VIDEO: BBC objavio novi šokantan video ubistva Gadafija

Britanski BBC je, u reportaži novinara Gabrijela Gejthausa, objavio dosad najčistiji snimak poslednjih trenutaka života svrgnutog libijskog lidera Moamera el Gadafija.

U prilogu pod nazivom "Lov na Gadafijev zlatni pištolj" izveštač je došao u posed video-zapisa na kom je još jednom prikazan pukovnik Gadafi, koga zarobljenog u prikolici drži razularena grupa boraca libijske opozicije.

Na fotografiji se vidi Gadafi, koji je očigledno teško pretučen. Glava mu je u masnicama, a usta krvava. Oko njega je nekontrolisana grupa naoružanih pripadnika opozicije, koja urlajući prati automobil. U kasnijem delu snimka vidi se mladi čovek koji u ruci drži zlatni pištolj, od koga se vođa revolucije nije odvajao.

U četrnaestominotnoj reportaži govori se o kasnijem totalnom raspadu Libije i anarhiji koja je zavladala. Osim takozvanih zvaničnih vlasti, veliki deo teritorije, među kojem i Gadafijev rodni grad Sirt, u kom je takođe i ubijen, pod kontrolom je Islamske države.

UPOZORENJE: Snimak sadrži uznemirujuće scene.

Autor: 021

  • munja

    04.02.2016 08:49
    Od blata će narod Libije njega praviti.
  • Doktor

    04.02.2016 08:45
    Bez namere da iznosim političke komentare o onome što se desilo u Libiji, nije mi jasno kako čovek pre nego što se nađe u ovakvoj situaciji, bez obzira na to da li je bio najbolji predsednik ili zli diktator, ne izvrši samoubistvo i time sebe oslobodi užasa koji neminovno sledi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet