Fudbal

Zidan: Ronaldo je najbolji igrač na svijetu

Zidan: Ronaldo je najbolji igrač na svijetu
Zidan: Ronaldo je najbolji igrač na svijetu

Zinedin Zidane (43), nekada sjajni francuski fudbaler, a danas trener Real Madrida smatra da je Kristijano Ronaldo trenutno najbolji igrač svijeta, čak bolji i od Lionela Mesija.

Ronaldo ove sezone igra odlično, kao uostalom i prethodnih. Postigao je 30 golova u 31 utakmici koliko je odigrao za Real u svim takmičenjima. Naravno, rasprava o tome ko je najbolji na svijetu, on ili Messi, i dalje traje. No, za Zidana nema dileme.

"Ronaldo je najbolji na svijetu", jasan je Zidane u izjavi za meksički "Record".

"Ljudi mogu reći da im se nešto ne sviđa kod Ronalda, ali, ustvari, on je jako dobra osoba. Mesi mu je rival, a to je dobro za svjetski fudbal, jer navijači u tome uživaju."

Zidane od dolaska na klupu Reala još uvijek ne zna za poraz, iako mu je to prvi trenerski posao. U pet susreta, koliko je do sada sjedio na klupi "kraljeva", upisao je četiri pobjede i jedan remi.

U sjajnoj igračkoj karijeri, koju je okončao 2006. godine,osvojio je veliki broj trofeja igrajući za Cannes, Bordo, Juventus i Real Madrid. Bio je nacionalni šampion Italije i Španije, osvajao je Ligu šampiona, Interkontinentalni kup i Superkup Evrope. Sa reprezentacijom Francuske za koju je odigrao 108 utakmica i postigao 31 gol bio je svjetski (1998. godina) i evropski (2000.) šampion. Za najboljeg igrača svijeta u izboru FIFA proglašen je tri puta 1998., 2000. i 2003. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije