Hrvatski ministar sa ustaškom kapom u listu "NDH"

Nedeljnik srpske zajednice u Hrvatskoj "Novosti" objavio je fotografije hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima pozira sa ustaškom kapom.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2016.

17:55

Hrvatski ministar sa ustaškom kapom u listu
Foto: GettyImages

Portal Index.hr. navodi da je reč o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska" koji se tada prodavao na kioscima.

"Novosti" pišu da je današnji ministar kulture bio saradnik tog časopisa u kojem je pisao tekstove o ujedinjenju "Domovine od Mure, Drave i Drine pa do Jadranskog mora".

"Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvereni antifašista i istoričar, mislim da će biti sjajan ministar", rekao je premijer Tihomir Orešković o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Kontroverzni istoričar, a sada i ministar kulture Hasanbegović, već se proslavio izjavom da je antifašizam floskula, kao i po svom divljenju liku i delu nacističkog imama.

Svetski mediji pišu o "hrvatskoj sramoti - ministru kulture", dok je centar Simon Vizental poslao hrvatskoj vladi oštro pismo u kojem traži hitnu smenu ministra kulture, šokirani njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima o istoriji Hrvatske za vreme Drugog svetskog rata i holokausta, preneo je Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: