Film i serije

"Ratovi zvijezda" Dizniju donijeli zaradu od skoro tri milijarde dolara

"Ratovi zvijezda" Dizniju donijeli zaradu od skoro tri milijarde dolara
"Ratovi zvijezda" Dizniju donijeli zaradu od skoro tri milijarde dolara

Kompanija "Walt Disney "ostvarila je u četvrtom lanjskom tromjesečju rekordnu dobit od 2,9 milijardi dolara što je otprilike 30 posto više na godišnjoj razini, prenose mediji.

Prema poslovnom izvještaju objavljenom u utorak, prihodi te kompanije porasli su u proteklom kvartalu za 14 posto, na 15,2 milijarde dolara, zahvaljujući prije svega prihodu od "Ratova zvijezda: Sila se budi", većem od dvije milijarde dolara na kino blagajnama.

Prodaja igračaka i drugih proizvoda povezanih s tim filmom potaknula je rast dobiti Disneya u odjelu potrošačkih proizvoda za 23 posto.

"Zahvaljujući fenomenalnom uspjehu 'Ratova zvijezda', ostvarili smo rekordnu kvartalnu dobit i zabilježili dvoznamenkasti rast zarade već 10. tromjesečje zaredom", istaknuo je u poslovnom izvješću Robert Iger, predsjednik i izvršni direktor Walt Disneyja.

S druge strane, zarada Disneyja na tematskim parkovima porasla je u posljednjem lanjskom tromjesečju za 22 posto na godišnjoj razini, ponajviše zahvaljujući rastu posjeta parkovima u SAD-u, dok je u parku u Parizu broj posjetitelja pao za osam posto nakon terorističkih napada u glavnom francuskom gradu u studenome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije