Roditeljima 100 odsto naknade za bolovanje zbog nege deteta

FoNet

14. 02. 2016. u 11:12

Ministarstvo zdravlja predložilo je da roditelj koji neguje teško obolelo dete može da bude na bolovanju sve vreme tokom trajanja detetovog lečenja, bez vremenskog ograničenja, i da im bolovanje bude plaćeno 100 odsto

Родитељима 100 одсто накнаде за боловање због неге детета

Ilustracija

Ministarstvo zdravlja predložilo je da roditelj koji neguje teško obolelo dete može da bude na bolovanju sve vreme tokom trajanja detetovog lečenja, bez vremenskog ograničenja, i da im bolovanje bude plaćeno 100 odsto saznaje Radio televizija Srbije (RTS).

"Saslušali smo njihove probleme, ušli u rešavanje, krenuli sa predlozima da roditelji budu sve vreme na bolovanju, bez ograničenja - koliko god je dete bolesno i da im bolovanje bude plaćeno 100 odsto", rekao je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je dodao da u Ministarstvu "gledaju šta je od svega toga moguće, ali sigurno je da će veći deo toga biti rešen".

Ovu novinu u Zakonu o zdravstvenom osiguranju iniciralo je Udruženje dece obolele od raka, zajedno sa resornim ministasrtvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dragan

14.02.2016. 15:22

Plemenita ideja , e da su izbori svakog meseca koliko bi napredovali u dobroti i ovakvim predlozima

VEKI

14.02.2016. 15:59

Al, će biti zloupotreba, državni činovnici će tek sada biti na bolovanjima, nećeš naći čoveka u službi. Ovo će definitivno očerupati budžet. Bolje je direktno pomoći roditeljima čija su deca obolela od raka ili druge teške bolesti i dati im novčanu pomoć.

Ekonom

15.02.2016. 02:15

Ko ce sve to da plati? To je lepo ali tako nesto bi sebi mogle dozvoliti samo drzave sa prepunim budjetima, a u Srbiji gde ima vise penzionera nego zaposlenih je to nemoguce. Sav teret placanja pada na prijavljene radnike kojima mora da se odbija od bruto plate vise nego u bilo kojoj zemlji. To i jeste uzrok neprijavljenih radnika. Jos kad se uzme u obzir da imamo ogroman drzavni aparat koji se placa iz budjeta ne ostaje nista za pametna ulaganja. Lako je deliti, treba i zaraditi.

Pedja

15.02.2016. 10:33

Idu izbori i sada je lako pricati i obecavati. Ukinuta su davanja za trudnice i kako sada verovati u ovo, cista predizborna demagogija.