Vulin i Dveri već lepe plakate

V. M.

09. 02. 2016. u 12:23

Partije se uveliko reklamiraju, iako će izbori biti raspisani tek za mesec dana. Bandere i zidove prvi su oblepili Vulinov Pokret socijalista i koalicija Dveri-DSS

Вулин и Двери већ лепе плакате

PREDIZBORNI rat plakatima već je počeo, iako kampanja zvanično još nije počela. Bitka za birače, po zakonu, ne sme da se vodi pre nego što su izbori raspisani, ali partije koriste rupu u propisima da bi krenule u "podgrevanje" atmosfere.

Bandere i zidove prvi su oblepili Vulinov Pokret socijalista i koalicija Dveri-DSS. Na plakatima Pokreta socijalista je Vulinova slika sa sloganom "Važno je govoriti istinu i biti uz svoj narod". Lider Dveri Boško Obradović sa plakata poziva na vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, dok na koalicionim posterima, pored simbola Dveri i DSS, na beloj površini stoji samo natpis "sreća".

Đorđe Vuković iz CeSID-a objašnjava da zakon izričito kaže da je izvan izborne kampanje zabranjeno reklamiranje stranaka u elektronskim medijima, ali da lepljenje plakata nije strogo regulisano:

- Stranke ne smeju da, pre nego što su izbori raspisani, plakatima pozivaju ljude da glasaju za njih ili njihove kandidate. Dozvoljeno je da promovišu svoj stavove i poruke. To se može uvrstiti u uobičajenu komunikaciju partija sa građanima.

Osim Pokreta socijalista i DSS-Dveri, ostale stranke uglavnom još nisu osmislile kampanju. Nova stranka je pripremila slogan "Izbori 2016 - Moramo izNOVA", ali čeka raspisivanje izbora da bi krenula u kampanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

S koca i konopca

09.02.2016. 14:45

@Cane - Uz duzno postovanje plakat Dveri je ispod svakog nivoa. Vulina necu ni da komentarisem, jer za njega niko ni ne glasa, njemu se daje funkcija bez obzira na glasanje. Sto se tice Dveri valjda je cilj da privuces glasace iskazujuci svoj stav o buducnosti Srbije, ekonomiji, a ne da li ili ne muskarci treba da idu u vojsku. Dovoljno je videti amaterizam u promisljanju ovog plakata "Dveri" pa pretpostaviti da bi ih krasio isti diletantizam kao i SNS na drzavnom nivou.

Gru

09.02.2016. 15:48

@Cane - To sam i ja pomislio kada sam video plakat Dveri, a smatrao sam ih barem za nijansu ozbiljnijim od ostalih...

ranko75

10.02.2016. 08:25

@Zoran Lalic - Podrzace ih prave patriote,oni koji znaju da ako se vec mora ratovati da je bolje biti obucen,nego biti topovsko meso. Druga je varijanta dignuti ruke i noge i kapitulirati. Ja mislim da je bolje sluziti vojsku,jer ko ne hrani svoju vojsku hranice tudju.To sto Dveri nemaju ozbiljnih sponzora govori da medju bogatima nema dovoljno patriotskih ljudi,jer dveri su najpatrioticniji, mogu reci da su i radikali.

iz glave

10.02.2016. 09:04

@Zoran Lalic - ko ne 'rani svoju, 'raniće tuđu vojsku ... i imaće obavezu da u njoj služi radi okupacije jadnijih od nas

КарудијанБеоград

10.02.2016. 07:43

Плакат Двери је баш какав треба бити и садржи и економију и привреду и здравство и културу и образовање и све остале остале области, јер ако немамо војску, тешко да ћемо имати и државу у којој можемо сами одлучивати о свим осталим областима живота и државе. Ко сумља у то да Двери не знају шта и како свакако може отићи на њихов сајт и прочитати програм. Свакако један плакат је мали за програм ма које политичке странке.

GOCA B.

10.02.2016. 09:23

Ko će to posle sve da odlepi? Svaki put ruglo naprave i niko ne odgovara.