Capital.ba

Za podršku proizvodnji i za mjere ruralnog razvoja 80.000.000 KM

18.01.2010. / 16:51

poljoprivredaBANALUKA, Predstavnici više udruženja poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj prihvatili su prijedlog resornog Ministarstva da se prema planu korištenja podsticajnih sredstava polovina budžeta za poljoprivredu od 80 miliona KM namijeni za podršku proizvodnji i dohotku, a polovina za mjere ruralnog razvoja, u koje su ove godine uvrštene i mjere podrške kapitalnim ulaganjima.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopšteno je da će poljoprivredna udruženja u narednom periodu dostaviti prijedloge koji će se odnositi na Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela u ovoj godini, a koji će biti donesen nakon što Vlada RS usvoji Plan korištenja podsticajnih sredstava.

U saopštenju se dodaje da je na sastanku poljoprivrednih udruženja bilo riječi i o aktivnostima resornog Ministarstva na realizaciji zadataka u prošloj godini i raspodjeli podsticajnih sredstava.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača-stočara RS, uzgajivača svinja, uzgajivača ovaca i koza, uzgajivača duvana, distributera repromaterijala u poljoprivredi, saveza udruženja pčelara RS, saveza udruženja korisnika voda za navodnjavanje, proizvođača voća, udruženja “Stočar”.

Na sastanku su učestvovalii predstavnici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Narodnoj skupštini RS, Privredne komore RS, Zadružnog saveza, Poljoprivrednog instituta RS, Poljoprivrednog fakulteta Banjaluka, Agencije za uzgoj i selekciju u stočarstvu, Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi i Zavoda za obrazovanje odraslih pri Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!