Efes pao u Vršcu, Zvezda ’gazi’ ka Top8!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Anadolu Efes u Vršcu sa 91:82, u duelu 8. kola Top16 faze u Evroligi.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2016.

19:39

Efes pao u Vršcu, Zvezda ’gazi’ ka Top8!
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića ostvarila je praktično duplu pobedu protiv skupocenog tima Dušana Ivkovića, pošto je slavila ubedljivije nego što je poražena u Istanbulu i ukoliko ekipe budu imale identičan skor na kraju crveno-beli će biti u prednosti.

Zvezda sada na tabeli E grupe ima skor 5-3, dok je Efes pretrpeo peti poraz i u teškoj je situaciji pred finiš Top16 faze.

Duel u Vršcu imao je dva poptuno različita poluvremena. Zvezda je dobro otvorila meč, dobila je prvu deonicu sa 24:19, ali je u drugoj u potpunosti pala. Efes je uz neke problematične odluke sudija i sjajan šut za tri poena u finišu prvog poluvremena velikom serijom 21-6 od 35:25 stigao do prednosti 46:38.

Delovalo je da je turski tim blizu pobede, ali Zvezda je u drugom poluvremenu odigrala briljantno. Gudurić, Cirbes, Miler i Micić odradili su veliki posao u napadu, odbrana je funkcionisala perfektno i Zvezda je ostvarila veliku pobedu.
Starsport
Crveno-beli su raznovrsnom igrom stigli do velikog trijumfa čemu svedoči i statistika. Majk Cirbes bio je najbolji sa 14 poena i 9 skokova, Kvinsi Miler imao je 15 poena i 5 skokova, a ponovo je briljantan kada je trebalo bio Marko Gudurić koji je završio sa 14 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Sjajnu rolu imao je i Vasilije Micić sa 13 poena i 4 asistencije, a Lazić je dodao 10 poena.

Na drugoj strani, Šarić je imao 19 poena i 8 skokova, Osman je dodao 18, a Dibler 16 poena.

Narednog petka Zvezda gostuje Fenerbahčeu u Istanbulu.
Starsport
Tok meča:

Kao što se i očekivalo, od starta je na parketu vršačkog ’Milenijuma’ viđena velika borba.

Zvezda je imala ogromnu podršku sa tribina, ali Efes se na startu nije uplašio. Danston je dobro počeo u ekipi Dušana Ivkovića, a Zvezda je na drugoj strani raznovrsnom igrom održavala egal.

Problem je bio brzi izlazak iz igre Stefana Jovića koji zbog problema sa povredom nije nastupio na Kupu u Nišu. Zvezda je uz sjajnu rolu Vasilija Micića došla do šest poena prednosti u 7. minutu – 18:12. Plej crveno-belih ubacio je trojku, a potom i poene uz faul Danstona.

Do kraja prve deonice Zvezda je zadržala prednost. Dibler je ubacio trojku za Efes, ali su Micić i Štimac doneli +5 (24:19).
Starsport
Mnogo problema imali su crveno-beli i na ovoj utakmici sa građenjem svog koša. Efes je često posle promašaja hvatao loptu i tako se održavao u igri.

Šarić i Osman ubacili su vezane trojke, Efes je smanjio na 32:31 i Radonjić je u 15. minutu reagovao tajm-autom.

Sudije su u drugom delu druge deonice u potpunosti zakomplikovale stvari na parketu. Mnogo seckanja igre i malo navlačenja za Efes koji je sa linije slobodnih bacanja uspeo da izjednači – 35:35 u 17. minutu.

Minut kasnije posle trojke Diblera gosti su poveli, ali je Kinzi u sledećem napadu vratio trojku – 38:38. U poslednjem minutu ponovo su sudije bile u prvom planu. Dosuđena je tehnička Kinziju, pa je Efes na poluvremenu vodio sa 46:38.
Starsport
Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme. Gudurić je ubacio trojku, Miler je potom ukrao loptu i zakucao i crveno-beli su uhvatili priključak. Efes je na trenutak odbio nalet crveno-belih, ali u 23. minutu posle nove mini-serije domaćin je ponovo poveo – 54:53.

Efes je posle tajm-auta sa pet vezanih poena brzo vratio vođstvo na svoju stranu, a problem za Zvezdu bila su tri vezana promašaja Milera sa linije slobodnih bacanja.

U finišu treće deonice Micić je ponovo doneo prednost Zvezdi, ali je Efes posle 30 minuta vodio sa 65:63.
Starsport
Velika tenzija bila je prisutna u hali pred start poslednje deonice zbog važnosti ove utakmice. Zvezda je poenima Micića došla do prednosti 71:69 i u tim trenucima je propustila priliku da se odlepi.

Imala je tri vezana neiskorišćena napada, pa je Efes to iskoristio. Šarić je izjednačio, ali je Dangubić sa pet vezanih poena doneo 76:71, a onda je Cirbes pogodio za 78:71.

Šarić je smanjio an 78:73, ali je 140 sekundi pre kraja Micić pogodio ’flouter’ za 80:73 i Ivković je zatražio tajm-aut. Nije minut odmora mnogo pomogao Efesu. Zvezda je igrala kao u trensu, i odbrana i napadu su odlično funkcionisali, pa su crveno-beli do kraja zadržali vođstvo i ostvarili veliku pobedu na putu ka četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

471 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: