Utorak, 16.02.2016.

21:10

Održana misa povodom Dana državnosti

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodio je misu povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije.

Izvor: Tanjug

Održana misa povodom Dana državnosti
Foto: Tanjug

On je tom prilikom poručio da su ujedinjenje, povezanost i poverenje snaga budućnosti.

Misi u crkvi Krista kralja u Beogradu prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve i verskih zajednica, držve i vojske Srbije, diplomatskog kora, među kojima i ambasador SAD Kajl Skat i novi nuncije Katoličke crkve Lučano Surijani, kao i brojni građani.

Nakon mise, u Beogradskoj nadbiskupiji održan je prijem gde su Surijani i vladika toplički Arsenije blagosiljali hranu, a beogradski nadbiskup ocenio da je važno da Istok i Zapad više budu zajedno.

Ocenjujući da se zajedništvom među vernicima stvara nova snaga povezivanja koje nije moguće ničim drugim nadomestiti, Hočevar je poručio da ništa nije u životu društva tako nužno kao međusobno poverenje svih stanovnika nekog naroda, zemlje, državne zajednice.

''Snaga ljubavi sama po sebi rađa životne zakone, načela koja su mnogo jača od svih pozitivnih zakona izglasanih u parlamentima sveta. Taj zakon ljubavi osmišljava prvenstveno brak i porodicu bez koje nema naroda ni džavne zajednice'', rekao je Hočevar.

Prema njegovim rečima, nema sumnje da upravo autentične porodice svojim iskustvima trasiraju put odlučnosti svake državne zajednice.

Navodeći da su tajne porodice jedini lek za budućnost, on je istakao i da je Karitas pokazao ljubav prema porodici u vreme poplava i tokom migracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: