Ministarka: Nema povećanja zarada

Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da radnici u EPS-u, kao ni drugi radnici u javnom sektoru ili na budžetu, ne treba da očekuju u 2010. rast zarada.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.01.2010.

20:38

Default images

Dragutinović je kazala da neće dati pozitivno mišljenje na zahtev za povećanjem zarada u javnim preduzećima i svim ostalim budžetskim korisnicima. Ona je ocenila da će vlada biti pred velikim iskušenjima jer je teško održati zarade zamrznute dve godine, ističući da to "nije lako, ali će biti ispit za ovu vladu".

"Stav ove vlade je bio da će država podneti teret prilagođavanja, država znači svi koji zavise od budžeta ili rade u javnom sektoru moraju podneti taj teret, ne podnosi se teret tako što se povećavaju plate", rekla je Dragutinovićeva.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je danas da bi bilo kakvo povećanje plata u javnom sektoru, dok Srbija ne izađe iz recesije, bilo uništavanje srpske ekonomije i napomenuo da treba odvojiti realne od nerealnih zahteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: