Kamena ima, ali dolara je sve manje

Jedno od preduzeća sa kojima država ima problem svakako je Rudarsko-topioničarski basen Bor, za koji i premijer tvrdi da ga niko neće.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

16:48

Kamena ima, ali dolara je sve manje
Foto: Tanjug

I dok se kupac čeka, u RTB-u su odlučili da smanje broj zaposlenih, prvenstveno zbog pada cene bakra na svetskom tržištu.

RTB Bor je jedina kompanija u Srbiji koja iz kamena pravi zelene dolare, kažu u menadžmentu borskog basena. Kamenja ima dovoljno, ali je dolara sve manje.

Zbog pada cene bakra na svetskom tržištu u RTB-u se smanjuju troškovi poslovanja, pa je i oko 1000 radnika postalo višak. Neke mere su već preduzete, a poslednja koja je ovih dana glavna tema među zaposlenima je upravo socijalni program.

U toku je anketiranje radnika kako bi se utvrdilo koliko je njih spremno da dobrovoljno prihvate neku od ponuđenih opcija socijalnog programa.

Da li dobrovoljno ili ne, iz RTB-a će neki morati da odu. Kao i uvek, ima onih koji su zadovoljni ponudom kompanije za odlazak, ali i onih koji nisu.

Šta se nudi radnicima za odlazak i kakav je njihov stav o tome pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: