"Ako zatvore granice, Srbija spremna za tri dana"

Srbija ima kapacitete da privremeno zbrine dvodnevni ili trodnevni priliv migranata, ako dođe do zatvaranja granica, navode iz Komesarijata za izbeglice.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

23:08

Default images
Foto: Beta, AP

Do broja o mogućnosti za smeštaj 6.000 izbeglica došlo se na osnovu podataka o prosečnom dnevnom prolazu migranata, rekli su u Komesarijatu za "Danas".

U Srbiji će postojati 17 tranzitnih centara za migrante, a centri koji već sada mogu da prihvate migrante su u Aleksincu, Tutinu, Beogradu, Preševu i Subotici, a pored toga postoji i pet centara za smeštaj tražilaca azila - Krnjača, Sjenica, Tutin, Bogovađa i Banja Koviljača.

Kako su naveli, "centri su namenjeni za urgentni prihvat i zbrinjavanje, ali nema reči o zadržavanju, već je reč o tranzitnim centrima".

U Komesarijatu su pojasnili da se za tranzitne centre koriste napušteni objekti - bivše fabričke hale, moteli koji nisu u upotrebi, bivše bolnice, napuštene zadruge ili nekadašnji kolektivni centri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: