Zorana Mihajlović: Zašto Mrkonjić ne pokaže Bekuti svoj autoput?

V. N.

04. 02. 2016. u 13:33

Odgovor ministrke infrastrukture i saobraćaja počasnom predsedniku SPS: Posle Mrkonjićevih izjava teško je poverovati Dačiću da se neće udružiti sa novim DOS

Зорана Михајловић: Зашто Мркоњић не покаже Бекути свој аутопут?

POČASNI predsednik SPS Milutin Mrkonjić, ponovo je pokazao da ne može da prihvati činjenicu da je ova Vlada završila i završava sve one infrastrukturne projekte koje on za pet godina koliko je bio ministar nije umeo ili hteo da završi.

Ovako je Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka infrastrukture odgovorila na nove optužbe Milutina Mrkonjića, koji je u nedeljniku "Vreme" žestoko kritikovao projekat "Beograd na vodi" i otvaranje železničke stanice "Prokop".

- Mrkonjić je ovog puta pozvao u pomoć i partnerku Anu Bekutu kako bi joj slikovito objasnio kako je železnička stanica Prokop samo "okrečena", da "nije gotova", ali i da je on najzaslužniji što je prva faza Prokopa završena. Kad se već hvali svojim delim, Mrkonjić je gospođi Bekuti mogao i da pokaže deo autoputa Ub - Lajkovac koji je izgradio dok je bio ministar, a koji je na daleko poznat po tome što povezuje dve njive! Tu je mogao da se pohvali da je taj projekat plaćen 70 miliona evra, više nego što košta gradnja autoputa! - navela je Mihajlovićeva.

Ona kaže i da je "Mrkonjić mogao i da provoza Bekutu i po onih 7,7 km autoputa koliko ih je sagradio u prvoj godini mandata":

- Tokom te kratke vožnje imao je vremena da prizna da je za pet godina teškim radom uspeo da izgradi duplo manje kilometara autputeva nego što smo mi izgradili samo prošle godine. Možda bi i priznao da govoto nijedan kilometar pruge nije obnovio. Zato i ne čudi što je Mrkonjiću bolje išla organizacija koncerata nego izgradnja Srbije.

Mihajlovićeva kaže da je nakon najnovijih optužbi počasnog predsednika SPS zaista teško poverovati u iskrenost lidera socijalista Ivice Dačića, "koji nas sa naslovne strane uglednog dnevnika uverava kako se na izborima neće udružiti sa ostacima DOS".

- Bez obzira da Mrkonjića i ostale "Mrkonjiće" mi ćemo nastaviti da gradimo puteve i pruge po Srbiji - zključila je Mihajlovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

Zoran Bosić

04.02.2016. 14:11

Kako može Mrkonjić da pokaže svoj autoput otkud nekome privatni autoput to je valjda put građana Srbije

. . .

04.02.2016. 14:22

@Zoran Bosić - moj auto-put je 22, a njegov ne znam, valjda je mislila na to, a onda treba Bekuta da pokaže Mrkuti svoj tunel

CVETKO prvi

04.02.2016. 15:04

@Zoran Bosić - Da li je "auto-put" u upotrebi ? Ili je samo prekrečen , kao i "Prokop" !

Dragan

04.02.2016. 15:56

@Zoran Bosić - Poštovani gospodine, ovi sada smatraju da su lično uradili ono što je plaćeno narodnim novcem ( i krediti su narodni novac jer će ih narod i vraćati). Kod njih je (uostalom kao i kod njihovih prethodnika i svih posle 2000-te godine) sve privatno, a najviše interes. I na kraju zašto je neko protiv Države i protiv vlade ako kaže istinu?

Djordje

04.02.2016. 15:57

@Zoran Bosić - E moj Zorane! Vidim znas da citas, ali sad moras nauciti i da citas " izmedju" redova? Tek onda ces mozda da shvatis ovaj tekst? U tome i jeste poenta jer covek je izgradio put da bi " neko" lakse dolazio do svoje njive a put ne vodi u nekom pravcu sem da se iz tih njiva asvaltiranim novim putem dolazi do glavnog puta? E pa sad ako ovo ne lici na privatan put onda ne znam sta to zaista znaci? Sta ti mislis?

Dexxx

04.02.2016. 14:25

mrkonjic je popravio pola srbije posle bombardovanja u uslovima koji su bili daleko tezi nego danas vasi.nase firme su bile nosioci posla za razliku od fanas gde azerbejdzan skida kajmak a nasi mucenici rade za sicu..t

Injac Ranko

04.02.2016. 14:27

Nije da nesto posebno cjenim Mrkonjica ali mislim da je Zorana pretjerala.Sve je to pomalo neukusno prepucavanje preko medija.

leon

05.02.2016. 12:03

@Injac Ranko - Slažem se da je malo neukusno ,ali jednom mu se moralo odgovoriti jer on stalno izleće u javnost sa svojim nekontrolisanim jezikom a znamo dobro da ništa nije uradio ,treba da je sretan što nije završio u ćuzi zbog tolikog obmanjivanja javnosti dok se on u međuvremenu provodio po beogradskim kafanama i zato me ne čudi što je konačno Zorana ovako reagovala ....

Параноик

04.02.2016. 14:29

Ја имам утисак који ме помало плаши, да је она ипак мало оперисана. По устима. А за такве из принципа немам разумевања. Није баш да и Мркоњић није оперисан, али то је невидљива, психолошка операција. Мислим да српски народ каже "Оперисан од срамоте" Ни за такве немам разумевања. Тешко је данас у Србији разумети било кога из власти. Сви су помало видљиво или невидљиво имали неки хируршки захват.

Tirotski Pigar

04.02.2016. 14:31

A zašto Zorana ne kaže da sve ovo što sada otvaraju je već bilo ugovoreno, projektovano i počelo u mandatu Mrkonjića?

Деки

04.02.2016. 15:04

Докле ћемо слушати-читати ове припросте коментаре и изјаве, разних чланова снс-а (и то најужег руководства!), дипломаца разних тера-гига-мега трендова? Кад су једни спс-овци за њих домови културе, онда шта даље да причамо... Да ли постоји нека цензура у овој земљи, неки праг доброг укуса, нека мера лепог понашања? Имају ли барем кућног васпитања, ако не образ-овање? Зар овако једна министарка у влади Србије треба да коментарише, зар је то министарски жаргон??? Ово ни Нушић не би боље осмислио...

Srdjan

04.02.2016. 15:06

A zašto objavljujete odgovor sveznajuće ministarke a niste objavili veoma interesantan tekst Mrkonjića? Možete se slagati sa njim ili ne,ali je osnovna kultura da se čuju obe strane! A Mrkonjić je rekao ono što svi znaju! Što se tiče ovog dela iz njive u njivu, pa da taj deo nije napravljen, ne bi ni ostatak puta bio završen! Smešno! A što se tiče Koridora 11, pitajte Enrgoprojekt ko im je birao, nametnuo, podizvodjača! Čuvenog po aktivnostim na Kosovu, Kopaoniku i vladajućoj stranci!

Ко Је Крив Што Вучић Воли Да Лаже

04.02.2016. 15:09

Што се ви из СНСа правите блесави? Немате ви права да постављате контра питања јер имате апсолутну већину. Све што је Вучић обећао, све је слагао. Где је мерцедес, железара Сартид, шта би са Тенисом, шта би са пољопривредом и арапским капиталом, чиповима...

Stanojko,bre

04.02.2016. 15:12

Ovakvim primitivnim govorom ministarka je pokazala da nista nije bolja od pomenutog gospodina.Kad bi imala cime da se pohvali,razumeo bih je,ona i njena vlada jako dobro i uspesno su ogulili penzionere i radnike,penzionere delimicno i uspesno spasili Srbiju od bankrota.Sve ostalo su samo snovi i manipulacija naroda.

gojkogojkovic

04.02.2016. 15:14

e poslednjih dve tri godine se nesto gradi do tada se pare trosile na provod ...kafane ...izlete

Sivcan

04.02.2016. 15:18

kako zena ne moze da ukapira da je ruzno u svakoj corbi biit mirodjija.Ona moze nekome nesto da prigovoti.Velika dela je ostavila iza sebe.Jos uvek drvene bandere imamo po naseljima.Za vreme svog mandata nije bila kadra ni to da zavrsi.

sloven

04.02.2016. 15:26

Mrkonjic je najobicniji blefer, samoreklamer, neradnik, majstor da pare iz budzeta preko budzetskih korisnika indirektno stavi u svoj dzep i nigde nista ne potpise. To mu je omogucavala funkcija ministra. Nigde nisam procitao da je i jedan gradjevinski strucnjak izrekao pozitivnu ocenu o Mrkonjicevoj strucnosti. Mrkonjic je samo galamndzija. Odakle mu pare da kupi penthaus na Vracaru (ceo sprat) od 3.000 evra po kvadratu? Sta je sa aferom divlje prodaje medjunarodnih transportnih dozvola?

Baki

04.02.2016. 21:24

@sloven - Slazem se sa komentarom,ali nije ni ovih Vucicevih "maslo za Ramazana".Prokop je po svoj prilici promasen projekat zeleznicke stanice i ne slucajno on traje od 1977 godine ,kada je zapocet.Daj Boze da se zavrsi prema obecanju Mihajloviceve i Vucica.Sada ,posle svecanog otvaranja,ponovo duva promaja kroz Prokop jer to sto je do sada radjeno i vise puta otvarano,je nefunkcionalno,bas kao Mrkin autoput iz njive u njivu.

GorD

04.02.2016. 15:32

Prošlo je već 17 godina od Mrkinih uspeha u obnovi rušenja zemlje od strane naših današnjih "prijatelja" i "braće", tako da mogu svrake da ga komentarišu, pogotovo one koje misle tuđim džepom. Trilateralna molerka neka ćuti, jezik joj je duži od pameti.

gvatemala

04.02.2016. 15:41

...ovo sto zorana trazi da joj mrkonjic pokaze svoj...autoput - je cisti zenski seksizam...

Toma

04.02.2016. 15:47

A gde je put kojim će građani Srbije stizati do Zlatibora za dva sata?Ministarka je samo zaboravila da kaže da moraju biti iz Beograda.

Dule

04.02.2016. 15:51

Covek povezao dve njive autoputom za 70 Miliona Evra! Bravo Mrko majstore sta ce mo mi bez tebe? Ko ce sada da nam gradi autoputeve nasim parama i ko ce se sada hvaliti gradnjom kao da ih je placao iz svog dzepa a ne nasim parama? E bruko jedna od Ministra!

Dragan

04.02.2016. 15:56

Realno Zorana, Mrka je zapoceo sve te projekte.... nije ih zavrsio , to jeste, odugovlacio jeste....ali je makar pripremio i zapoceo. Ti si sve na gotovo naisla i pokrenula, svaka cast. Ali ajde jedan od pocetka uradi. Drugo sta si ti uradila za vreme mandata u Ministarstvu Energetike? 2 godine da ujedinis dve kompanije u jednu i zbog toga stoje projekti.... Molicu lepo, isti ste, samo sto je Mrka voleo malo vise kafanu

Mozak

04.02.2016. 16:28

@Dragan - E pa ti se onda javi da radis u neko preduzece kome je postavljen temelj i nije zavrseno. Slobodno konkurisi na mesto direktora i siguran sam da ce te primiti. I onda od toga hrani svoju porodicu i uzivaj u zivotu i ne zali se da ti je lose, i da lose zivis. Sve naj.... u daljem lepom zivotu.

мирко

04.02.2016. 15:58

реално,нити они пре а ни ови сад се нису претргли што се изградње путева тиче,а квалитет истих ми возачи добро знамо.Тако да нема места овим бесмисленим изборним препуцавањима.

Branko Relhic

04.02.2016. 16:07

Dok se oni svadjaju da li je okreceno ili da li put spaja dve njive narod strada. Jedno je sigurno. I jedni i drugi zamazuju oci narodu. Prokop je otvoren po ko zna koji put ali jos uvek nije zavrsen. Pitanje je koliko puta ce ga jos svecano otvarati. Isto je i sa putevima. Gradimo najvise kilometara u Evropi. Naravno. Evropljani su davno sagradili svoje puteve. Ali po broju otvaranja auto puteva su daleko iza nas.

iz glave

04.02.2016. 16:16

Srbi nisu ništa izgradili, sve su nam to političari od svojih para, svojim trudom i znanjem pravili i ostavljali ... stvarno smo nezahvalnici koji žive baš onako kako zaslužuju

Krle

04.02.2016. 23:24

Zorana se bori protv divlje gradnje i bas je obisla Zlatibor da vidi kako napreduje posao. Bas je aktivna!

Bonaparta3

05.02.2016. 00:19

Mrka da odvede Anu Bekutu na temelje poslovne zgrade CIPa koja je pocela da se gradi 1978 god proslog veka i nije dalje stigla od temelja i sest stubova. Da podsetim Mrku taj temelj je pored Poljske ambasade. Drugo u danasnjem tekstu lista Vreme cijii je vlasnik jedan tajkun u kome pise da je Mrka saobracajni ing. Mrka ima visu gradjevinsku skolu. Pogledajte zasto nigde nepise dipl.ing Mrkonjic.

Aлександар

19.07.2016. 14:06

Oву Зорану не могу да поднесем у политичком смислу а још више због њеног чланства у неким организацијама иза којиx стоје Ротшилди, али кад је гледам само као жену, без дилеме зрачи женственошћу и сексипилом.