Akcija "Torpedo“: Pronađeno oružje, municija i droga

U međunarodnoj istrazi krijumčarenja oružja pronađeno je pet komada vatrenog oružja, municija i 22 kilograma marihuane, a u toku je kriminalistička obrada nad više lica, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

U okviru međunarodne policijske akcije "Torpedo", koju crnogorska policija vodi sa policijama Nemačke i Francuske, koja je usledila nakon hapšenja crnogorskog državljanina V. V. iz Podgorice u Nemačkoj početkom novembra prošle godine, na više lokacija u Podgorici izvršen je pretres stanova koje koristi više lica, državljana Crne Gore, a za koja se sumnja da se bave krijumčarenjem oružja i opojnih droga.

Danas je pretresima, "u ilegalnom posedu kod obrađivanih lica na području Podgorice", pronađeno: jedna automatska puška AK-47 sa bajonetom, jedna lovačka puška MC 2112, dva pištolja marke Parabelum 9mm i Sigsauer 9mm, jedan karabin nepoznatog modela, određana količina municije za automatsko i poluautomatsko oružje i pištolje, kao i oko 22 kilograma opojne droge marihuana.

U Centar bezbednosti Podgorica dovedeno je više lica i u toku je kriminalistička obrada ovih lica, kaže se u saopštenju.

U Nemačkoj je 5. novembra 2015. godine slobode lišen crnogorski državljanin V. V. (51) iz Podgorice.

Službenici policije Njemačke su tada kod njega, u specijalno pripremljenom bunkeru u putničkom motornom vozilu „"golf"“, pronašli osam automatskih pušaka, dva pištolja, jedan revolver, dvije ručne granate i 200 grama TNT exploziva sa detonatorom.

Uprava policije MUP-a Crne Gore je, nakon ovog događaja, došla do određenih operativnih saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa lišenjem slobode V. V. u Nemačkoj, te je kroz međunarodnu aktivnost u okviru ove policijske akcije razmenila veliki broj podataka i dokaznog materijala sa partnerskim službama Nemačke i Francuske, posredstvom Interpol Podgorica, Evropola i oficira za vezu.

Partnerske službe iz Nemačke i Francuske su u više navrata obaveštavale našu policiju da podaci kojima za sada raspolažu ne povezuju lišenje slobode V. V. sa terorističkim napadom od 13. novembra 2015. godine u Parizu.

Ipak, budući da je crnogorski državljanin lišen slobode na teritoriji druge države sa oružjem koje je prevozio, nastavljena je istraga u vezi sa krijumčarenjem oružja, saopštila je crnogorska policija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво