Sedamnaestogodišnji pazarski “AS” u dresu reprezentacije BiH do 19 godina

12
142

seid preljevic akademija fudbala as

Novi Pazar – Seid Preljević će ako Bog da u junu mjesecu napuniti 18 godina a već bilježi velike uspjehe na fudbalskom terenu, nastupajući za FK Čukarički. Još i više od toga, naš Seid je nedavno obukao dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, za mlađe od 19 godina.

Kažu da je odmah na prvom treningu tako zablistao da je bez problema osigurao nastup u prvom timu.

Sejo je odbrambeni igrač, ali bez problema šalje loptu i u gol. Također, on je odličan učenik u Medicinskoj školi u Novom Pazaru i u svakom slučaju pravo mladi uzor svojem društvo i generaciji.

Mlađahni virtouoz sa loptom, koji je ponos i svoje porodice i novopazarske čaršije, je inače ponikao u Akademiji fudbala AS, iz Novog Pazara.

Dok mjesto u FK Novi Pazar dobijaju stranci koji imaju plate i do 6.000 eura mjesečno mladići iz naše čaršije prinuđeni su igrati za klubove iz Beograda jer su im vrata domaćeg kluba zaključana. 

Srećno Seide i neka je hairli!


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

12 KOMENTARI

  1. Bravo majstore! InsaAllah da zaigras za Real Madrid i znaj da je carsija ponosna na tebe sto si izabrao dres nase Bosne, a ne da nosis krstove. I ne boj se,nafaka je kod Allaha.

    • AMIN JARABBI..BRATE MOJ DRAGI SVE SI ISPISO I NE SAMO DA JE PONOSNA PAZARSKA CARSIJA, NO SVI BOSNJACI NA SVIJETU…NEK MU JE HAIRLI I NEK NAMGA BOG SACUVA I UPUTI…

  2. Bravo Seide nas novi ZMAJU-ponosimo se tobom
    To sto se u Novom Pazaru dovode prosjecni fudbaleri iz inostranstva je dio Beogradske politike.Na taj nacin se guse mladi talentovani fudbaleri kojih u Sandzaku ima na pretek, a njihov odlazak da igraju po srbiji je prilika za njihovo posrbljavanje.
    Dinastija Obrenovic je na taj nacin dovodila Crnogorce u Beograd na skolovanje i vrbovala ih da rade na nestanku Crne Gore i njenoj aneksiji.Obrenovici su otvoreno izjavljivali da od mladih Crnogoraca treba pravili JANJICARE koji ce raditi na pravljenju VELIKE srbije koja ce imati izlazak na more.
    Tako je na pr za vrijeme skolovanja vrbovan i Momir Bulatovic koji je posle za pare igrao kao mecka onako kako mu Slobodan Milosevic i Beogradski cetnici narede.

    • Hahahahaha kazes Beograd kriv sto uprava Pazara dovodi strance. Zar nije Zvezda dovodila brdo stranaca a njena deca odlazila iz kluba, u zadnjih 10 godina Zvezda nije izbacila nijednog vrhunskog igraca iz podmladka zato sto im nije davala sansu, jer su umesto njih igrali stranci. Reci mi sad ko je kriv za Zvezdu, da nije Beograd,Vatikan,CIA,NATO,MOSAD,Vanzemaljci,…..

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.