Srbija

Četvrtak, 04.02.2016.

17:13

Sa Lađevaca bi da lete tri velika voćarska giganta

Pomoćnik ministra građevinarstva Zoran Ilić kaže da će osnovni cilj privrednog društva "Aerodromi Srbije" biti umrežavanje 30 aerodroma na teritoriji Srbije.

Izvor: Beta

Sa Lađevaca bi da lete tri velika voćarska giganta
Foto: Tanjug, arhiva

"Osnovni cilj ovog privrednog društva jeste da se od trideset aerodroma u Srbiji, među kojima su 22 registrovana, povežu u jednu mrežu, organizuju i da se kvalitet usluga u njima podigne na potreban nivo", rekao je Ilić.

Dodao je da će prvi zadatak "Aerodroma Srbije" biti pokretanje vojnog aerodroma "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva, koji bi trebalo da postane vojno-civilni aerodrom.

"Razlog moje današnje posete Kraljevu je dogovor oko toga kako bi aerodrom u Lađevcima počeo da funkcioniše. Da bi civilni deo proradio potrebno je da se napravi ugovor sa Ministarstvom odbrane i privrednim društvom "Aerodromi Srbije", koji će biti civilni operater na budućem vojno-civilnom aerodromu u skladu sa zakonom", dodao je Ilić.

Ilić je kazao da će radovi na aerodromu "Morava" u Lađevcima biti završeni na proleće, ali da to kada se prvi letovi mogu očekivati zavisi od "vojnih vlasti".

"To neće biti pregovaranje koje će uslovljavati bilo koga i na bilo koji način, već dogovor kako da se na najfunkcionalniji i najekonomičniji način za potrebe oba korisnika, i vojnog i civilnog, koriste sadržaji", kazao je Ilić.

Zoran Ilić danas je povodom otvaranja aerodroma u Lađevcima razgovarao sa načelnikom Raškog okruga Nebojšom Simovićem, gradonačelnikom Kraljeva Tomislavom Ilićem i predstavnicima opština u ovom okrugu.

Simović je kazao da su za civilne letove iz Kraljevačkog kraja posebno zainteresovana tri strana investitora koja se bave voćarstvom i koji bi želeli da svoje proizvode plasiraju na tržište što pre, a to bi omogućilo otvaranje civilnog dela na aerodromu "Nikola Tesla" u Lađevcima .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: