Društvo

VAPAJ Milice Knežević potresao Fejs: Vi ste me ponizili, a mene je sramota!

Objavljeno: 25.02.2016 | 11:56Izvor: 24sata.rs

Studentkinja Tehničkog fakulteta "Mihailo Pupin" iz Zrenjanina Milica Knežević postavila je na Fejsbuk profil fotografiju i vapaj nadležnima koji se proširio internetom. Njena priča je dobila 6000 lajkova, a nije za lajk, već za bes.

Milica je, prema njenim rečima, odličan student, ali iako je prvostepeni kvalitet, njoj stepenici predstavljaju nepremostivu prepreku. Devojka koja uprkos hendikepu želi da uči, bila je prinuđena da moli za najosnovnije - svoje obrazovanje. Njene reči ganule su Srbiju.

Milica KneževićMilica Knežević, Foto: Facebook

Njen vapaj prenosimo u celosti:

"Sramota je što i u 21. veku treba objašnjavati da je obrazovanje pravo, a ne problem. Sramota je da budem ponižena time što mi je onemogućen pristup obrazovanju samo zato što koristim invalidska kolica. Sramota je da dva dana, i po kiši i po vetru, dolazim na fakultet da bih ostala da sedim u holu jer su sva predavanja i vežbe na spratovima. Sramota je da ne postoji mogućnost čak ni da uđem samostalno na fakultet. Sramota je što na fakultetu nemam pristup toaletu. Sramota je da moraju drugi da me tegle uz stepenice do spratova jer želim da prisustvujem i vannastavnim aktivnostima. Sramota je i pomisliti šta bi se desilo da se neko od njih oklizne ili zapne. Možda je sramota i to što imam desetke i iz predmeta čijim predavanjima nemam pristup. Ali, sigurna sam da to nije moja sramota.
Podrži #ObrazovanjeZaSve!"

I dok se odgovor nadležnih i dalje čeka, primer može da im da potez mladog Beograđanina koji najveće blago na svetu nudi - za džabe!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u