Vučić o novinarima, Šešelju, Saudijcima...

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da nije stigao da pogleda zahteve koje su mu uputili novinari okupljeni oko inicijative "Novinari ne kleče".

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 09.02.2016.

15:08

Default images
Foto: Beta, arhiva

Vučić je dodao da će to učiniti čim nađe vreme.

"Nisam video njihovo pismo, nisam ni vesti stigao da gledam, nisam imao vremena ništa da vidim", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će ih pogledati, premijer je odgovorio: "Čim se dočepam kancelarije".

Premijer je, povodom najava da će predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju Haški tribunal izreći presudu do kraja marta, rekao da će Srbija po tom pitanju raditi u skladu sa zakonom.

"Neka oni rade svoj posao, a mi ćemo raditi u skladu sa zakonom", kazao je Vučić novinarima nakon obilaska kompanije Sr Tehniks Servises u Beogradu.

Komentarišući najave iz Prištine da kosovska predsednica Atifeta Jajhaga neće ići u Brisel, Vučić je kazao da je regionalna stabilnost važnija od jeftinih političkih poena.

"Vratićemo se u Brisel i tamo će se videti ko govori istinu", kazao je Vučić.

"Milenović da dovede Saudijce za koje radi"

Vučić je poručio da bi bilo dobro da predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović dovede Saudijce za koje radi u Srbiju.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše tviter poruku Milenovićeve, koja se osvrnula na činjenicu da se u javnosti pojavila informacija da radi sa nekim iz Saudijske Arabije, a da su Arapi Vučićeva "braća po pasošu", premijer je rekao da nije imao priliku da pročita šta je Milenovićeva napisala, da je mogla slobodno i telefonom da mu se obrati, a da Arapi jesu njegova braća.

On je dodao da ne zna da li je saradnja Milenovićeve sa Saudijskom Arabijom sukob interesa, a da, što se njega tiče, slobodno dovede "svoje" Saudijce u našu zemlju.

"Arapi su moja braća apsolutno i, kao i svi ljudi, dobrodošli su i ti Miroslavini Saudijci u Srbiji"“, dodao je Vučić.

On je istakao da će odmah da primi svakog Saudijca koji želi da investira u našu zelju, kao i da će svima, koji žele nešto da urade u Srbiji, dati srpski pasoš.

Sve normalne zemlje sveta daju svoje pasoše ljudima koji daju doprinos. Ko god hoće da učini nešto za našu zemlju, mi ćemo da mu damo pasoš“, poručio je premijer i rekao novinarima da sada preko društvenih mreža poruče Milenovićevoj neka slobodno dovede njene Saudijce u Srbiju.

"Je li Balša s premijerom Maldiva dogovarao izbore?"

Premijer je odbio da ozbiljno odgovara na pitanje novinara o zahtevu šefa beogradskog odbora DS Balše Božovića da se raspišu i izbori u Beogradu.

"Je li Balša s premijerom Maldiva razgovarao i dogovarao izbore?", uzvratio je premijer na pitanje novinara i dodao da on svakako nije, jer, za razliku od Božovića, nije išao na odmor na Maldive.

Pojedini mediji preneli su ranije da je zahtev za beogradskim izborima Božović izneo pre nekoliko dana na svom tviter nalogu u vreme kada je bio na odmoru na Maldivskim ostrvima.

"Nadam se da će Balša i dogodine imati za letovanje na Maldivima, makar duplo više potrošio", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: