BiH

Tadić na konferenciji o proširenju EU

Tadić na konferenciji o proširenju EU
Tadić na konferenciji o proširenju EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić učestvuje u Sofiji na konferenciji o proširenju EU na kojoj su predstavljene preporuke za strategiju proširenja Unije.

Učesnici konferencije iz BiH, Albanije, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske razgovarali su o integraciji kapaciteta vladavine prava na Zapadnom Balkanu i istočnih zemalja kroz politiku zajedništva.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da su učesnici razgovarali i o učinku istočnog proširenja na sposobnost donošenja odluka u EU, te jačanju vladavine prava u Bugarskoj i Rumuniji nakon njihovog pristupanja EU.

Učesnicima konferencije, koja se održava u okviru MAXCAP projekta, obratili su se predsjednik Parlamenta Bugarske, predstavnik Evropske komisije, te predstavnici univerziteta iz Sofije, Londona, Lajdena i Budimpešte.

MAXCAP projekat, koji se finansira sredstvima EU, kreiran je s ciljem jačanja postojećih i stvaranja novih veza između eksperata iz akademske zajednice i svijeta politike o pitanjima koja se odnose na proces proširenja EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije