Zbog Šutanovčevog tvita, poslanici SNS-a napustili sednicu o razrešenju Gašića

Zbog tvita poslanika DS Dragana Šutanovca, predstavnici vladajuće većine napustili su sednicu Skupštine na kojoj se raspravlja o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića.
Tvit glasi: "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi..." 
 
Šef poslaničke grupe naprednjaka obrazložio je da ne žele da sede u istoj prostoriji s čovekom koji je uvredio, po njegovim navodima, predsednicu Skupštine Maju Gojković ovim tvitom, a zatim su slično učinili i poslanici SPS i drugih koalicionih partnera naprednjaka.
 
U parlamentu, kojem u ovom trenutku predsedava potpredsednik Skupštine Igor Bečić, ostali su premijer i ministar odbrane Bratislav Gašić, a za reč se javljaju samo predstavnici malobrojne opozicije.
 
Poslanici SNS, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije napustili su sednicu Skupštine Srbije i neće učestvovati u raspravi o smenjivanju ministra odbrane Bratislava Gašića zbog uvredljivog tvita, izjavila je poslanica SNS-a Marija Obradović. Ona je novinarima u Skupštini Srbije kazala da je nedopustivo da neko na taj način uvredi predsednicu skupštine Maju Gojković u danu kada se raspravlja o razrešenju ministra koji je uvredio žene.
 
"Šutanovac je gurnuo prst u oko današnjoj raspravi", ocenila je Obradovićeva. Ona je zatražila i najstrožu osudu javnosti i kazala da Gojkovićeva takvu uvredu nije zaslužila. Poslanici SNS prekidaju svoje učešće u diskusiji tokom današnjeg dana i poslanici opozicije mogu da se zabavljaju sami sa sobom, rekla je Obradović, u prisustvu svih poslanica SNS.
 
Dok javnost ne osudi retoriku i obraćanje Šutanovca, nećemo nastaviti dalju diskusiju, ali ćemo glasati za razrešenje Gašića, rekla je Obradović.
 
Autor: N1
  • vlado

    06.02.2016 20:41
    neka prvo pogledaju sebe u ogledalo pa posle neka komentarisu drugoga
  • Alapačica

    06.02.2016 11:41
    Šta se može očekivati od Šutanovca? Totalni cirkus!
  • Eh

    06.02.2016 10:10
    Pa ovako je i planirano, čitava priča o smeni je neiskreni cirkus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.