Četvrtak, 25.02.2016.

23:36

Odbijen zahtev Dragana Vasiljkovića

Draganu Vasiljkoviću, optuženom za ratni zločin u Hrvatskoj, sudiće se u Splitu pošto je Vrhovni sud Hrvatske odbio njegov zahtev za izuzećem predsednika suda.

Izvor: Tanjug

Odbijen zahtev Dragana Vasiljkovića

Sada bi Marijana Miletića trebalo da odluči o zahtevu Dragana Vasiljkovića za izuzećem sudija njegovog suda, prenosi portal Index.hr.

Radi se o pukoj formalnosti, jer će Miletić sasvim sigurno, navodi hrvatski portal, odbiti takav zahtev, što znači da će biti stvoreni tehnički uslovi da se održi ročište o potvrđivanju optužnice.

Vrhovni sud potvrdio je i odluku optužnog veća o određivanju istražnog zatvora. Vasiljkovića je pritvoren zbog teških okolnosti počinjenog dela, ali i opasnosti od bekstva, s obzirom da ima australijsko i srpsko državljanstvo, a i dugo je bio nedostupan,navodi Index.

Zaključeno je da ne dolazi u obzir nikakva mera koja bi zamenila istražni zatvor, a ni kaucija. Vasiljković je ponudio pet miliona kuna da mu se omogući obrana sa slobode.

Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, je izuzeće sudija tražio smatrajući da neće biti objektivni jer su s područja koje je obuhvaćeno optužnim aktom.

Kapetan Dragan se tereti po pet tačaka optužnice za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u Dalmaciji i Glini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

20 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: