TRAGEDIJA: Dvogodišnji dečak preminuo u vrtiću, zaspao i nije se probudio!

M. Lj. POPOVIĆ - G. NOVAKOVIĆ

10. 02. 2016. u 17:10

Dečak M. M. od dve godine, dovezen je bez svesti na Univerzitetsku dečju kliniku oko 14 sati kolima Hitne pomoći iz vrtića "Dečji lug" u Malom Mokrom Lugu. Nezvanični rezultati ukazuju na prestanak rada srca

ТРАГЕДИЈА: Двогодишњи дечак преминуо у вртићу, заспао и није се пробудио!

Vrtić "Dečji lug" u Malom Mokrom Lugu, Foto A.Stanković

DEČAK M. M. star nepune dve godine, dovezen jedanas oko 14 časova bez svesti na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici gde je, nakon besupešnog pokušaja lekara da ga spasu preminuo. Dete je u bolnicu dovezeno kolima Hitne pomoći iz vrtića "Dečji lug" u Malom Mokrom Lugu u Beogradu.

Prema rečima direktora dečje klinike dr Zorana Radojičića, dečak je na prijem došao bez disajnih i srčanih funkcija.

- Nakon više od 45 minuta reanimacije na odeljenju intenzivne nege lekari su, nažalost, morali da konstatuju smrt deteta - izjavio je Radojičić.

Šta je uzrok ove tragedije biće poznato nakon obdukcije, a nezvanično smo saznali da prvi nalazi ukazuju na prestanak rada srca.

Do nesreće je, kako nam je objasnila direktorka PU "Zvezdara", Snežana Petrović, u okviru koje radi obdanište "Dečiji lug", došlo tokom popodnevnog odmora u obdaništu.

- Dete je zaspalo sa ostalih 15 mališana, međutim, nakon odmora, vaspitači nisu uspeli da ga probude - rekla je Snežana Petrović za "Novosti". - Sa njima su bile i dve medicinske sestre koje su, takođe, pokušale da ga reanimiraju, ali bezuspešno. Tokom prepodneva, takođe, nije pokazivao bilo kakve simptome da iema neke tegobe. Ostalu decu smo odmah prebacili u drugu grupu, kako ne bi prisustvovala reanimaciji.

Osoblje vrtića brzo je pozvalo Hitnu pomoć, ali i roditelje, pa su zajedno dete prevezli u Tiršovu ulicu.

Gradska sekretarka za dečiju zaštitu Snežana Đurić izjavila je da dečak nije bolovao od hroničnih oboljenja, niti je do sada imao ozbiljnijih zdravstvenih problema.

- Da jeste, sigurno bismo znali, jer je njegova majka, takođe, zaposlena u Predškolskoj ustanovi "Zvezdara" - objasnila je Snežana Đurić. - Sekretarijat će pomoći roditeljima da utvrde sve činjenice zbog kojih je došlo do ove tragedije.

Ona je naglasila da je policija zatvorila sobu u kojoj su deca boravila i uzela neke stvari, kako bi utvrdila činjenice.


SLIČNA TRAGEDIJA PRE MNOGO GODINA

Direktorka PU "Zvezdara" u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri vaspitača, kako nam je rekla, pamti samo još jednu sličnu tragediju koja se dogodila pre mnogo godina u vrtiću u Beogradu. Dete od nekoliko godina, bez ikakvih zdravstvenih problema, preminulo je usred igre sa ostalim mališanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Djole

10.02.2016. 18:21

Saucesce roditeljima, strasan je gubitak u pitanju. Zarad tog malog andjelka i sve ostale djece koju roditelji bivaju primorani ostavljati u ustanovama zvanim vrtici ipak treba detaljnu autopsiju izvrsiti. Reanimacija je vjerovatno mnogo stvari sakrila ali ipak strucnjaci ce znati kako potvrditi ili opovrci prirodnu smrt.

Nikola

10.02.2016. 20:47

Svaki dan ruzne vesti, ali losiju odavno nisam cuo. Saosecam sa roditeljima, ovo je strasno

Matovic,rodjena Dezevka

10.02.2016. 22:21

velika tragedija za roditelje i za sve zaposlene u predskolstvu,a gradske vlasti neka zaposle vise vaspitaca i sestara posto su upisali 20%vise dece preko zakonskog normativa,ko ce da im cuva toliku decu.

Kubura

10.02.2016. 23:34

A to što ne znamo čime nas godinama prskaju uz tvrdnju da to svaki dan nase akrobatske eskadrile prave pravilnu mrezu na nebu koja se pretvara u sive oblake to ništa.... Država ćuti.... novinari ćute.... cenzori ne objavljuju komentare.... Neka neka.... Jedimo GMO, živelo zaprasivanje teskim metalima, ziveo kancer....

naranca

11.02.2016. 10:22

Verovatno tzv. urodjena chanelopatija -nepravilnosti kanala(pora) Na+ ili Ca++ na membranama celija srcanog misica.Roditelji verovatno imaju produzen tzv. Q-T interval na EKG-u.Sto se moze poveriti...Saucesce porodici.

LJILJANA

12.02.2016. 02:44

Duso malena,toliko sam potresena ovom vescu....UZAS!...Sta je ovo gospode Boze,tragedija za tragedijom,prosto da covek ne sme da procita vesti sve sami uzasi! Porodici saucesce.