Nova Srbija pregovara sa naprednjacima o izlasku na izbore

Beta

09. 02. 2016. u 23:13

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je večeras u Čačku da je ta stranka u pregovorima sa SNS oko zajedničkog nastupa na predstojećim republičkim izborima i da će oni narednih dana biti završeni

Нова Србија преговара са напредњацима о изласку на изборе

Velimir Ilić

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je večeras u Čačku da je ta stranka u pregovorima sa Srpskom naprednom strankom oko zajedničkog nastupa na predstojećim republičkim izborima i da će oni narednih dana biti završeni.

"Mi smo u pregovorima koji će završiti ovih dana na nivou cele koalicije i mislim da će već iduće nedelje biti sve definisano. Načelno je dogovoreno, ali treba neke stvari još da se defnišu. Bilo je nekih razgovora, ali ovih poslednjih dana nije, jer je premijer Alksandar Vučić bio zauzet i nije imao vremena za te razgovore", rekao je Ilić novinarima nakon tribine Nove Srbije.

Ilić je rekao da će Nova Srbija na lokalne izbore u Čačku izaći sama, kao što je izašla i na prošlim lokalnim izborima i da postoji mogućnost da ponovo bude kandidat za gradonačelnika Čačka, precizirajući da će o tome "razmisliti".

"Mi imamo obavezu prema Čačanima da na lokalne izbore izadjemo sami. Mi se borimo da pobedimo, a videćemo, nije sramota ni izgubiti. Ako neko ima bolji od nas, nema problema. Mi smo za demokratiju, ja sam se ceo život za to borio. A što se tiče toga da li ću biti ja gradonačelnik, pa muka mi je da gledam kako mrcvare ovaj grad, kako se svadjaju odbornici, kako se razjedinjuju. Ružno je kako ne mogu ni oko čega da se dogovore", rekao je Ilić.

On je istakao da mu smetaju "prozivike" opozicione stranke Dveri u Čačku na račun njegove porodice i tvrdnje da Čačkom vladaju Ilići, ocenivši da je to nekorektno jer na izborima nisu pobedili Ilići nego Nova Srbija.

"Neki samo plaču kako mi vladamo 20 godina. Pa, pobedite nas, pa ćemo da vam čestitamo, kako možemo to da vam poklonimo vlast, nije to kutija šibica", rekao je Ilić.

Nova Srbija je večeras održala predizbornu tribinu u prepunoj Velikoj sali Doma kulture u Čačku u kome je na vlasti od 1996. godine. Gradonačelnik Čačka je Vojislav Ilić, rodjeni brat Velimira ilića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

SMOKI

10.02.2016. 17:42

Ja ne mogu da shvatim ljude koji su pripadnici jedne stranke a pristaju na savez njihovih predstavnika sa drugom strankom po pitanju kao sto su izbori. To je dokaz da vecina stranaka i ne treba da postoji.One postoje samo kao bolesne ambicije njihovih vodja. Ne vidim razlog ni da drzava finansira bilo koju stranku u izbornoj trci. Pobednik ima svoj legalni mandat, cemu prevremeni izbori. Opozicija za vreme tog mandata nema pravo da predstavlja drzavu u inostranstvu.

Nikolae

10.02.2016. 22:25

Pregovara?!?! Mole ih bre da zadrže Velju na nekom ministarskom mestu ! Zaboravili su da ih je Velja medju prvima sa čačanskom bulumentom najurio sa vlasti 5. oktobra! Sad im se uvlači pozadi ...he,he.

Ne NATO,Ne EU !

10.02.2016. 23:19

Srecom da ste pristali na koaliciju sa SNS,inace oni ostadose bez sigurnih dva glasa.

Srbi žele EU standarde

10.02.2016. 23:54

Samo EU standardi spašavaju Srbe od domaćih lopova i korumpiranih političara i činovnika u javnom sektoru.