Specijalci RS idu u Moskvu

S. M.

20. 02. 2016. u 08:45

Pripreme za sprovođenje protokola o saradnji policija Rusije i Srpske. RS bi i "kalašnjikove", vozila sa vodenim topovima...

Специјалци РС иду у Москву

PRIPADNICI Specijalne jedinice Policije RS biće ove godine upućeni na dodatnu obuku u Rusiju. Osim toga, MUP Republike Srpske je zainteresovan i za nabavku nove opreme, ali i nekih vrsta oružja, pre svega "kalašnjikova", koji se pokazao kao odlično oružje za policajce u Rusiji, potvrđeno je "Novostima" u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema navodima iz MUP RS, još prošle godine ministar Dragan Lukač je u Moskvi potpisao dokument o saradnji sa Državnim ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije.

- Prema tom dokumentu, saradnja sa policijom Rusije trebalo bi da se ogleda i u razmeni informacija u vezi sa borbom protiv terorizma, trgovine ljudima i drogom - pojasnio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

On je dodao da će MUP-u RS biti omogućena i saradnja u sektoru kriminalističke policije, odnosno saradnja i pomoć u istrazi najtežih krivičnih dela, ali i u oblastima forenzike i DNK analiza, gde ruske kolege mogu mnogo da pomognu u obuci, pošto imaju vanserijske stručnjake.

Kada je reč o obuci Specijalne jedinice, u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS navode da će rad sa ruskim jedinicama, koje su veoma poznate i respektabilne u celom svetu, samo doprineti napredovanju Specijalne jedinice MUP.

MUP RS je pokazao interes i za vozila sa vodenim topovima, ali i druga oklopna vozila, koja koriste ruski policajci.

"PSIHOLOŠKA" SOBA

U MUP RS su zainteresovani i za nabavku specijalno opremljene sobe za psihološku regulaciju sa foteljama za masažu namenjenu tamošnjoj policiji. Snagama reda se u sklopu te prostorije nudi da probaju i specijalni koktel sa kiseonikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Miloš

20.02.2016. 09:17

Jel to idu da nauče da pljačkaju kola za transport novca bez greške, a ne kao prošli put?

Rusofil 2

06.05.2016. 11:05

@Miloš - Idu da nauce kako u buducnosti da sprece : Jasenovac, Jadovno, Gradisku, krvavu Savu, maljeve, testere, Srbosjeke, oluju, bljesak, .................................. Molim kontrolu da odobri ovu istinu, hvala lepo.

ранкиша

20.02.2016. 13:17

Занимљиво требају Лукачу возила са воденим топовима,- вјероватно за борбу са" терористима".

ТЛН

20.02.2016. 17:36

Јок! Него треба са нато фашистима да сарађују...

borac

20.02.2016. 18:01

Ukoliko dođe do narodnog bunta, neće, vam pomoći ni topovi, a kamoli vodeni topovi. A, za kalašnjikove se slažem. Treba policiju naoružati dugim cijevima, kada nemamo ,svoju, oružanu silu, jer ste ih predali u ruke ,zna se kome.I, od njih, u datom momentu nema koristi.A, borba protiv terorizma je šuolja priča, za zamajavanje širokih narodnih masa. Imamo mi u Bosni ćelije ,u više mjesta i naselja, pa smo vidjeli, da slobodno djeluju , bez sankcija.

Nina G

20.02.2016. 19:29

Policiju RS treba podici na najvisi moguci nivo i uvijek imati u vidu da u slucaju agresije na RS, a u ovim vremenima to su realne pretnje, on moze pretvorena u Vojsku RS za 24 sata. Pare za to se moraju naci. Puna podrska Dodiku i RS!

wz20s

20.02.2016. 22:45

@Nina G - Aj Nina, pojedi nesto. Nemoj gladna da tipkas. Vodeni top nije protiv agresije sestro slatka, nego protiv demonstranata.