Društvo

Oprezno zbog kiše i jakih udara vjetra

Oprezno zbog kiše i jakih udara vjetra
Oprezno zbog kiše i jakih udara vjetra

BANJALUKA - Zbog kiše koja pada vozila jutros u Hercegovini saobraćaju po mokrim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja i na jake udare vjetra, posebno u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Odrona ima na putnim pravcima Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Rogolji - Mliništa, Jezero - Novo Selo, Karanovac - Kneževo - Ugar, Sastavci - Ustiprača, Višegrad - Vardište, Brodar - Rudo i Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini.

U Federaciji BiH povremeno jaki udari vjetra registrovani su na putnim pravcima na području Bihaća, Ključa, Bosanskog Petrovca i Sanskog Mosta.

Na putevima na kojima se izvode radovi, izmijenjen je režim vožnje i saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja u naseobini Lišnja, na magistralnom putu Klašnice jedan - Prnjavor. Izmjena režima saobraćaja na snazi je od 7.00 do 19.00 časova svakim danom, osim nedjelje. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka - Doboj, na dionici Prnjavor - Doboj.

Na magistralnom putu Bijeljina - Brčko u toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog pa je u naselju Gredice izmijenjen režim saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i u naselju Gorice, na dionici puta Brčko - Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 26. juna.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Poljem, na granici BiH i Crne Gore, moguć je saobraćaj za autobuse koji imaju više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona, kao i za vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Iz AMS napominju da na mjestu velikog klizišta u dužini od 20 metara, ukupna širina puta iznosi tri metra, te da je taj dio put obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Vijaka dva - Razboj, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na istoj dionici puta preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine veće od tri i po metra.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Ukrina - Vijaka, u Vijačanima se povremeno saobraća jednom trakom. Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta.

Zbog izgradnje regionalnog puta Nevesinje - Berkovići, na dionici Vojne - Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3. Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" iz Zvornika.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja pri prelasku granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije