25. februar  2016. 18.56  →  21.07 | Izvor: Tanjug, FoNet

Đoković predao meč Lopezu

DUBAI -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, zbog problema sa okom, predao je večeras meč četvrtfinala turnira u Dubaiju protiv Španca Felisijana Lopeza.

Đoković je zbog problema sa okom, koji su se pojavili sredinom prvog seta, odlučio da ranije završi meč, nakon što je izgubio prvi deo igre sa 6:3.

Ovo je prvi poraz Đokovića od novembra prošle godine, kada ga je na završnom turniru u Londonu savladao Švajcarac Rodžer Federer.

Lopez će u polufinalu igrati protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.

Đoković: Zbog infekcije oka nisam mogao normalno da igram

Posle predaje četvrtfinalnog duela na turniru u Dubaiju Špancu Felisijanu Lopesu, najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da nije mogao da igra zbog infekcije oba oka, koja je prešla u tešku alergiju.

"Čim sam stigao u Dubai inficiralo mi se desno oko, potom je infekcija prešla i na levo, a na kraju je to prešlo u tešku alergiju", rekao je Đoković na konferenciji za medije posle predaje.

Lekari su mu rekli da ne nosi sočiva, osim za vreme mečeva, ali ni to nije pomoglo.

"Ne samo da mi nije bilo bolje, već se, na žalost, stanje u poslednja dva dana pogoršalo. Nikada do sada nisam imao sličan problem sa očima", rekao je Đoković.

Ovom predajom, prekinut je fantastičan Đokovićev niz od 17 uzastopnih finala, koji je počeo na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije. Iako je u Dohi imao priliku da dostigne rekord koji sa 18 uzastopnih finala drži Ivan Lendl, Đoković kaže da mu to nije važno.

"Više me brine da li ću u narednih nekoliko dana uspeti da rešim ovaj problem sa očima, jer me čeka dosta obaveza. Već narednog vikenda treba da igram za Dejvis kup reprezentaciju, a onda dolaze Indijan Vels i Majami", kazao je Đoković.

Poslednji put Đoković je morao da preda meč pre četiri i po godine u polufinalu Dejvis kupa, kada je u Beogradu igrao protiv Martina del Potra, ali je tada to bilo očekivano, jer se prethodno povredio na američkoj turneji.

Od tada je odigrao 350 mečeva i zabeležio 312 pobeda, uz 38 poraza.

Tagovi
Broj komentara: 1

Raush  25. 02. 2016. | 21:27
Neka si Nole , ne plenis samo sa svojom sposobnoscu vec i inteligencijom.Samo napred!