Читај ми!

Odnosi Srbije i Jermenije tradicionalno prijateljski

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i premijer Jermenije Hovik Abrahamijani založili su se u Jerevanu za razvoj ekonomske saradnje i trgovinskih odnosa dve zemlje.

Istaknuto je da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i da ima prostora za unapređenje, posebno u oblasti ekonomije i trgovinskih odnosa, saopšteno je iz parlamenta.

Gojkovićeva, koja boravi u dvodnevnoj poseti Jermeniji, razgovarala je sa premijerom te države i o značaju unapređenja ugovnorne baze, što će, kako su ocenili, doprineti i povećanju robne razmena.

Abrahamijan je rekao da prepoznaje važnost aktivnije saradnje na polju ekonomije i kulture i naglasio da postoji potencijal za jačanje ekonomskih veza.

Gojkovićeva se sastala i sa katolikusom Gareginom Drugim i tom prilikom pozdravila bliske odnose i saradnju srpske i jermenske crkve s obzirom na istorisjku i duhovnu bliskost dva naroda.

Gojkovićeva je rekla da je Srbija zahvalna Jermeniji na glasanju protiv prijema Kosova u Unesko i podsetila da je u poslednjih 10 godina na Kosovu i Metohiji uništeno, oštećeno i oskrnavljeno oko 150 crkava i manastira, od kojih 60 odsto ima status spomenika kulture.

Katolikus Garegin Drugi ukazao je da jermenski narod razume i saoseća sa patnjama srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i u tom kontekstu se založio sa uzajmnu podršku.

Gojkovićeva je juče razgovarala sa predsednikom parlamenta Galustom Sahakjanom, na čiji poziv je i posetila Jermeniju, potom sa predsednikom države Seržom Sargsjanom i ministrom spoljnih poslova Edvradom Nalbandijanom.

U delegaciji Narodne skupštine je i predsednik grupe prijateljstva Skupštine Srbije sa Jermenijom Aleksandar Čotrić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво