Capital.ba

Otkazi u HRT-u zbog lažnih diploma

09.02.2016. / 17:42

hrtZAGREB, Hrvatska radiotelevizija otpustila je 16 zaposlenih za koje je utvrđeno da imaju lažne diplome.

Stručne službe HRT, naime, pronašle su, u procesu provjere dokumenata o stručnoj spremi zaposlenih, 16 lažnih dokumenata – četiri lažne fakultetske i 12 srednjoškolskih diploma, a zaposlenima sa tim dokumentima otkazani su ugovori o radu, objavili su danas hrvatski mediji.

U odgovoru Hini sa HRT-a su poručili da nastavljaju postupak provjere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenih, čiji je cilj da se kvalitetno, potpuno i trajno uredi kadrovska struktura i sistem zapošljavanja, preneo je sajt Indeks.

Na HRT-u kažu i da su nakon početne provjere početkom prošle godine pronađene četiri lažne diplome i da je krajem 2015. započela i provjera svedočanstava i ostalih dokumenata potrebnih za određena radna mjesta na HRT-u.

“Svim zaposlenima za koje se ustanovilo da posjeduju lažnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna dokumentacija je proslijeđena na dalje postupanje odgovarajućim državnim tijelima”, ističu na HRT-u.

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mjestima bili zaposleni sa lažnim srednjoškolskim diplomama, ali među njima su, kako se doznaje, bili računovotkinja, radnica u razmjeni videomaterijala i majstor rasvjete.

Prema posljednjim podacima, posljednjeg dana januara ove godine HRT je imao 2.851 zaposlenog. Nezavisne novine

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!