Znala sam da mi siluje dete!

J. LEMAJIĆ

09. 02. 2016. u 19:33

Žužana Farago, čiji je nevenčani suprug Danilej Dančo seksualno zlostavljao njenu ćerku H. F. (17): Plašila sam se da će da nas ubije ako nešto kažemo

Знала сам да ми силује дете!

Žužana kaže da je zlostavljanje trajalo dve godine

ZNALA sam... Lagala bih kad bih rekla da nisam. Dve godine sam znala da to đubre od čoveka siluje moje dete, ali nisam smela da prijavim. Tukao nas je stalno i pretio da će nas sve pobiti... Držeći se za glavu, za naš list, priča Žužana Farago (39) iz Lovćenca, čiji je nevenčani suprug Danijel Dančo (40) godinama seksualno zlostavljao njenu maloletnu ćerku H. F. (17).

Ni minulog vikenda, kada se desilo poslednje silovanje, majka nije imala hrabrosti da se obrati policiji. To su uradile Dančove polusestre. Čim im je devojčica priznala šta se događa u kući, odmah su je odvele u stanicu. Kako saznajemo, H. F., inače učenica srednje Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, ispričala je kroz kakvu torturu je prolazila. Nikome nije o tome govorila, jer se bojala da će Danijel nauditi majci i braći. Posle iskaza, devojka je pregledana na Odeljenju ginekologije u subotičkoj Opštoj bolnici i pošto su ustanovljene povrede, napasnik je priveden. Po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici određen mu je pritvor do 48 sati.

- U vezi smo već 12 godina i svašta smo od njega preživeli - nastavlja majka Žužana. - Da se nešto događa primetila sam pre dve godine kada sam išla na sezonski rad na branje malina. Jednom sam je iščupala od njega, ali je onda napao mene. Govorio je da ima pripremljen metak za sve nas ukoliko ikome išta kažem.

U protekle dve godine Žužana je sa svoje troje dece živela u kući Dančovog očuha u Lovćencu. Kao samohrana majka, korisnik je socijalne pomoći. Posle prijave nasilja, Centar za socijalni rad je decu smestio na sigurno, a Žužanu smo zatekli kako pakuje stvari i odlazi iz kuće.

UKLjUČEN I SOCIJALNI RAD Centar za socijalni rad je od prvog momenta uključen u slučaj. Ali, pošto je istražni postupak u toku niko nije mogao zvanično da nam kaže koji su sledeći koraci, s obzirom na to da je u porodici dvoje maloletne dece.

- Gde ću otići ne znam, jer sam svoju porodičnu kuću u Malom Iđošu prodala da bih njemu dala, sada nemamo ništa - kaže odmahujući glavom. - Sve je popio. Policija je pronašla oko 200 kilograma duvana koji je valjda preprodavao. Ni sama sad ne znam šta da radim, ali moram brinuti za decu da ona budu dobro.


PRODUŽEN PRITVOR MANIJAKU

Zbog mogućnosti da ponovi krivično delo silovanje, ali i da utiče na svedoke, Viši sud u Subotici odlučio je da produži pritvor do 30 dana Dančo Danijelu (40) iz Malog Iđoša. On se tereti da je dve godine seksualno zlostavljao maloletnu ćerku svoje nevenčane supruge.

Devojčica H. F. (17), sa svojom braćom smeštena je kod rodbine na sigurno. Iz kuće u Lovćencu, gde se proteklih godina dešavalo strašno nasilje, iselila se i njihova majka Žužana Farago (39).

- Pošto su korisnici socijalne pomoći, dužni smo da brinemo o njima. Obavljeni su razgovori i deca su saglasna da budu smeštena u poznatom okruženju gde se osećaju bezbedno - kažu u Centru za socijalni rad Bačke Topole i Malog Iđoša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Simo

09.02.2016. 19:51

Kakav zlikovac zar takvim treba suditi i koji bolesni advokat bi pristao ovakvog da brani. Takvima treba presuditi po kratkom postupku. .) Ubiti boga u njemu i ostaviti ga negde u u samnici bez vode i hveba dok ne crkne. Vratiti smrtnu kaznu pod hitno.

мама

09.02.2016. 20:17

Ово није мајка. Одузети јој децу и судити за саучесништво у насиљу. Увек се нађе решење.

Ratko,Banjaluka

09.02.2016. 21:31

@мама - Mama nemoj da je osudjujes.Ima monstruma koi uteraju strah u koste,tako da labilne osobe nemaju drugog izlaza,osim cutanja i patnje.

Петар

09.02.2016. 21:18

Примећујем да у Војводини дувају неки други ветрови, да су меридијани побркани или је то у свакој мало већој равници

N.N.

09.02.2016. 21:22

"Majka" je znala da joj siluje dete, i ostaje sa monstrumom u vezi!!?? Očito je da je situacija ove žene jezivo teška, bezizlazna, ali da zna da joj siluje dete i ostane sa njime nema opravdanja. Još je i kuću prodala da mu da pare!? Tačno je da možda ništa ne bi uradila i da je prijavila policiji. Ovde se malo ko meša u svoj posao. Jednostavno užas!!!

Djole

09.02.2016. 21:55

Kriva je, dete se stiti po cenu zivota. Oduzeti joj djecu. Boze oprosti i meni sto ovako pricam i njoj sto je to djubre prikrivala a onoga objesiti. Svaki silovatelj i pedofil bi trebao da nam bandijere krasi.

mili

10.02.2016. 09:46

ti si njega trebala po kratkom postupku, ako pravda i sud ne funkcionisu u drzavi!!Ja bih za moje dete robovala!!

SrpskiBek

10.02.2016. 09:54

sva moguca zastita za devojcicu a "majku " kazniti malo blaze od tog idiota.devojcica je maloletna i majka je morala da preduzme sve ali sve po cenu zivota da je zastiti.

Makica

10.02.2016. 12:16

I nju treba kazniti i oduzeti joj decu...nisam majka ali znam da cu svoju decu sutra zivotom braniti... tuga za tu decu :(

Meštanka

11.02.2016. 00:24

Sramota me je da kažem da sam nekada poznavala tog nesoja tu nesreću i avetinju neljudsku. Sram da te bude, brukaš sve koji su ikada prošli istom ulicom. Na dete si krenuo?! Nemoćno da se zaštiti od onoga ko mu je trebao biti drugi otac! Neka, neka, ima pravde, dočekaće tebe družina zatvorska pa se lepo "družite". Ti zlosretnice koja se majkom zoveš i tebe će stići pravda. Gledala si, znala si, a nisi je zaštitila!

Mladen

11.02.2016. 15:17

Ok, imamo njeno priznanje i jos nije uhapsena ? Pravna drzava stvarno ne funkcionise ... po meni apsolutno nije sporno da je ona ucesnik silovanja, pomagac koji mora biti najstroze kaznjena ... ej, znam da mi godinama siluje dete ali cutim i jos mu se smeskam, nikada pa ni sada nisam nista uradila da zastitim rodjeno dete, druga deca su je zastitila jer ja nisam ... stoka, a ne zena