Nesvakidašnja akcija u Zrenjaninu: Čamcem po labradora!

Sl. PAŠIĆ

27. 01. 2016. u 07:55

Spektakularno spasavanje psa lutalice iz jezera u centru grada. Krenuo u lov na labudove i patke, a na obalu ga vratili vatrogasci

Несвакидашња акција у Зрењанину: Чамцем по лабрадора!

Akcija spasavanja

ZAJEDNIČKOM akcijom radnika javnog preduzeća "Rezervati prirode" i zrenjaninskih vatrogasaca, u utorak je iz jezera "Begejske petlje" u centru grada, spasen pas lutalica rase labrador, koji se našao na plutajućem eko-ostrvu ispred zgrade suda.

Tri labuda i jato pataka, koji borave na tom ostrvu i oko njega, našlo se u čudu kada je labrador doplivao sa obale kroz hladnu i delom zaleđenu jezersku vodu i zadržao se na ostrvu.

Kako je vreme odmicalo, pas se oglašavao lavežom. Ali, nikako nije hteo nazad u ledenu vodu, uprkos dozivanjima sa obale. Nisu pomogle ni merdevine, pozajmljene iz suda i spuštene preko zaleđenog dela jezera. Labrador je odbijao da im priđe kroz vodu.

- Tada smo odlučili da dopremimo gumeni čamac i angažujemo vatrogasce. Jedan vatrogasac privoleo je psa da uđe u čamac i bezbedno ga preneo na obalu - kaže Stevo Čorokalo, iz JP "Rezervati prirode", inače, čovek koji je dovođenjem labuda i divljih pataka, i izgradnjom staništa za njih, prošle godine oplemenio vodenu površinu jezera u centru grada.

Čorokalo objašnjava da se ovom prilikom više pasa lutalica, među kojima je bio i "junak" ovog spektakularnog spasavanja, našlo u vodi. U nameri da se domognu hrane, napali su labudove i patke, ali im nisu naškodili. Psi su isplivali i vratili se na obalu, osim labradora koji se, izgleda, uplašio hladne vode...

BRAVO ZRENjANINCI!

AKCIJA spasavanja labradora ubrzo se našla na društvenim mrežama i naišla na mnogobrojne pozitivne komentare, uz čestitke i poruke - "Bravo Zrenjaninci".

Čitavu akciju spasavanja, sa obe obale jezera pratio je veliki broj građana i učenika susednih škola. Kada je labrador izvučen i predat na brigu lokalnom udruženju za zaštitu životinja, akcija je nagrađena aplauzom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)