• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lavrentije: Patrijarha ne biraju lobiji

Episkop šabački Lavrentije negirao spekulacije koje su se pojavile u javnosti da među arhijerejima Srpske pravoslavne crkve postoje lobiji koji nastoje da proguraju svog kandidata za novog patrijarha.

"Sveti arhijerejski sabor je ozbiljno i odgovorno telo i nikakvih lobija nema. Želim da ohrabrim naše vernike i poručim im, kao i celom srpskom narodu, da će Sveti duh birati novog patrijarha i da će biti izabran najbolji i najdostojniji", kazao je Lavrentije "Novostima".

"Duboko verujem da će izbor novog patrijarha proteći u apostolskom duhu i svetloj tradiciji naše crkve", rekao je episkop šabački, koji će, kao najstariji arhijerej po hirotoniji, predsedavati izbornom saboru koji je zakazan za 22. januar.

Episkop Lavrentije je kazao da je svim arhijerejima preporučeno da se uzdržavaju od komentarisanja raznih pitanja koje se otvaraju u javnosti, a koja su vezana za izbor novog patrijarha.

"Srpska crkva ima veliki broj arhijereja koji su dorasli tronu Svetog Save. Niko od nas, već Duh sveti će učiniti najbolji izbor kao što je to bio primer sa patrijarhom Pavlom", rekao je Lavrentije.

On je ukazao da je Sveti Sava "ostvario idealan model pastira i duhovnog vođe, a to je, u naše dane prepune iskušenja, apostolski ostvario i nedavno preminuli patrijarh srpski Pavle".

"Samo po sebi je jasno da će budući patrijarh težiti da sledi primer, u svom životu i duhovnom delanju, Svetoga Save i patrijarha Pavla", dodao je Lavrentije.

(Tanjug)




Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image