Adel i zvanično najuspešnija umetnica u 2015.

Pevačica Adel, koja je oborila rekorde sa pesmom "Hello" i poslednjim albumom "25", i zvanično je proglašena najuspešnijom umetnicom u 2015. godini, prenose strane agencije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2016.

20:22

Adel i zvanično najuspešnija umetnica u 2015.
Foto: Gettyimages

IFPI - telo zaduženo za globalnu muzičku industriju saopštilo je da je britanska pevačica najuspešnija sudeći po prodaji svog albuma širom sveta.

Adel je ostvarila taj podvig iako je album "25" objavila tek krajem godine, 20. novembra.

"25" je pevačicin treći album, objavljen posle više od četiri godine pauze i već tokom prve nedelje oborio rekorde prodaje u SAD i Velikoj Britaniji.

Singl "Hello" za samo nedelju dana je skinut sa sajtova više od milion puta.

Izvršni direktor IFPI Frensis Mur nazvala je "25" globalnom senzacijom i izjavila da je Adelin uspeh "jednostavno fenomenalan".

Adelin album "25" je prodat u osam miliona primeraka u SAD, postavši tek šesto izdanje koje je prešlo taj prag od 2001. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: