.

Iz velikog broja protivgradnih stanica u nekoliko opština ispaljeno je više od 120 raketa. Nakon nevremena došlo je do velikog požara na montažnoj zgradi direkcije preduzeća "Sloga" u centru Čačka, koji je naneo veliku materijalnu štetu.

U gašenju tog požara učestvovalo je 10 vatrogasaca sa šest vozila, a uzrok požara još uvek nije poznat, rekao je novinarima komandir vatrogasne čete Borivoje Gačić.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, uzrok požara je udar groma.

Za vreme gašenja požara, čačanska Elektrodistribucija je iz preventivnih razloga isključila struju u centru Čačka u trajanju od oko 15 minuta, rečeno je agenciji Beta u Elektrodistribuciji.

Zbog nevremena bez električne energije ostala su sela Rošci, Miokovci, Trbušani, Mrčajevci i Preljina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: