Svet

Četvrtak, 11.02.2016.

19:38

"Napravili smo zaokret, verujemo u 2016."

Globalna grupacija za finansijske informacije "Tomson Rojters" izrazila je optimizam u pogledu perspektiva za 2016. uprkos padu profita u četvrtom kvartalu lani

Izvor: Tanjug

Foto: Thinkstock

Ova grupacija, poznata po servisu finansijskih i pravnih informacija, kao i po novinskoj agenciji Rojters, prijavila je zaradu od 408 miliona dolara u poslednjem kvartalu 2015. godine, za 64 odsto manju u odnosu na isti kvartal 2014. godine, prenosi Frans pres.

Predsednik i generalni direktor grupacije, Džejms Smit, izjavio je da je kompanija na putu napretka posle dugog perioda restrukturiranja poslovanja.

"Današnji rezultati su odraz snažnog napretka koji smo ostvarili radi vraćanja kompanije na solidne temelje. Budući da smo napravili zaokret, poraslo je poverenje u našu strategiju gledano za 2016. i 2017. godinu", navodi se u saopštenju Smita.

Prihodi kompanije su u istom periodu pali za dva odsto, na 3,15 milijardi dolara.

Istovremeno, prihodi novinske agencije Rojters su u četvrtom kvartalu iznosili 74 miliona dolara, što je nepromenjeno u odnosu na isti period 2014. godinu, dok je u celoj prošloj godini prihodovala 296 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: