05. februar  2016. 05.55  →  23.29 | Izvor: Beta, Tanjug

Smenjen ministar odbrane Bratislav Gašić

BEOGRAD -

Poslanici Skupštine Srbije danas su sa 195 glasova izglasali smenu ministra odbrane Bratislava Gašića. Niko od poslanika nije bio protiv smene Gašića. Glasali su i poslanici vladajuće koalicije i opozicije. Premijer Aleksandar Vučić pozvao je prethodno danas poslanike Skupštine Srbije da podrže njegov predlog o razrešenju Gašića.

video icon

Vučić je početkom decembra rekao da Gašić posle izjave "volim novinarke koje lako kleknu" ne može da ostane na funkciji ministra.

Zahtev za Gašićevo razrešenje upućen je Skupštini pošto je uputio seksističkog komentara novinarki Televizije B92 Zlatiji Labović.

Vučić je sa predlogom za razrešenje Gašića istovremeno ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da obavlja funkciju ministra odbrane do izbora novog ministra.

Sednicu, koja je trajala nešto više od sedam sati, je obeležio izlazak poslanika vladajuće koalicije iz skupštinske sale, u znak protesta zbog poruke poslanika DS Dragana Šutanovca na "Tviteru", kojom je, prema njihovom mišljenju, uvredio predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković.

Prema Zakonu o vladi, predsednik vlade je dužan da u roku od 15 dana od prestanka mandata ministra predloži njegovog naslednika, a novi ministar će biti izabran većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika.

Vučić je, govoreći pred poslanicima u skupštini, rekao da je predlog za razrešenje Gašića po svemu redak i "gotovo neuobičajen zahtev"

"Podneo sam zahtev zbog jedne izjave, ali zato što je to mnogo više od te jedne izjave i jedne uvrede", rekao je Vučić dodajućio da nikome nece da se zbog toga pravda, ni sebi, niti poslanicima.

Vučić je naglasio da se od ministara zahteva učtivo, moralno i pošteno ponašanje.

"Odluku o razrešenju Bratislava Gašića s mesta ministra potpisao sam zato što naše društvo mora biti pristojno, a Srbija pristojna, normalna i moderna država", rekao je premijer.

"Tražim od vas da tu odluku potvrdite zbog učtivosti, moralnosti, poštennja i poštovanja, koje moramo da pokažemo prema drugima", rekao je Vučić i dodao da samo pristojnost može da nam pomogne da nam život ne liči na rijaliti i "balkansku krčmu".

Činjenica da je nepristojnost pokazao jedan od njegovih najbližih saradnika, kako je rekao, navela ga je na razmišljanje i o sopstvenoj odgovornosti i o tome koliko se poštujemo i koliko poštujemo i one koji su van našeg života, a žene su.

"Pristojnost je nešto što se traži od svih nas i ovde i u svakom drugom prostoru. To je naša obaveza, utoliko ukoliko želimo da živimo u zemlji u kojoj ćemo poštovati sve druge i oni nas. To je model koji ćemo pružiti svim građanima", poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, ponašanje ministara istovremeno daje i okvir i ritam društvu, koje će i samo biti onoliko pristojno, koliko su pristojni članovi vlade.

"Zato i naše odluke moraju da budu pristojne, i zato - i samo zato, potpisao samo doluku o razrešenjuz koju sam pre više od mesec dana doneo, a koja je danas pred vama", rekao je Vučić poslanicima dodajući da od njih očekuje da tu odluku i potvrde.

On je, međutim, naglasio da rezultate koje je Gašić postigao na mestu ministra odbrane ne spori, jer su oni, primetio je, jako dobri.

"Gašić je uradio mnogo i za ministarstvo i za vojsku i za namensku industriju", konstatovao je premijer.

"Licemerje i zloupotreba nesreća"

Premijer Srbije kritikovao je danas opoziciju zbog licemerja po pitanju pada helikoptera i podsetio na niz tragičnih slučajeva koji su se dogodili u Vojsci Srbije za vreme bivše vlasti, ali koje niko iz tadašnje opozicije nije zloupotrebljavao u partijske svrhe.

„Za vreme vaše vlasti bilo je toliko tragedija i smrtnih slučajeva, a nikada niko nije po tom pitanju vodio kampanju histerije, laži i brutalnih neistina", poručio je Vučić.

On je naveo da se 21. maja 2008. godine, kada ministar odbrane nije bio Bratislav Gašić, u regionu sela Baranda dogodio udes aviona Orao, u kojem je pilot Janik Tomas pri katapultiranju zadobio povrede.

Dalje je ukazao da je 24. septembra iste godine avion tipa Supergaleb imao udes na aerodrom Batajnica, u kojem je komandant eskdrile Ištvan Kanas zadobio povrede sa smrtnim ishodom.

On je podsetio da je 7. jula 2009. na aerodromu Batajnica došlo do udesa aviona MIG 29, u kojoj je Rade Ranđelovcih pilot, nastavnik letenja, zadobio povrede sa smrtnim ishodom, a na mestu pada pronađeno je telo Mihajla Ulemeka vojnik iz sastava PVO.

Vučić je ukazao da je 3.juna 2010.na jezeru Gruža kod Knića u toku obavljanja zadatka došlo do udesa aviona tipa Orao i da je tom prilikom pilot Slobodan Jocić pri katapultiranju zadobio povrede.

Takođe je podsetio i na nesreću na poligonu Pasuljanske livade, kada je došlo do eksplozije projektila, koja je imala za posledicu smrt dva kadeta, teške telesne povrede četiri kadeta, i tri lakše povrede kadeta.

On je podvukao da niko tada nije želeo ove nesreće da koristi u političke svrhe.

Kada je reč o padu helikoptera, Vučić je rekao da je u toj strašnoj nesreći živote izgubilo sedmoro građana, i da su svi u vladi bili zabrinuti, a da je ministar Gašić, kojem nije bilo lako, obišao lice mesta dok su drugi spavali.

Isto tako je kazao da je, kada je on došao na mesto ministra odbrane, bilo dva smrtna slučaja, koja su bila vezana za odluke prethodnika, pa tada nije to koristio u političke svrhe.

O akumulatorima, prisluškivanju, novinarima...

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da dosadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić neće biti upamćen po problematičnoj izjavi upućenoj novinarki, već zato što nije mogao da nađe akumulator za Mig29.

"Gašić će biti upamćen što nije mogao da nađe akumulator za mig 29, nego je to morao Putin da mu traži", rekao je Živković tokom skupstinske rasprave.

On je rekao da bi Gašić trebalo da bude smenjen, ali i poručio da je radio ono što je video i u čemu se ugledao na premijera, objašnjavajući da je "nedopustivo i ono što je uradio Vučić Olji Bećković i Danici Vučetić.

"One su obe morale da pobegnu iz novinarstva, jer ih je Vučić smenio", rekao je Živković.

On je rekao da je visoki nehat ministra odbrane što je naredio da se podigne helikopter, kako tvrdi, bez potrebe, jer je dete moglo kolima da se preveze.

"Za to ima jasnih podataka, a helikopter je dignut u nemogućim uslovima za let, da pokuša sletanje na aerodrom gde nikad nije sletao, a na sajtu ministarstva odbrane stoji taj izveštaj", rekao je on dodajući da je to nedopustivo da je trebalo da se uradi ozbiljna istraga, a ne da "krivci budu kažnjeni tako što ne mogu da napreduju dve godine".

Akumulatore je zagubila prethodna vlast, naveo je premijer Aleksandar Vučić odgovarajući Živkoviću.

"Gašiću niko nije rekao ni da oni postoje", rekao je premijer i dodao da, što se Vučenićeve tiče, "njen rad ceni".

Helikopter je Gašić digao ne zbog turizma, već da se spase dete i nije nateran da sleće na aerodrom na koji se ne sleće, već je otišao tamo gde su nadležni rekli da može da se sleće, rekao je Vučić.

"Katastrofa je svaka priča koju ste vi pokretali, vi pričate o tome da Vučić ide da obilazi toalete i to kažete za novine koje ste cepali na konferenciji za novinare i nazivali đubretom. Ja sam ponosan sto ću ići da obilazim toalete koje ste vi ostavili u katastrofalnom stanju", poručio je Vučić.

Živković je takođe rekao da drugi ministri uče od svog predsednika, primetivši da je ova vlada najmanja u istoriji čovečanstva.

"Vlada ima jednog ministra, svi ostali su statisti. Kad god nekog neko pita nešto ozbiljno, oni kažu 'kako odluči predsednik vlade'", rekao je.

DS: Duga lista grehova

Seksistička uvreda novinarke nije jedini razlog za smenu ministra odbrane, rekla je danas šefica poslanika DS Nataša Vučković.

"Naš glas za razrešenje Gašića nije amnestiranje od odgovornosti i njega i cele vlade", rekla je šefica poslanika DS Nataša Vučković, dodajući da je lista razloga zbog kojih je Gašić trebao odavno da bude smenjen podugačka.

Među te razloge je svrstala odnos prema zaštitniku građana Saši Jankoviću, te pad helikoptera.

Vučković je napomenula da su žene posle Gašićeve izjave novinarki doživele još jednu uvredu i poniženje, a da je reakcija bila takva da ni premijer Aleksandar Vučić nije mogao da ga odbrani.

DS, prema njenim rečima, ne veruje da se Gašiću ta izjava omakla, jer je to samo jedna u nizu neprikladnih izjava ljudi koji su na vlasti, jer je "politički dijalog nepristojan, jer se kreira i podstiče tabloidna mašinerija, štancuju se partijska saopštenja sa jezikom mržnje. . . ".

Ona smatra i da današnju sednicu treba posmatrati u kontekstu predstojećih izbora, na kojoj premijer i Vlada Srbije žele da stvore iluziju pincipijelnosti, boraca protiv diskriminacije i zastupnika evropskih vrednosti.

Poslanici podržavaju smenu Gašića, razlozi različiti

Poslanici SPS i NS podržaće predlog premijera Aleksandra Vučića za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića, zbog toga što ministri svojim izjavama moraju da pruže primer celom društvu, dok će poslanici opozicije to učiniti zbog afere helikopter i što se izvinio novinarki "kad je shvatio da su kamere uključene".

Šef poslanika SPS Đorđe Milićević izjavio je danas da će ta stranka prihvatiti sugestiju premijera za smenu Gašića, ali i predlog da poslanici moraju da budu primer za čitavo društvo.

"Podržavamo razrešenje, ali ne zato što nije dobro radio, već zato što ministri svojim izjavama moraju da budu primer celom društvu", istakao je on.

Milićević je naveo da je potrebno da se iz javnog diskursa izbaci sve negativno što može da se definiše kao nasilje, kako bi Srbija postala pristojna zemlja u kojoj će se pristojno komunicirati.

Prema njegovim rečima, ovo je prva vlada koja nije bežala od odgovornosti, "nisu se skrivale greške i plasirale laži da se pokriju bilo čije brljotine"

"I to je suština pristojnosti, pošteno raditi i biti odgovoran", ukazao je on.

Šef poslanika SPS je naveo da je mišljenje te stranke da je i Gašić pošteno i odgovorno radio svoj posao, te da je radio bar 10 puta više i bolje od onih koji ga kritikuju.

Toj tvrdnji u prilog, Milićević je naveo da je Gašić imao jasnu viziju o razvoju sistema odbrane, da Vojska Srbije uživa ogromno poverenje i da je položaj i standard pripadnika vojske poboljšan,a u namenskoj industriji je u prošloj godini uposleno preko 1.000 ljudi.

Takođe, u skladu sa vojnom neutralnošću Gašić je gradio bolje odnose i sa Istokom i Zapadom.

Dubravka Filipovski izjavila je da će poslanička grupa Nove Srbije podržati predlog premijera o razrešenju, ali ne zato što, kako je navela Gašić nije imao zapažene rezultate, već zato što je zbog umora ili okolnosti, rekao novinarki nepristojnu rečenicu.

Ona je rekla da želi da, kao članica skupštinskog odbora za obranu i unutrašnje poslove ukaže i na dobar rad Gašića i saradnika, koji su tom odboru podnosili izveštaje o rezultatima rada.

Gašić je u 2015, kako je navela, ostvario rezultat u izvozu naoružanja od 1,1 milijardu dinara, a prema ugovorima koje je već potpisao za ovu godinu, ta cifra je povećana za 400 miliona.

Filipovski je dodala da je više od 900 vojnika dobilo krov nad glavom 2015, a od 2012. do danas rešeno je ukupno 4.082 stambena pitanja pripadnika Vojske Srbije.

Prema njenim rečima, od 2012. do danas vojska je učestvovala u 97 međunarodnih vežbi, 33 sa SAD-om, šest sa Rusijom i 58 sa zemljama EU, a za dve vežbe, Srbija je bila domaćin.

"Zbog umora, raznih okolnosti, izletela mu je rečenica kojom je uvredio novinarku, ali je dobro što se odmah izvinio i pokajao", rekla je Filipovski.

Marko Đurišić ispred poslanika Socijaldemokratske stranke-Zajedno za Srbiju-Zeleni Srbije poručuje da, ako se želela pokazati politička pristojnost, Gašić je trebalo da se izvini novinarki odmah, "a ne tek uveče kada je shvatio da je sve snimljeno i kada je njegova izjava postala tema u javnosti".

On je rekao da će te stranke glasati za razrešenje Gašića, ali zato što nije rasvetljena afera helikopter, šta su radili pripadnici u obezbeđenju brata premijera i gradonačelnika Beograda, što nije rasvetljeno nezakonito praćenje predstavnika političkih stranaka od strane VBA, što nije dobijen odgovor o aferi prisluškivanja, i zbog vređanja novinarke, kao i što se ministar izvinio tek nakon što je to postala tema.

Đurišić je kritikovao premijera što je rekao da odbija da sluša kritike na račun pada helikoptera, i dodao da se u Skupštini nije raspravljalo o sukobu žandarmerije i Kobri koje su čuvale brata šefa srpske vlade.

On je kazao da se čeka na razrešenje raznih afera već godinama i da ne veruje da je politika koja se vodi poslednje četiri godine nije politika koja vodi Srbiju u boljitak.

Živković: Sednica farsa da se premijer pokaže kao zaštitnik prava

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je današnja sednica parlamenta o smenjivanju ministra odbrane Bratislava Gašića farsa u kojoj premijer Vučić želi da se predstavi kao zaštitnik civilizacijskih vrednosti.

"Naravno da je ova sednica pokušaj vlasti i Vučića da se od sednice napravi farsa u kojoj će se on (Vučić) predstaviti kao zaštitnik civilizacijskih vrednosti i prava žena", rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da za seksistički komentar novinarki televizije B92 Zlatiji Labović nije kriv Gašić, već Vučić iz najmanje dva razloga.

"Zato što je stavio čoveka od koga se očekuje da bude vašarski raspoložen. To se ne bi desilo da je Vučić smenio Gašića zbog ubistva iz nehata sedmoro ljudi nakon pada helikoptera", rekao je Živković.

 

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 340

Mihajlo  05. 02. 2016. | 08:43
........proslo je dosta vremena. Situacija se ublazila ,......steta da keramicar propadne. Bice odlican ambasador. Nece SNS lako da napusti ovako dobar kadar.....nedam!!! Hihihi,.......
32
377
nikola  05. 02. 2016. | 13:22
@Mihajlo Vucic je sve iskreno rekao svoje. Gasic je covek za razliku od nekih.
180
31
S one strane duge  05. 02. 2016. | 13:31
@Mihajlo ETO DOKAZA DA SU NEUSPESNI. Uspesnim, pristojnim,pametnim ljudima nisu potrebni BOTOVI kao bi ulepsavali njihov lik i delo. USPESNE LJUDE NAROD VOLI I PODRZAVA i bez botova.
17
131
sergej  05. 02. 2016. | 13:33
@Mihajlo Pristojno i odgovorno gospodo.
126
16
naqžalost  05. 02. 2016. | 13:37
@Mihajlo nemas on jednu mrlju..., ima on sedam "mrlja" u karijeri.
22
124
Ana  05. 02. 2016. | 13:43
@Mihajlo Mislim da postoje mnogo važnije stvari nego što je smena Gašića.
114
12
ika  05. 02. 2016. | 13:58
@Mihajlo To što je Gaši rekao, svakodnevno možete čuti, nažalost! Koliko znam, niko od tih ljudi nije ostao bez posla, čak dobiju tapšanje po ramenu za to što izgovore. Prestanite da glumite moraliste i sagledajte realno situaciju.
81
13
Marko Lučić  05. 02. 2016. | 14:02
@Mihajlo ihajlo:A vi znate ko će i kada biti ambasador. Pa vi nemate ni m pojma kak se zovete , a ne kada će neko postati ambasador.
79
9
Milos  05. 02. 2016. | 14:04
@Mihajlo On je dosta toga uradio, ali povrh svega prihvatio je odgovornost smenjen je i to podnosi stoićki
78
13
Goran  05. 02. 2016. | 14:12
@Mihajlo Ako se covek malo nasalio to nije bio razlog za smenu!
77
13
Boris  05. 02. 2016. | 14:18
@Mihajlo On i jeste odličan kadar. Za razliku od DS kadrova koji su listom svi trebali da završe u zatvoru a o ostavkama ni ne pričamo (Šutanovac i ekipa)
73
13
s one strane duge  05. 02. 2016. | 14:23
@Mihajlo AKO IM JE GASIC JEDAN OD NAJBOLJI, nemojte ga menjati, DOCI CE JOS GORI.
13
74
pppp  05. 02. 2016. | 14:31
@Mihajlo Srbija mora biti moderna i evropska drzava al gasic odlicno posao radio svoj
115
9
sale  05. 02. 2016. | 14:38
@Mihajlo pa covek je pokazao da je dobar covek za mesto ministra odbrane.
59
9
Marko  05. 02. 2016. | 14:48
@Mihajlo Da su se rezultati merili Gasic bi I dalje bio Ministar, ali svaka cast za Premijera!
58
8
Lepa  05. 02. 2016. | 15:14
@Mihajlo Covek je odgovorno radio svoj posao i to je najbitnije od svega.
45
8
Jovan  05. 02. 2016. | 15:17
@Mihajlo Gasic je smenjen zbog dvosmislene izjave koju je uputio novinarki.
1
4
Vlasta  05. 02. 2016. | 15:42
@Mihajlo Covek ne zasluzuje da bude smenjen zbog toga sto je rekao ali ako je Vucic tako odlucio onda to znaci da Gasic nece imati vise nikakvu ulogu.
0
6
makijaveli  05. 02. 2016. | 16:12
@Mihajlo Kad vec komentarises, nauci gramatiku, tipa negacija i glagol, osnovne stvari.
1
4
srpkinja  05. 02. 2016. | 16:23
@Mihajlo Ne damo nego šta, i vi čuvate svoj kadar,bez obzira na uništenje i pljačkanje Srbije,što je neuporedivo sa Gašićevom "greškom"!
0
5
OOO puls narod  05. 02. 2016. | 16:48
@Mihajlo To je ono što većina gradjana ne može da prihvati, Gašić je bio ubedljivo najbolji ministar odbrane u novijoj istoriji Srbije a mora da ide s a položaja jer je u nekim okolnostima imao nesmotrenu izjavu.Ispada da nam j važnije da budemo i rečima najprecizniji a ne u radu koji je za Gašiča bio vrhunski.
0
5
Pera Mitic  05. 02. 2016. | 16:53
@Mihajlo Aj nasmej se jos malo pa zaokruzi Pajtica ...
0
4
Jug  05. 02. 2016. | 16:55
@Mihajlo Gde god radio Gašić će biti uspešan kao što je bio i kao što je postalo njegovo ministarstvo sa njim na čelu. Takve ljude je teško gubiti sa pozicija ali zato će njegovi prethodnici rado biti zaboravljena bratija.
0
5
Hana  05. 02. 2016. | 16:59
@Mihajlo Gašić ima sve kvalitete koje treba da poseduje jedan ministar, a zbog jednog trenutka pada sve u vodu. To onda ne znači da svo dobro treba biti zaboravljeno. Naprotiv, mislim da za njega može opet biti mesta tu negde.
0
6
milinka  05. 02. 2016. | 17:16
@Mihajlo Strasno sta rade.
0
4
marija  05. 02. 2016. | 18:42
@Mihajlo Gasic je odlicno radio svoj posao, to smo svi videli. Srbiji su potrebni pristojni ministri, premijer je u pravu !
0
4
Sava  05. 02. 2016. | 18:55
@Mihajlo Ova vlada radi ozbiljno i odgovorno
0
4
Dunja  05. 02. 2016. | 18:56
@Mihajlo Strašno je to koliko su ljudi zavidni, Gašić je napredovao poštenim radom i zalaganjem.
0
5
Dare  05. 02. 2016. | 19:04
@Mihajlo Kakve ima veze sto je keramicar, covek je dobro obavljao posao.
0
4
Posmatrac  05. 02. 2016. | 19:52
@Mihajlo Najlakse je upirati prstom i sladiti se tudjim greakama medjutim kad dodje vreme da se snose posledice vecina ce ostati slepa na uxvike javnosti . Mislim da je ovim postupkom pokazana prava moralna vrednost, bez obzira na dobro obavljen posao covek ce snositi posledice svog neodgovornog ponasanja.
0
4
Hana  05. 02. 2016. | 20:14
@Mihajlo Vuci ima cilj da se Srbija mora menjati u sto pozitivnijem smislu. Sto se tice Gasica sasvim je dobro i odgovorno uradio mnogo toga u ministarstvu odbrane.
0
4
Bane  05. 02. 2016. | 20:47
@Mihajlo Kakva je to argumentacija? Valjda je argumentacija kad kazem npr. da je neko zakupio satelit, Ili da je neko sklapao ugovore stetne za vojsku, ili ugasio proizvodnju akumulatora u Krusiku, kako bi njihovi pajtasi uzimali procenat od nabavke kineskih akumulatora, itd, itd, npr. Davinic, Sutanovac.
0
3
sasa  05. 02. 2016. | 20:58
@Mihajlo Naravno da se SNS nece odreci takvog coveka i ministra.Svoj posao je obavljao na najbolji nacin.
0
3
zatko  05. 02. 2016. | 22:23
@Mihajlo Gasic je bio mnogo bolji ministar od Sutanovca i Tadica.
0
3
klara  05. 02. 2016. | 23:08
@Mihajlo Prošlo je dosta vremena od Ješićevo ispada. Kako ste to zaboravili da pomenete.
0
3
Neša  06. 02. 2016. | 09:50
@Mihajlo Mislim da Gašić nije imao nameru da javno ponizi novinarku,za razliku od jučerašnjeg incidenta ,kad je Šutanovac s'namerom javno uvredio M.Gojković na twiteru
0
2
Pedja  05. 02. 2016. | 12:41
Vučić - jedinica za pristojnost. Zar je moguće da smo i to dočekali, da taj kaže da je on nekoga smenio jer je nepristojan?
17
206
Milutin  05. 02. 2016. | 13:23
@Pedja Kad ste vi nekog svog ministra smenili dok ste bili na vlasti, nikad ni jedno! Gašić je, za rasliku od vas što podržavate lopovsku opoziciju i za samu opoziciju, častan čovek koji je odlično radio svoj posao koji je unapredio vojsku i vojnu industriju,koji je kad su bile poplave spasao gradjane Srbije!
147
10
Petar Kalinic  05. 02. 2016. | 14:07
@Pedja Vučić jeste jedan od najpristonijih ljudi na političkoj sceni, neznam šta si hteo da postigneš tvoojim glupavim komentarom.
111
8
kole g  05. 02. 2016. | 14:50
@Pedja Kakvu crnu pristojnost očekivati od ljudi kojima su dlanovi još braon od zarđalih kašika? Meni ovaj tip uopšte nije zanimljiv, nije ni Vučić, ali zanima me koliko košta ova današnja zahebancija zbog jednog čoveka koji je u vladi samo zbog svoje finansijske moći. Mogli su ga smeniti pet minuta nakon pada helikoptera, ili nakon poplava gde se potpuno izgubio i on i cela vojska. Ali ne, sad će dnevnice, bonusi, obroci, putni troškovi..., pa barem onda celu vladu da smene o jednom trošku, onda pređu na Maju Gojković i onog bećara što pušta nokat na malom prstu, pa guvernerku i tako redom.
8
58
jelena  05. 02. 2016. | 19:47
@Pedja Nije bilo zle namere kod Gaica. A o vasoj pristojnosti, govori twit Sutanovca.
1
3
dosta je bilo  05. 02. 2016. | 13:01
U Srbiji postoje PRISTOJNI ljudi, nazalost to niste vi u vlasti.
16
187
danica  05. 02. 2016. | 13:19
@dosta je bilo MOLIM te prosvetli me, zar je to maneken Pajtic ili Cedo, koji se setaju i pokazuju svoj torzo???
133
9
Temerin  05. 02. 2016. | 13:48
@dosta je bilo Baš tako! Saopštenja SNS-a su maksimum pristojnosti koju su oni u stanju da pruže, a ko ima jak želudac da ih pročita do kraja, zna o čemu je reč.
9
142
Nikola  05. 02. 2016. | 13:49
@dosta je bilo Jel si ti to kod pristojnog i poštenog Saše Radulovića u pokretu "Dosta je bilo"?
130
10
sandra  05. 02. 2016. | 14:40
@dosta je bilo Jel tim pristojnim ljudima mozda nazivate ovu "gospodu" iz opozicije?
58
8
micah  05. 02. 2016. | 22:07
@dosta je bilo Ako su za vas ljudi u Vladi nepristojni, sta su onda poslanici opozicije? Kakvom recju opisati takvo nevaspitanje?
0
2
Vasa  05. 02. 2016. | 13:12
Sasvim razumljiva odluka premijera.
masa  05. 02. 2016. | 15:59
@Vasa Gasic je zgresio ali se njegovi rezultati ne mogu porediti sa izrecenim recima!
0
3
nista  05. 02. 2016. | 18:00
@Vasa Gasic je veliki covek za one koji to neznaju ili znaju ali se prave.
1
4
Zlatko  05. 02. 2016. | 18:09
@Vasa Rezultati su bitni i to je ono sto se pamti. A mali ljudi ce uvek lajati.
0
3
ale  05. 02. 2016. | 13:13
Naravno, on je dokazao da je stručan i kompetentan.
Miljan  05. 02. 2016. | 13:13
Izgubili smo najboljeg.
udova  05. 02. 2016. | 14:24
@Miljan Bas tako Gasic je bio najbolji!
111
6
***** IDEMO SRBIJO SVI NA IZBORE *****  05. 02. 2016. | 13:13
Ovo je, nažalost, preizborna kampanja najveće vladajuće stranke u skupštini Srbije!
10
106
срећко  05. 02. 2016. | 13:37
@***** IDEMO SRBIJO SVI NA IZBORE ***** Каква предизборна кампања? Значи Гашић је намерно све урадио? Глупости. Гашић је несрећно одреаговао, Вучић га је сменио, новинари будно пратили и са нестрпљењем инсистирали на смени и то је то, од предизборне кампање нема ништа?
126
9
***** IDEMO SRBIJO SVI NA IZBORE *****  05. 02. 2016. | 17:30
@***** IDEMO SRBIJO SVI NA IZBORE ***** Nije Gašić ali je Vučić iskoristio i ovu priliku za predizborno spinovanje!
3
0
Vladimir P  05. 02. 2016. | 13:14
Gašić je imao odlične rezultate kao ministar odbrane , žao mi je što napušta tu funkciju ali ubeđen sam da će ga Vujović odlično zameniti.
Zlatko  05. 02. 2016. | 18:11
@Vladimir P Slazem se sa tobom! Opravdace poverenje sigurno!!
0
3
julijana  05. 02. 2016. | 13:14
ovo je početak novih standarda što se tiče ponašanja i govora ministara.
Lala  05. 02. 2016. | 13:15
Bratislav Gašić je neko ko je podigao naš sistem odbrane,iza koga stoje rezultati,jedan je od najboljih ministara u Vladi Srbije,ali zbog jednog gafa će biti smenjen,premijer je to obećao građanima i to će i ispuniti.
Ljubomir  05. 02. 2016. | 13:15
Hvala Gašiću jel je uveo zakon koji će nas sve zaštititi!!!
Žarko  05. 02. 2016. | 13:16
Upravo tako! Ministar, ali i svako od nas, mora da se nosi sa funkcijom na kojoj je! Nimalo nije lako smeniti čoveka od poverenja i pre svega dobrog ministra odbrane. Ova odluka mnogo govori o našoj vladi!
mine  05. 02. 2016. | 13:16
slažem se sa Vučićem
sava  05. 02. 2016. | 13:16
Zbog nepristojnosti,dobra odluka.
Cana  05. 02. 2016. | 13:32
@sava Upravo tako. Gašićeva dela u ministarstvu su odlična i neosporiva.
125
6
Mića  05. 02. 2016. | 13:16
Sve razumem premijera Vučića, dok s druge strane znam da je Gašić odlično obavljao svoj posao.
Tijana  05. 02. 2016. | 13:17
Pa da, Gasic je svoj posao radio odlicno, to se i vidi jer mu je tesko pronaci zamenu. Ali opet, jedan ministar i akademski gradjanin ne bi smeo da dozvoli sebi da tako izjavi nesto zeni. Mada je kazna veoma velika
Lazo  05. 02. 2016. | 13:17
Šteta što će biti smenjen bio je dobar ministar.
Mina12  05. 02. 2016. | 13:17
Premijer Vucic najbolje zna sta radi,za razliku od mnogih on ima svoj stav!
Zlatko  05. 02. 2016. | 18:13
@Mina12 Ima stav i trebalo bi da se i ostali ministri ugledaju na njega!
0
2
aneta  05. 02. 2016. | 13:17
Tako i treba,tako se vodi zemlja.
wekiiiiiiii  05. 02. 2016. | 13:18
Nema zamerki na Gasicev rad,steta sto ostajemo bez ovako sposobnog ministra.
Djura  05. 02. 2016. | 13:19
Premijer hoce da napravi pristojnu zemlju.
Stefan  05. 02. 2016. | 13:20
Premijer je covek od reci tako je i u ovom slucaju odrzao svoju rec.
Sara  05. 02. 2016. | 13:21
Smatram da je Gasic jedan od boljih ministra u Vladi...zao mi je sto mora biti smenjen.
Oliver  05. 02. 2016. | 13:21
Verbalni gaf je smenio ministra Gašića.
gaga  05. 02. 2016. | 13:22
Gašić ima dobre rezultate kao ministar to je činjenica, ali ako se smenjuje zbog jedne šale onda nemam reči.
drdre  05. 02. 2016. | 13:22
Puna podrska Gasicu.
Milenko  05. 02. 2016. | 13:23
Gašić je napravio mnogo dobre rezultate kao ministar odbrane, a to što je irekao novinarki je jedina mrlja u njegovom mandatu.
TheRiddler  05. 02. 2016. | 13:23
Gasic je svoju smenu prihvatio bez ikakvih problema. U tome je njegova velicina. Nesto sto opozicija i novi DOS nece nikada razumeti.
Nensi  05. 02. 2016. | 13:33
@TheRiddler Naravno da je Gašić priznao svoje greške i da će biti smenjen! Šta se tu može?
121
6
Marko  05. 02. 2016. | 13:29
Smenio je Vucic Gasica zato sto su mu interesi drzacve bitniji i vazniji od partijskih veza i prijateljskih odnosa. Dao je obecanje i ispunio ga je, kao i mnoga pre toga.
Valentina  05. 02. 2016. | 13:29
Smenjen je zbog nekulture koju je pokazao u trenutku ali da je bio dobar ministar to stoji.
Sanja  05. 02. 2016. | 13:31
Vucic je u pravu da ministar treba biti pristojan, mada nisam za to da treba ministra smeniti ! Ima sta ministar Gasic da pokaze i uradi!!
Elena  05. 02. 2016. | 13:35
Razlog je slab i sobzirom da je dobro obavljao svoj posao nije za smenu.
bora  05. 02. 2016. | 13:35
Ministri u vladi moraju da vode računa o lepim manirima. Konkretno za Gašića se osim ovoga zbog čega je smenjen ne može naći ni jedna konkretna zamerka koja se tiče funkcionisanja ministarstva na čijem je čelu....
Marija  05. 02. 2016. | 13:37
Pored toga što moramo biti vredni, moramo biti i pristojni.
markoni  05. 02. 2016. | 13:38
Zbog ovoga bi sada trebalo doneti zakon,da svako ko napravi takav lapsus mora da odgovara,a ne da se neki izvuku.
Ivan  05. 02. 2016. | 13:38
Smatram da svako ko izgovori tako nesto treba da snosi odgovornost. Nadam se da ce i Pavicevic snositi svoju odgovornost povodom onoga sto je juce rekao!
Jelena  05. 02. 2016. | 13:38
Sada ce drugi na javnim funkcijama da misle kako ce da se ponasaju i sta da rade. Ministar nije imao losu nameru al ne moze ni takav propust sebi da dozvoli.
Milena  05. 02. 2016. | 13:38
Konačno je došao trenutak da i kod nas ovakvo ponašanje nije prihvatljivo.
Jovan  05. 02. 2016. | 13:39
Premijer je smenio Gasica jer mu je drzava bitnija od svega. Lepo je rekao covek da je Gasic smenjen zbog ponasanja , a ne rezultata.
bini  05. 02. 2016. | 13:40
Vucic je i ovog puta odrzao svoje obecanje, smenio je Gasica, svima za primer
Uozbiljite se!  05. 02. 2016. | 13:41
Da li ste uočili da su članovi najveće vladajuće stranke počeli redovno citirati i strance ne samo opoziciju!
Sara  05. 02. 2016. | 13:42
Po meni niko ne može da nađe zamerku za Gašićev rad.
Petar  05. 02. 2016. | 13:43
Smena Gasica kao znak da se stvara i gradi jedna drugacija Srbija. Srbija, u kojoj, cak i jako kvalitetni ministar, poput Gasica, nema mesta za greske.
ivan s  05. 02. 2016. | 13:43
Njihova stvar šta rade, ali nisam primetio da se sa zasedanja skupština ostalih suseda ovako pomno izveštava i da se ovoliko prate u našim medijima. Vlada Vojvodine treba sekretarijate da pretvori u ministarstva, da osnuje ministarstva odbrane, spoljnih i unutranjih poslova..., Skupština Vovodine da preuzme sva ovlašćenja i da samostalno radi i usvaja ili odbija predloge zakona itd. A možemo se i doveka baviti Srbijom...
407
100
lapis  05. 02. 2016. | 15:11
@ivan s Da, zasedanje Skupštine Srbije je stvarno mnogo bitna vest za Vojvodinu i Vojvođane. Ovi naši kanda nikada ni o čemu nemaju da raspravljaju nego sede pored TV-a i gledaju komšije kako se svađaju. Uglavnom, da, slažem se ovim oko naših institucija koje ipak nisu naške.
633
83
7 jarica  05. 02. 2016. | 22:00
@ivan s Ti bi malo da odcepis Vojvodinu, e o tome mozes da sanjas.
0
236
profesor  05. 02. 2016. | 13:43
Premijer je u pravu. Ministri treba ju da budu uzor svima
deran  05. 02. 2016. | 14:52
@profesor Profesore, sta znaci "treba ju"? Nauci me, molim te!
4
69
Veljko  05. 02. 2016. | 13:44
Ova prica sa Gasicem se previse oduzila, vreme je da bude smenjen.
Djordje  05. 02. 2016. | 13:44
Mislim da je preostra kazna za to sto je rekao ,mada treba svi da se nauce kako se ponasa jedan ministar.Mnogi osudjuju Gasica i traze njegovu smenu a sami su puno puta uvredili zene na gori nacin.
Grof  05. 02. 2016. | 13:45
Gospodin Gašić, ako će pasti, neće zbog svoje sposobnosti, već zbog neprimerenog ponašanja.
df  05. 02. 2016. | 13:45
Bilo bi dobro, da Gašić uopšte ne bude smenjen.
Gile  05. 02. 2016. | 13:45
Premijer je rekao sve sto treba....Srbija najzad treba da bude moralna postena drzava...Samo napred!
Miljana  05. 02. 2016. | 13:45
Lepo izlaganje premijera i odgovorno ponasanje, drzava iznad svega...
Lidija  05. 02. 2016. | 13:46
Bravo. Nije Klara Cetkin uzalud protracila svoje vreme i Vucic u 21. veku poput nje je tu za nas, da sacuva nasu cast od nesmotrenih ispada i brzopletosti zlog jezika.
mima  05. 02. 2016. | 13:46
Dovoljan dokaz da se o svemu mora voditi računa.
Roko  05. 02. 2016. | 13:47
Mišljenja sam da Gašić nije zaslužio smenu jer je dobro radio svoj posao.
MAJA  05. 02. 2016. | 13:47
Ne treba suditi zbog te jedne mrlje koju je ucinio!
sanja  05. 02. 2016. | 13:48
Rezultati mu se ne mogu osporiti,za vreme poplava je bio nezamenljiv.
Kaca  05. 02. 2016. | 13:48
Steta sto ce biti smenjen, bio je najbolji ministar odbrane kojeg je Srbija imala.
seka  05. 02. 2016. | 13:48
U pravu je Vucic,ovde se ne radi o njegovoj sposobnosti i rezultatima,vec o ponasanju.
Jadramka  05. 02. 2016. | 13:48
Javne licnosti odgovaraju po svim pitanjima,do sada toga nije bilo i prelama se na Gasicu
nilo  05. 02. 2016. | 13:49
Gasic je imao odlicne rezultate u svom resoru.
Bolt  05. 02. 2016. | 13:49
Kriterijumi moraju da budu za sve isti, Gasic je pogresio i sad placa svoju gresku.
smele  05. 02. 2016. | 13:50
To pitanje je reseno
Sasa  05. 02. 2016. | 13:51
Kao ministar svoj posao je obavljao profesionalno i bez mrlje. Napravio je gresku i odmah se izvinuo ali ministar nema prava na greske i sa razlogom je smenjen.
mimi  05. 02. 2016. | 13:51
Jeste steta smeniti coveka koji je dobro radio svoj posao zbog nesmotrene izjave
Zoran  05. 02. 2016. | 13:51
Gospodin Gasic je radio svoj posao sa puno odgovornjoscu ,to pokzuje apel radnika namenske da ne ode..

Dajana  05. 02. 2016. | 13:51
Bata Gasic je svestan svog postupka, ali to je covek koji je vredno radio za svoju vojsku i borio se.
Uozbiljite se!  05. 02. 2016. | 13:52
Svoje sklonosti Vučić pridaje članovima opozicije da članovi opozicije ne bi mogli da ukazuju na te njgove sklonosti!
Stevo  05. 02. 2016. | 13:52
Skupo je Gašić platio za svoju šalu. Šteta jer je bio ministar za primer.
ivana  05. 02. 2016. | 20:36
@Stevo Skupo je platio, ali ispravno od strane premijera.
0
2
Danijela  05. 02. 2016. | 13:52
Premijer lepo obrazlozio sta ovo znaci, jedno su procedure i zakoni, a drugo rezultati. Ali odluka je takva zato sto se tezi boljem drustvu i boljoj , modernijoj Srbiji.
BOJANA  05. 02. 2016. | 13:52
Резултат оваквог министра је неоспоран али да би се јавност задовољила премијер је био принуђен на овакав потез.
Eva  05. 02. 2016. | 13:53
Stav Premijera se mora postovati!
sneki  05. 02. 2016. | 13:54
to je po meni sve iskonstruisano!
***** IDEMO SRBIJO SVI NA IZBORE *****  05. 02. 2016. | 13:54
A zašto samo članovi najveće stranke mogu da dobacuju, a njihov čelnik čak i da viče, a ujedno i da opominje članove opozicije da ne dobaciju i viču!
beka  05. 02. 2016. | 13:55
Razumem premijera u potpunosti. Samo mi je zao sto cemo zbog jedne greske izgubiti ministra koji je ostvario velike rezultate i koji se pokazao svojiu humanost kada su nas zadesile poplave.
Ivan  05. 02. 2016. | 13:56
Sramota je da se smeni covek koji je preporodio vojsku i namensku industriju, i covek koji je zrtvovao svoj zivot i zivote svoje vojske da se spasi sto vise ljudi tokom proslogodisnjih poplava!
Pavle  05. 02. 2016. | 13:57
Kako se pojedini opozicioni politicari izrazavaju i sta govore izjava Gasica nije nista u ooredjenju sa njihovim.Pogledajte sta govori Pavicevic iz Nove stranke
Uozbiljite se!  05. 02. 2016. | 13:57
Kako se uzbudio do kraja današnje rasprave u parlamentu Vučić će da urla a ne samo da viče!
saska  05. 02. 2016. | 13:57
dzaba svi rezultati kada je jednim nepromisljenih gestom doveo sebe do ove situacije
ana78  05. 02. 2016. | 13:58
Svi težimo pristojnom društvu tako da je ovaj potez premijera za pohvalu.
Ivan  05. 02. 2016. | 13:58
Mogla je I blaza kazna da bude za ministra Gasica.
Tilka  05. 02. 2016. | 13:58
Nije to pravedno prema Gašiću, kako je Velja Ilić pričao sa novinarkom pa ništa zaboravilo se.
Rica  05. 02. 2016. | 13:58
Gasic je svakako bio jako uspesan ministar I zato verujem da ce se javiti nova prilika da pokaze svoje kvalitete.
miro  05. 02. 2016. | 13:59
Steta je sto niko nece pricati o dobrim stvarima koje je uradio a bilo ih je dosta.
Bane  05. 02. 2016. | 14:00
Jedan posten ministar, koji je kvalitetno radio svoj posao mora da ode.
Viki  05. 02. 2016. | 14:01
Srbija sprovodi teške reforme gde se ahteva od ministara da u svakom pogledu rade profesionalno i daju maksimalne rezultate.Gašić je smenjen zbog jednog lapsusa ali je time pokazano da Srbija mora biti ne samo uspešna i moderna već i pristojna država.
Milan  05. 02. 2016. | 14:02
Premijer drzi do dostojanstva sebe i ove zemlje, tako bi trebala i ova stoka iz opozicije koja ne zna ni opstu kulturu kako se treba ponasati u skupstini...
Mila  05. 02. 2016. | 14:04
Bilo kako da se poslanici izjasne ostaje činjenica da je Gašić funkciju ministra odbrane obavljao izuzetno dobro.
Jovana   05. 02. 2016. | 14:04
U parlamentu ima 250 poslanika, a najmanje njih 50 je trebalo da bude smenjeno zbog termina koji su koristili, i pri tome nikakvih rezultata u njihovom "radu" nema, dok je Vojska Srbije ostvarila značajne rezultate, kao i namenska industrija.
Pjer  05. 02. 2016. | 14:05
Gašić je imao dobre rezultate rada,ali je "pao" na ponašanju,što je presedan u dosadašnjoj političkoj praksi !
Bora  05. 02. 2016. | 14:07
Mediji se bave polugolim pevacicama i njihovim mladjim momcima. Samo se prodaju tracevi. Propagira se preljuba. Sve je na nagonskom nivou. Pogledajte samo ove nakaradne rijaliti programe. I sad na Gasica drvljem i kamenjem? Coveku je izletelo. Nekulturno jeste, ali se desava. Nije uradio nisa lose. Nije je dodirnuo ili bilo sta slicno. Samo je prokomentarisao, aludirajuci da bezcasnu novinarsku profesiju.
aleksandra  05. 02. 2016. | 14:07
Gasic gresaka u radu nije imao, ta izjava ga je upropastila.
Duki  05. 02. 2016. | 14:08
Odgovorno ponasanje premijera Vucica.
sanja  05. 02. 2016. | 14:08
Bratislav Gasic sve stojicki podnosi, a u prilog tome govori i njegova prisutnost na skupstini! Smena je prekomerna kazna za jednu nesmotrenu izjavu koju je opozicija iskoristila protiv Bratislava Gasica ali i Vlade Republike Srbije! Bratislav je veliki covek koji je prznao svoju gresku i izvinio se!
Poslanici bi trebalo da se osvrnu na njegove rezultate,a ne da se drze za nesmotrenu izjavu.
Boljeg ministra od g-dina Bratislava Gasica necemo imati! PUNA PODRSKA BRATISLAVU GASICU!
Неша  05. 02. 2016. | 14:09
Сви знамо да је ово више него изнуђен линч Гашића који су спровели медији. Месецима су чекали и изазивали док Гашић није улетео у њихову замку. Наравно да треба да сноси последице за оно што је рекао, али да ли је смена прави чин? Он је одлично обављао своју функцију за разлику од Шутановца и ја желим да га упамтим по добром руковођењу министарством одбране.
draga  05. 02. 2016. | 14:09
Vuciceva odluka je svetinja,ako je on tako odlucio tako i treba da bude
aca  05. 02. 2016. | 14:09
Podrška za Vučićá i svaku njegovu reč
Uki  05. 02. 2016. | 14:10
Vidi se da je coveku neprijatno al treba i razumeti premijera zbog toga sto je svog coveka stavio da ono sto je posejao da to i zanje a i dobro je sto ima neko i da ga brani
goran  05. 02. 2016. | 14:15
Dobro je radio ali mu se omaklo i šta je tu je.
snezasneki911  05. 02. 2016. | 14:16
i pored svega covek i dalje pokazuje humanost:
Ukoliko mu na današnjoj sednici bude izglasano nepoverenje, Bratislav Gašić će se ubuduće po sopstvenom priznanju posvetiti radu u SNS "kako bi u naredna tri meseca sprečio da oni koji su ojadili, osiromašili i opljačkali zemlju i ne pomisle da mogu da se vrate na vlast". Svaka cast,vecina bi zbog svoje sujete okrenula ladja svemu,ali on je i dalje dosledan.
Hanibal  05. 02. 2016. | 14:17
Steta zbog gasica, radio je dobar posao na mestu ministra.
Buda  05. 02. 2016. | 14:17
Eto i ljudi koji dobro rade mogu biti smenjeni.
Dada  05. 02. 2016. | 14:17
Ministar Gašić je pogrešio i izvinuo se, ali netreba da se zaboravi da je za vreme polava bio zajedno sa vojskom na licu mesta a ne u kancelariji.
deran  05. 02. 2016. | 15:04
@Dada Kada cete vi, botovi, nauciti da se kaze izvinIo se, a ne izvinUo se?
3
40
sima  05. 02. 2016. | 14:17
Spletom nesrećnih okolnosti, Gašić je smenjen iako je imao veoma dobre rezultate rada u ministarstvu odbrane,premijer je ispunio svoje obećanje dato građanima.
nesa999  05. 02. 2016. | 14:18
Aleksandar Vucic je covek od reci tako je i u ovom slucaju odrzao svoju rec.
Siniša  05. 02. 2016. | 14:19
Kada bi merilo bilo rezultat rada Gašić bi ostao ministar,međutim razne okolnosti su doprinele da situacija bude ovakva.
Uroš88  05. 02. 2016. | 14:20
Da su se gledali samo rezultati, nikada ga ne bi smenio. I pritisak je bio prevelik, a greška koju je napravio je ipak bila mala.
vera  05. 02. 2016. | 14:21
Da se vodi rasprava o obavljanju duznosti, bilo bi samo reci hvale. Odlicno je radio svoj posao, i velika je steta sto na ovakav nacin mora biti razresen duznosti
Saska  05. 02. 2016. | 14:21
Srbija ce biti uredjena drzava
B.J.  05. 02. 2016. | 14:21
Mante Vučićevu pristojnost. Sećam se kako je pred rođenim detetom, jerbo on svojeg derana voda po politikama ko i onaj brka iz Minska svojeg, lajao na Dačića zbog nekakve banalne stvari. Posle par meseci su napravili vladu ko da ništa bilo nije. Ima još i friškije od toga, a ima bogami i onih poziva na nož iz devedesetih godina.
ecc  05. 02. 2016. | 14:21
Šta je ovo SNS botovi krenuli na rtv da pišu komentare i daju plus/minus, o biće neki kijamet....
Uros  05. 02. 2016. | 14:21
Gasic je napravio nepromisljenu greslku ali se odmah izvinio za svoj postupak, svoj posao ministra je odlicno obavljao!
steva  05. 02. 2016. | 14:24
Gasic je odlicno obavljao svoj posao i svoje duznosti
Mira  05. 02. 2016. | 14:25
Ministri svojm ponasanjem i uctivosti moraju dati primer drugima, a za svaku nepristojnu i uvredljivu rec ce morati da snose odgovornost.
zivojin  05. 02. 2016. | 14:27
Gasic je smenjen zbog reci a ne zbog svog rada.
Miroslav  05. 02. 2016. | 14:28
Čovek se pamti podelima, a ne po rečima.
danko  05. 02. 2016. | 14:28
Taj covekse borio za sve nas i treba da nam bude zao !
263A  05. 02. 2016. | 14:29
Znaju jedino da kritikuju opoziciju!
263A  05. 02. 2016. | 14:32
Nije valjda da se plaše nekoliko članova opozicije pa ih moraju neprestano kritikovati?!
Marko  05. 02. 2016. | 14:33
Gasic je odlicno obavljao svoju duznost.
sveta  05. 02. 2016. | 14:33
Steta sto su ga uhvatili za rec, a ne za dela, a sada o njegovoj smeni komentarisu neki koji su uradili mnogo gore stvari.
Milun  05. 02. 2016. | 14:36
Gasic je smenjen zbog izjave koja mu je izletela, sposoban covek verno je sluzio svojoj zemlji.
Darko  05. 02. 2016. | 14:37
Gasic je bio dobar ministar,odlicno je radio svoj posao
denko  05. 02. 2016. | 14:37
Dobro je sto ce takav covek ostati da radi u stranci, njegov posao ce biti nemerljiv.
Nenad  05. 02. 2016. | 14:39
Premijer je ovde pokazao da drzi svoju rec do kraja
Bole  05. 02. 2016. | 14:41
Podrska premijeru na hrabroj odluci. Za Galeta ce se naci neko odgovarajuce mesto.
Ruza  05. 02. 2016. | 14:43
Gasic je vredo i odgovorno radio svoj posao.
Danijela  05. 02. 2016. | 14:45
Mislim da je smenjivanje sa mesta ministra bila previsoka kazna za ministra Gasica.
Joka  05. 02. 2016. | 14:48
Žao mi je što je Gašić smenjen, ipak je on dosta uradio za vojsku. Ali jedan ministar mora drugima da bude primer, kao čovek moralnog i učtivog ponašanja.
Uozbiljite se!  05. 02. 2016. | 14:48
Kaže da poštuje žene a neposredno nakon toga, u vezi sa prethodnim izlaganjem "Nataše Vučković", čak u parlamentu Srbije je u 14:43 izjavio: "Ona je rekla ..."!
Milos  05. 02. 2016. | 14:49
I treba biti smenjen,moraju se postovati neki kodeksi ponasanja,pogotovu sto je on ministar.
Maja  05. 02. 2016. | 14:51
Svojom nepristojnoscu je uspeo da uprska,svoje dobre rezultate
Uozbiljite se!  05. 02. 2016. | 14:51
Vučić kaže da poštuje žene a neposredno nakon toga, u vezi sa prethodnim izlaganjem "Nataše Vučković", čak u parlamentu Srbije je u 14:43 izjavio: "Ona je rekla ..."!
Mira  05. 02. 2016. | 14:52
Nadam se da će sada opozicija zaustaviti komentarisanje Gašića.
Tex  05. 02. 2016. | 14:55
Smesno je sta rade coveku zbog jedne greske, a svoj posao je obavljao dobro!
darko  05. 02. 2016. | 14:57
Pa kad bi se raspravljalo o rezultatima rada, moglo bi do sutra da potraje. Sve pohvale za rad Gasica
dren  05. 02. 2016. | 15:00
smena gašića je primer za buduće ponašanje državnih zvanicnika
leto  05. 02. 2016. | 15:03
Rezultati su odlicni ali gaf je ucinjen.Cena se zna!
Ivana  05. 02. 2016. | 15:06
Pa da, prethodne vlasti prikrivaju svoje propuste i greške, ali zato na tuđe ukazuju "bez pardona".
Šolaja  05. 02. 2016. | 15:11
Imali smo mi i mnogo gorih ministara, koji su radili direktno protiv naroda pa nisu bili smenjeni.
Milica  05. 02. 2016. | 15:16
Verbalna nesmotrenost ga je kostala ministarskog mesta. Pogresio je i izvinio se. Rezultati rada su mu dobri. Mislim da je kazna preterana.
Соколица  05. 02. 2016. | 15:18
Министри из претходног периода имају много више путера на глави.
Gocika  05. 02. 2016. | 15:19
Da sam na Vucicevom mestu ne bih smenjivao Gasica zbog necega sto nema veze s ministrovanjem! E zato je dobro sto imamo premijera koji drzi do ugleda Srbije, i koji pokazuje da se Srbija iz korena menja. Svako mora da odgovara za svoje postupke, partijska knjizica vise nije garant nedodirljivosti.
Radojka  05. 02. 2016. | 15:21
Bato samo cepaj ne mogu ti nista.
Toni  05. 02. 2016. | 15:21
Tacno tako. Smenjen je zbog brzog jezika a ne zbog rezultata...
Haj  05. 02. 2016. | 15:23
Otvorena je nova stranica parlamentarizma i odgovornosti.
stevopavlovic1  05. 02. 2016. | 15:24
Vucic je ispunio svoje obecanje,uvek je bio od reci
Becarusa  05. 02. 2016. | 15:26
Srbija mora biti pristojna zemlja
milevolidisko  05. 02. 2016. | 15:27
Bravo nasem premijeru. Kad je neko njihov postupio "bahato" prema novinarima, onda nikom nista, a kada neko drugi to uradi, onda ga bacite na lomacu. Dajte, budimo malo ljudi za promenu. Podrzavam odluku premijera.
Yoya  05. 02. 2016. | 15:27
Rezultati su odlicni koje je postigao Gasic
Lara  05. 02. 2016. | 15:31
U par reči Vučić je sve, u vezi Gašićeve smene, objasnio. Naravno neki to nikada neće razumeti.
Anka  05. 02. 2016. | 15:31
Vucic je ovim pokazao da niko nije privilegovan, cak ni Ministar.
miki  05. 02. 2016. | 15:34
Srbija mora da nastavi ovim kursom i sa reformama
aleksansar  05. 02. 2016. | 15:35
Mnogi u predhodnim vladama su bili i nepristojniji pa nisu snosili nikakve posledice.
  05. 02. 2016. | 15:40
Pošto po uzoru na RTS i B92 cenzuriše moje politički korektne komentare u kojima čak navodim i kada je nešto rečeno prestajem i na B92 portalu slati "☺" komentare naravno i komentare "Lovočuvara" i "Saobraćajca"!
Nikola  05. 02. 2016. | 15:41
Ma ni ovo nece nekima biti dovoljno.
Gang  05. 02. 2016. | 15:47
Ma dajte, samo glupa osoba moze da pomisli da je ovo mareting.
gile  05. 02. 2016. | 15:47
Treba znati da je Gasic smenjen zbog nesmotrene izjave a ne zbog losih rezultata.
marko  05. 02. 2016. | 15:48
Srbija treba da bude normalna evropska drzava i Vucic to i hoce da postanemo
Zdravko  05. 02. 2016. | 15:50
Od danas je postoji jedna druga i mnogo lepsa Srbija.
Danijel  05. 02. 2016. | 15:51
Apsolutno podrzavam odluku premijera Vucica. Zao mi je samo jer je Gasic ipak radio dobro svoj posao.
toti  05. 02. 2016. | 15:51
Mnogi su krali ,uzimali narodu i šta sve nisu radili i opet ostali na vlast. A Gašić smenjen samo zbog jedne rečenice.
Uozbiljite se!  05. 02. 2016. | 15:54
Politički stav nije kada kritikujete neiskrenost članova parlamenta, ili tačnije dvoličnost članova najveće vladajuće stranke jer oni su ti koji imaju najveću moć i uticaj i ta dvoličnost može Srbiju da dovede u mnogo goru situaciju nego danas!
Aca  05. 02. 2016. | 15:56
Ministar Gasic je odlicno obavljao svoju funkciju ministra odbrane jedan mali gaf ga kostao funkcije ministra odbrane ali ovo je samo dokaz da Srbija postaje pristojna zemlja !
Dress  05. 02. 2016. | 15:58
Ovim je pokazano šta su premni da urade a šta do sada nijedna vlada nije.
Dzedaj  05. 02. 2016. | 15:59
Verujem da ce premijer Vucic naci pravo resenje za ovaj problem. A gospodin Gasic ce ostati upamcen kao savesta i dobar ministar odbrane!
TTelep  05. 02. 2016. | 15:59
Pa što odmah ne smene i Vučića? Taj se večito dernja i iživljava nad novinarkama. Al' ko njih sve šiša, pogledajte nam jutarnji program i puknite od jeda dušmani.
  05. 02. 2016. | 15:59
Morati ću da upotrebljavam "☺" barem danas da bi ublažio mučninu i razočarenje koje mi stvara ponašanje članova najveće vladajuće stranke u najvažnijoj instituciji Srbije.
Kiki  05. 02. 2016. | 16:02
Naravno da je dobro radio svoj posao.
  05. 02. 2016. | 16:03
Pojavili su se Bečić i Babić!
Smilja  05. 02. 2016. | 16:04
Ministar Gašić je profesionalno obavljao svoj posao i nije zaslužio ovakvu kaznu zbog komentara. Valjda su bitni rezultati a ne opaske...
Viktor  05. 02. 2016. | 16:04
Svaka čast na odgovornosti koju je preuzeo na sebe. Ovo je danas retkost.
  05. 02. 2016. | 16:06
Srećom je pauza inače bi morao do toaleta!
Sonja  05. 02. 2016. | 16:07
Svaka cast premijeru na ovako teskoj odluci, i hvala mu sto je pre svega covek, pa tek onda politicar.
Dragan 30  05. 02. 2016. | 16:07
Srbija je pristojna ,normalna i moderna drzava. Neumesne izjave nece tolerisati.
Jelena  05. 02. 2016. | 16:11
Vucic se uvek zalagao za postovanje i dostojanstvo svake zene
ahahahha  05. 02. 2016. | 17:29
@Jelena ahahhhahaahahahaa..... "Vučić se zalagao..."... Jooooooj, Gospode, primi me!
1
0
aca  05. 02. 2016. | 16:13
Sada se greske ne prastaju!
lili  05. 02. 2016. | 16:16
Rezultati su najbolja odbrana za Gasica!
Dejan000  05. 02. 2016. | 16:20
Cinjenica je da je Gasic odlicno radio svoj posao, ali zbog ove jedne greske mora biti kaznjen.
aca  05. 02. 2016. | 16:23
Gašić je imao odlične rezultate kao ministar odbrane , žao mi je što napušta tu funkciju
obrad  05. 02. 2016. | 16:27
Sta je sve Velja Ilic pricao pa ga novinari nikad nisu prozivali niti trazili njegovu smenu!
Joca  05. 02. 2016. | 16:29
Gašić je dobro obavljati svoj posao, ali na žalost zbog nesmotrenoati moraće da bude smenjen. Prava šteta, jer je svoj posao obavljao odlično.
mila  05. 02. 2016. | 16:39
Covek je ostvario izvanredne rezultate.
Nenad  05. 02. 2016. | 16:48
Gasicevi rezultati su zaista bili dobri, ali nazalost jedna greska ga je kostala.
Laki  05. 02. 2016. | 16:49
Kad bi se gledo njegov rad ne bi nikad trebo biti razresen funkcije. ali ovo sve je samo radi pristojnosti koju nije imo u datom momentu.
Matador  05. 02. 2016. | 16:54
Vučić zaslužuje sve pohvale jer je uradio nešto što je do sada bilo nezamislivo za političku scenu Srbije.
Maja78  05. 02. 2016. | 16:57
Podrzavam premijera, a Gasicu dati sansu da pokaze da se iskreno kaje
Maki  05. 02. 2016. | 17:06
Danas se svaka greška plaća bez obzira ko je tu grešku načinio.
sirmium  05. 02. 2016. | 17:14
Gasic je imao rezultate i sposobnosti na koje mnogi iz opozicije mogu samo da pozavide.
Milica  05. 02. 2016. | 17:16
Gasic je ostvario dobre rezultate, i dobro je obavljao svoj posao.
Miša  05. 02. 2016. | 17:18
Gašić je jedan od najodgovornijih ministara, zbog jedne greške gubimo jako odgovornog čoveka. Zašto su svi ćutali kada su opozicionari vredjali novinare.
Ceda  05. 02. 2016. | 17:21
Premijer nije licemer kao opozicija.Trudi da se radi fer i korektno.
Toka  05. 02. 2016. | 17:22
Premijer je smenio Batu i ako neće naći boljeg minista od njega.
POPOVIĆ POP  05. 02. 2016. | 17:26
Ja bih prešao preko reči i ostavio Gašića na mestu ministra odbrane, ovako dobrog miinistra nećemo naći,nije Gašić zaslužio smenu.
dejan  05. 02. 2016. | 17:27
Vučiću je teško što sve mora ovako da bude ali šteće zakon i moral su jedno a prijateljstvo drugo.
Dara  05. 02. 2016. | 17:32
Premijer je rekao sve sto je trebalo...
Dragan  05. 02. 2016. | 17:32
Gradjanima se ne slazu sa ovom odlukom jer znaju koliko je cenjen i postovan ministar koji u istoriji nije ostavio iza sebe najbolje rezultate, ali odluka premijera se mora postovati.
Tara  05. 02. 2016. | 17:35
Bratislav je i pristojan i lepo vaspitana osoba, pravi gentlemen! Zarad Pajtićevih neradnika smenjuješ jedan od stubova SNS a?
  05. 02. 2016. | 17:38
Obratite pažnju kako svi koji su neiskreni trepću kao da se takmiče ko će više trepnuti u minuti, a očigledno je da daleko najviše trepću poslanici najbrojnije stranke!
vlada  05. 02. 2016. | 17:42
Valjda ce se sad stisati price oko gasica
Miloš  05. 02. 2016. | 17:55
Gašić sa funkcije odlazi samo zbog svog ne primerenog ponašanja prema novinarima, ne prema građanima Srbije. Njegova smena govori o odgovornosti ove vlade i premijera Vučića. Dok je bio na mestu minstra odbrane odlično i odgovorno obavljao svoj posao.
Filip  05. 02. 2016. | 17:59
Nisam imao nijednu zamerku na Gasica dok je bio ministar odbrane, covek je odgovorno radio svoj posao ali greske se nazalost desavaju.
Petar  05. 02. 2016. | 18:04
Gospodin Gašić je i više nego savesno obavljao svoj posao. Smatram da zaslužuje i drugu šansu!
petar  05. 02. 2016. | 18:06
Ovako reaguje svaki jedan dobar premijer. Ma koliko da je radio Gasic za Srbiju, ovo se nije tolerisalo.
dejantoma87  05. 02. 2016. | 18:15
Greota za Gašića pogrešna rečenica u pogrešno vreme!
Geza  05. 02. 2016. | 18:22
...Ako je vizionar morao da doživi da da brani stotine botova svojim nebudi primenito komentarima,onda je stvarno SNS pukao kao zvečka i u istoje je poziciji,kao žuti pre poslednjih izbora,kada je lepi boriška branio svoje miljenike.Neumnoje od premijerada danas kaže da smenjuje ministra zbog pristonosti.Koga on tpotapa sebe ili njega.Kako je mogao izabrati nepristojnog i nevaspitanog čoveka da bude ministar vojni.E sad ili on ne zna da bira ministra,li ne zna preocedure ili su i njegovi kriterijumi takvi da bira takve,kao što su Gašić,Veja Ilić ili neki drugi po izboru.Nije istina Gašić je od premijera sačuvan od smene koja je imala težinu posle nesreće helikoptera i pogibije ljudi.To je bio momenat,kada je premijer moro da smeni ministra i da dobije poene.Ovo smenom je dobio minuse,jer je pokazao da je nemoćan da zavisi od Bate Santosa.Zato Bata Santos čuveni švercer kafom i naftom,tako slavodobitno danas ulazi u Skupštinu i pre premijera kaže daćemo viditi na kraju šta
Marko  05. 02. 2016. | 18:28
Nije se to ranije desilo, da neko zbog verbalne greške bude smenjen. Sada se to dešava, jedan ministar se poneo nekulturno, ponizio novinarku, i biće smenjen. A treba pomenuti i sva druga, nekažnjena, vređanja novinara. A bilo ih je.
mima  05. 02. 2016. | 18:30
Rad ministra Gasica sigurno ne bi doveo do razresenja, jer je bio vredan i odan covek.
timotije  05. 02. 2016. | 18:31
Odluka premijera i Skupštine se mora poštovati, ali je svima jasno da je Gašić ovde žrtva, a ne ona novinarka!
мора  05. 02. 2016. | 18:35
гашић је већи човек од свих који су га јавно разапели на крст... он зна да се извини и да се носи са последицама своје изјаве.
rasi  05. 02. 2016. | 18:38
Licno imam sipmatije prema Gasicu za sve ono sto je uradio dobro ali ova greska mu se ne moze tolerisati.
Mici  05. 02. 2016. | 18:43
Svaki građanin Srbije treba da se ponaša učtivo i moralno, a kamo li jedan ministar. Ovaj postupak premijera je dobar primer za sve!
Lepa  05. 02. 2016. | 18:46


Podseti me šta to beše pristojna i normalna Srbija !
Sneza  05. 02. 2016. | 18:53
Iskreno mi je zao zbog smene gospodina Gasica,nadam se da ce se brzo vratiti na politicku scenu.
boris  05. 02. 2016. | 18:57
Pa covek je priznao gresku, izvinuo se i eto. Tako treba da se radi.
Ivana  05. 02. 2016. | 19:03
Bez obzira na raznorazne kritike Gašić je moralan i odgovoran čovek.
boxxx  05. 02. 2016. | 19:08
Premijer ceni njegov rad,ali prosto desilo se pa se desilo,ali on ce svakako raditi neke druge stvari...
Daca  05. 02. 2016. | 19:09
Gašić je pošteno i odgovorno obavljao poslove ministra odbrane, rezultati su i više nego dobri i očigledni, bez obzira na optužbe koje su uputili predstavnici opozicije, a sama polemika oko smene je zbog nesmotrene izjave!
Nađa  05. 02. 2016. | 19:09
Gašić je odlično obavljao posao ministra odbrane, ali eto desi mu se taj peh zbog koga će biti smenjen.
Uozbiljite se!  05. 02. 2016. | 19:10
Vučić čak prati i koliko je često opozicija npr. Nataša Vučković, odlazi na pauzu!
Srba  05. 02. 2016. | 19:16
Jedini rezultat cele situacije sa Gašićem je dokaz narodu da su svi jednaki, da svi moraju da odgovaraju ma kako god da se zovu i kojoj god stranci da pripadaju.
Ogac  05. 02. 2016. | 19:19
Tesko cemo naci boljeg coveka od Gasica za ovu funkciju!
dara  05. 02. 2016. | 19:21
Zao mi je sto je jedan takav dobar ministar smenjen.
Miša  05. 02. 2016. | 19:22
Naravno da ova Srbija treba da bude zemlja koja će biti primer pristojnosti.
SandraS  05. 02. 2016. | 19:22
Zbog jedne nesmotrene izjave Gašić je skupo platio svoju grešku, hteo je da se našali ali to je okrenuto maksimalno protiv njega i stranke u kojoj je.
bica  05. 02. 2016. | 19:25
Covek je pogresio i sad snosi posledice za to.
  05. 02. 2016. | 19:32
Gotova je rasprava, a sad da vidimo šta će od ove rasprave pojaviti na javnim servisima, pa da možemo i mi na nedeljni odmor, kao što su članovi vladajuće koalicije već otišli! napuštajući raspravu
ahmed  05. 02. 2016. | 19:34
Mislim da je ipak odlučio Styling A La Jašar Ahmedovski....
BeliOrao  05. 02. 2016. | 19:37
Gašić je bio kvalitetan ministar, puno sreće i podrška!
lolo  05. 02. 2016. | 19:40
Gašića je koštala izgovorena reč a ne lopovluk!
  05. 02. 2016. | 19:43
Na RTS-u su upravo završili sa informisanjem o o današnjoj raspravi, još da vidmo i šta će biti na B92 pa da poćnemo odmarati jer nakon ove rasprave stvarno nam je potreban odmor barem dva, tri dana!
  05. 02. 2016. | 19:48
Pomislio sam da bi i Vučić mogao danas dati ostavku jer je na danađnjoj raspravi najavio da će izbori biti u maju!
Higija  05. 02. 2016. | 19:52
Žao mi je gospodina Gašića koji je svoj posao radio časno i pošteno, i što ga je ženski izazvala jedna novinarka.
gorstak  05. 02. 2016. | 19:53
Sasvim razumno i pošteno,...
Petric  05. 02. 2016. | 19:53
Ministarstvo odbrane ce izgubiti kontinuitet dobrog rada za vreme Gasica i to nije dobro za vojsku, ali...
lokica  05. 02. 2016. | 19:53
Posvemu sudeći premijer je imao najviše muka jer nije lako smeniti uspešnog ministra, ali se ovim stavlja do znanja da je smena samo zbog izjave ne zbog rezultata kao pojedini pokušavaju da podmetnu.
Zeka  05. 02. 2016. | 19:54
Smenjen je ministar, ali opozicija ni sada nije zadovoljna..
Slobodan Popovic   05. 02. 2016. | 19:59
Aleksandar Vucic je ispunio obecanje da ce Bratislav Gasic biti smenjen.
Begunac  05. 02. 2016. | 20:12
Oni su dokazali da imaju pristojnost. A Ješić kada je opsovao novinare, oni su od toga napravili komediju.
Jovana  05. 02. 2016. | 20:13
Da li je moguće da se i dalje Gašić optužuje da je keramičar, kada je sto puta dokazano da je to čista i gnusna laž???
Ilija  05. 02. 2016. | 20:16
Smena Gašića je nastala zbog političkog licimerstva , tajkunske hajke, i sličnih stvari , a ne radi principjelnosti,jer šta su sve žene novinari kao i poalanice opozicije za 12 godina vlasti doživljavali , ne bi ni pas sa maslom pojeo, toliko o objektivnosti i poštenju, ne braneći gest Gašića ni jednog momenta.
petar  05. 02. 2016. | 20:17
Stoicki je podneo ostavku.
  05. 02. 2016. | 20:19
I na B92 su upravo završili sa informisanjem o današnjoj raspravi tako da možemo na odmor!
  05. 02. 2016. | 20:21
Popravi "☺" i meni neraspoloženje!
Mirjana  05. 02. 2016. | 20:31
Gašić je smenjen kao što je premijer i obećao, šta li će opozicija sada novo smisliti.
Lana  05. 02. 2016. | 20:49
Zaista steta sto je kaznjen na ovakav nacin zbog svoje nepromisljene recenice.
Jason  05. 02. 2016. | 20:53
Upravo tako, razlog smene je nepristojnost,a ne rezultati rada ministra Gasica, samo da ukazem da je za vreme njegovog mandata ugovorena kupovina dva nova helikoptera za vojsku Srbije !
davca  05. 02. 2016. | 20:57
Samo me zanima da li je opozicija sada zadovoljna..
lepi mica  05. 02. 2016. | 20:57
Jeste, tako i treba da bude i dokle god se pravili ludi i da ne cujemo nece valjati!
sanda  05. 02. 2016. | 21:02
Gasic je smenjen , premijer odrzao obecanje i valjda ce se napokon staviti medijska tacka po pitanju Gasica .
Sonja B.  05. 02. 2016. | 21:07
Nadam se da će prestati sa hajkom na Gašića sada kada je smenjen.
Julijana  05. 02. 2016. | 21:20
Za Gašićev rad ,nemam reči.Njegov rezultat rada je više nego odličan.Za ono što je rekao novinarci javno se izvinuo i snosi posledice .A Šutanovac ,ne samo da se nevidi njegov rad nigde nego po već drugi put javno vređa.I očekujem da i on snosi velike posledice povodom toga.
Tanja  05. 02. 2016. | 21:21
Gasic je bio nepristojan prema novinarki i to je razlog smene, a opozicija nema za sta da se uhvati pa pokusava da mu nakaci jos gresaka!!!
nino belov  05. 02. 2016. | 21:24
i pored nesmotrenog komentara ,bata je ostao osoba sa dostojanstvom ,sto se za mnoge dos-ovce ne moze reci.
sonja  05. 02. 2016. | 21:29
Dokaz da Vučić drži svoju datu reč, bez obzira koliko mu je tesko zbog toga. Za razliku od opozicije, premijer postuje narod i prava zena. Meni licno je veoma zao zbog smene Gasica.
Bana  05. 02. 2016. | 21:31
Gašić nije više ministar odbrane, premijer je ispunio svoje obećanje, a pitam se šta li je sledeće što će opozicija zameriti.
Jelena  05. 02. 2016. | 21:34
Gasic ce da bude smenjen, ali iskreno to nije nas najveci problem, mada ce ovo ipak mnogima koji ne znaju pristojno da se ponasaju da bude za nauk
neda  05. 02. 2016. | 21:37
Sada kad je smenjen, valjda ce se strasti smiriti.
Porca  05. 02. 2016. | 21:41
Da se ocenjivao rad Gasic nikad ne bi bio smenjen.
vlado  05. 02. 2016. | 21:43
pa ludi jel ste vi svesni o cemu vi vodite polemiku mante se gasica sta o drugom nemate da pricate ima vaznija pitanja nego to
Mare  05. 02. 2016. | 21:58
Gasic je odlicne stvari radio za vojsku Srbije i Ministarstvo odbrane.
danijela  05. 02. 2016. | 22:00
Gospodin Gašić je dobro radio svoj posao mislim da je velika šteta što više nije član vlade Srbije.
Branka  05. 02. 2016. | 22:05
Ministar u Vladi Srbije mora voditi računa o svojoj pristojnosti i učtivosti. Ministar Gašić je nesmotreno načinio grešku. Iako se izvinuo, ostao je bez posla. To je nova praksa u Vladi Srbije i govori o čvrstoj nameri da se Srbija promeni.
Nevena  05. 02. 2016. | 22:18
Ministri moraju da paze na ponasanje i recnik, prvenstveno zbog sebe a onda zbog Srbije.
Danilo  05. 02. 2016. | 22:24
Odgovorno i profesionalno je radio ministarski posao, samo zbog nedolicne izjave je smenjen.
milenko  05. 02. 2016. | 22:24
Gasic je ostavio zadatak svima koji ce ga naslediti jer nece biti lako da se dostigne sve ono sto je on ucinio kao ministar , a to sto je jedna recenica izvucena iz konteksta i sto je to opozicija jedva docekala. Vucic verovatno ima adekvatnu zamenu koja moze istim tempom da nastavi zapoceto.
gagi  05. 02. 2016. | 22:27
Zivkovic je pokazao da je dobar da uzme od drzave novac za svoje vinograde i sada neka ne napada premijera, jer nema sta da se zameri premijeru. Zivkovic je taj koji je stavio licni interes ispred svih u ovom drustvu.
mrki  05. 02. 2016. | 22:29
Nisu smenjeni ni oni koji su uradili i gore stvari. Premijer je odrzao rec ali dela Gasica se ne trebaju zaboraviti
danica  05. 02. 2016. | 22:31
Smena ministra primer kako se ponasa odgovorna vlada,da svima bude jasno da je pristojnost i postenje prioritet u vodjenju drzave.
franc  05. 02. 2016. | 22:36
Stvarno ne mogu da verujem u to da neko misli da je Gašić smenjen zbog neuspeha u svom poslu.
Ferko  05. 02. 2016. | 22:53
Premijer je ispoštovao ono što je obećao i smenio je Batu Gašića, mada nije fer. Zašto onda ovi koji zaista redovno vređaju žene i devojke, a da se pritom ne izvinjavaju za svoje postupke ne napuste svoje pozicije???
kole  05. 02. 2016. | 23:02
Sa ovom smenom premijer dokazao da nema nedodirljivih
Kristijan  05. 02. 2016. | 23:04
Posteno, glasano pa idemo dalje, pametno. Vlada je svoj komentar dala.
Mada se komentar dat toj novinarki zaista moze na mnogo nacina protumaciti.
Malo mi je verovatno da ministar izadje pred kamere i kaze - Volim kad mala klekne!
Fikret  05. 02. 2016. | 23:07
Ova smena je samo odraz odgovornosti ka ovoj zemlji.
Nenad  05. 02. 2016. | 23:19
Pojedini mediji dva meseca maltretiraju ovaj narod sa Gasicem i njegovom smenom. Ja koliko znam i koliko sam pratio ovu temu, mislim da je Vucic odmah rekao da ce Gasic u bliskoj buducnosti biti smenjen zbog svog ponasanja koje je nedopustivo. Sto je obecao to je i ucinio. Za razliku od pojedinih lidera opozicije, premijer ispunjava obecanja koje je dao.
nenad  05. 02. 2016. | 23:33
smenjen je zbog ponasanja ali ce biti upamcen po rezultatima!
nece  05. 02. 2016. | 23:43
Čovek je postupio onako kako je rekao da će to učniti! Svaka čast, jer bi malo ko od vaših kolega učinio isto!
Mikac  05. 02. 2016. | 23:52
Gasic je uradio dosta pozitivnih stvari za vojsku, namenska industrija sada uspesnije posluje, ali se nazalost desio taj gaf, pa mora biti smenjen.
diana  06. 02. 2016. | 00:03
Gasic je smenjen,premijer je odrzao rec a to i narod vidi,tako da je svaka negativna rec opozicije suvisna.
Marko  06. 02. 2016. | 01:55
Apelujem na RTV da ne objavljuju bot komentare, posto ti ljudi ne iznos misljenje, vec zloupotrebljavaju i zagaduju internet prostor i urusavaju ideju diskusije i prava na sopstveni stav. 289 komentara na vest o keramicaru su ocigledni dokaz za moju tvrdnju. Hvala.
Maki  06. 02. 2016. | 02:18
Srbija je respektovana zemlja i mora to i ostati.