Najnovije vesti
Vesti Beograd
Gradonačelnik na vanrednoj konferenciji: Obezbeđena je hrana za sve ugrožene

Gradonačelnik na vanrednoj konferenciji: Obezbeđena je hrana za sve ugrožene

- Od sutra pa nadalje dok se ne završi proces javne nabavke, na svih 40 punktova obezbedili smo hranu za sve ugrožene uz pomoć kompanija - rekao je Siniša Mali i dodao da će korisnici zadržati i novac koji su prethodno dobili kao zamenu za obroke u narodnim kuhinjama.

Sinisa Mali_301215_RAS foto Oliver Bunic42_preview Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Sinisa Mali_301215_RAS foto Oliver Bunic42_preview
Od sutra će svih 40 punktova narodne kuhinje imati hranu
Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Od sutra će svih 40 punktova narodne kuhinje imati hranu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sazvao je danas vanrednu konferenciju za štampu povodom navoda o ukidanju narodnih kuhinja.

- Korisnici zadržavaju 5.040 dinara koji su im dati, a od sutra će na svih 40 punktova narodne kuhinje biti hrane za sve socijalno ugrožene kojih ima 10.700 - rekao je Mali.

Gradonačelnik kaže da je javna nabavka počela na vreme ali se nikad ne zna koliko će tender da traje, pošto prvo moraju da se pojave četiri ponuđača, a onda ide period žalbe.

- Kad smo videli da će to da traje, onda smo obezbedili novčanu pomoć kako ljudi ne bi ostali gladni - istakao je gradonačelnik i dodao da je ukidanje kuhinje "notorna laž".

- Dok sam ja gradonačelnik, niko, a ponajmanje socijalno ugroženi, neće ostati gladni - rekao je Mali na vanrednoj konferenciji za novinare.

- Niko od nas nije pomislio da uradi tako nešto, niti će se tako nešto desiti dok sam ja gradonačelnik - kazao je Mali.

Mali je kazao da je socijalno ugroženima podeljena mesečna naknada za hranu, ali da oni dobijaju i novčanu socijalnu pomoć na državnom nivou, a da je deci omogućeno besplatno školovanje i boravak u vrtićima.

Upitan da li je 5.040 dinara mesečno dovoljno za hranu, Mali je kazao: "Nikada nije dovoljno".

Mali je optužio opoziciju, koja je danas kritikovala ovakvo ponašanje gradske uprave, da na taj način pokušava da pridobije više birača na predstojećim izborima.

Siniša Mali je danas rekao da je rešenje prema kome će socijalno ugroženi dobijati novčanu naknadu umesto obroka samo privremena mera, do okončanja postupka javne nabavke za pripremu obroka, za koji očekuje da će biti brzo završen, te da narodne kuhinje neće biti ukinute.