VIDEO: Čeoni sudar vozova, deset mrtvih, 88 povređenih u Nemačkoj

Novosti Online / Agencije

09. 02. 2016. u 09:08

Broj poginulih u sudaru dva putnička voza na jugu Nemačke povećao se na 10, pošto je jedna povređena osoba umrla u bolnici, saopštili su večeras zvaničnici novi bilans žrtava

ВИДЕО: Чеони судар возова, десет мртвих, 88 повређених у Немачкој

Foto: twitter.com

Broj poginulih u sudaru dva putnička voza na jugu Nemačke povećao se na 10, pošto je jedna povređena osoba umrla u bolnici, saopštili su večeras zvaničnici novi bilans žrtava.

Portparol policije Štefan Zontag rekao je i da je jedna osoba nestala posle jutrošnjeg sudara i da policija nema "ništa osim nade" da će je naći u olupinama.

Policija navodi da je u sudaru povređeno 88 ljudi, od kojih je devet osoba u teškom stanju.

Sudar dva regionalna voza dogodio se oko 7.00 kod Bad Ajblinga, oko 60 kilometara jugoistočno od Minhena, između Rozenhajma i Holckirhena.

Privatna kompanija za železnički transport "Bajeriše Oberlandban", čija su se dva voza sudarila, saopštila je na sajtu da su oba voza "Meridijan" delimično izletela iz šina, ne navodeći uzrok sudara.

Mediji su prethodno javili da je jedan voz izleteo iz šina i da je u pitanju čeoni sudar.

Kako je navedeno, povređene osobe su sa nepristupačnog mesta nesreće prevezene helikopterom i brodom.

Nemačka agencija DPA navodi da železničku liniju na kojoj se dogodio sudar uglavnom koriste osobe koje zbog posla putuju u Minhen, kao i učenici, ali da su oni trenutno na zimskom raspustu.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Denis

09.02.2016. 14:55

U Nemačkoj su na žalost uobičajene železničke nesreće a zbog velikih brzina često su sa teškim posledicama. To je najmnogoljudnija zemlja EU i realno kada se za dan-dva situacija stiša svi će zaboraviti na žrtve jer bože moj one će se smatrati "kolateralnom štetom" ekonomskog progresa i tehničkog napretka. Jezivo je to shvatiti ali na žalost istinito. Plus železnica u Nemačkoj je strašno skupa, deonica otprilike kao Subotica-Beograd železnicom košta 50 evra a isti put autobusom 15 evra...

Предраг Илић

09.02.2016. 19:24

Невероватно. Како нисте могли да то пришијете Русима? Познато је да се тамо дешавају најстрашније ствари јер су заостали, неразвијени, пијани, лењи и бла, бла, трућ, трућ и све оно што узорите швабуре нису.

sdd

09.02.2016. 20:08

Sto se tice cene prevoza, zavisi kada se kupi karta. Mesec dana unapred sam kupio povratnu kartu Minhen-Darmstdt ICE vozom i ukupna cena je 68 evra. Nije bas toliko skupo, jeste ako se uzima danas za sutra.....