Uručena pomoć bivšoj rukometnoj reprezentativki

Bivšoj reprezentativki Jugoslavije u rukometu Nadi Drvenjak-Šljukić danas je uručen ček na 145.000 dinara, koliko je za nju i njenog sina prikupljeno u humanitarnoj akciji.
U akciji koju je u nedelju organizovalo "Gradsko zelenilo" na klizalištu na Štrandu, od iznajmljivanja klizaljki i sefova za odlaganje ličnih dokumenata, kao i od donacija građana sakupljeno je 75.050 dinara, dok su sponzori donirali ukupno 70.000 dinara - 40.000 u novcu i 30.000 dinara u vidu vaučera za kupovinu lekova. 
 
"Novosađani su još jednom pokazali da imaju toplo i humano novosadsko srce... Teško je ostati nem i slep pred jednom takvom životnom pričom, kao što je priča naše sugrađanke Nade", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom uručenja čeka. Kako je naveo, obaveza društva je da pokaže brigu i da ne dozvoli da naša reprezentativka i žena koja je mnogo doprinela ženskom rukometu sama prolazi kroz težak period. 
 
On je podsetio da je "Zelenilo" dobitnik Oktobarske nagrade za humanitarni rad i dodao da je imao "priliku i čast da se pridruži ovoj akciji". 
 
Nada Drvenjak-Šljukić obolela je od karcinoma dojke, a sin Miodrag je takođe bolestan i nesposoban za rad. Invalidska penzija od 16.500 dinara i socijalna pomoć nedovoljni su im za podmirenje osnovnih potreba i lečenje. 
 
Ona se zahvalila svim ljudima koji su pomogli, istakavši da je izuzetno dirnuta svim gestovima koji pokazuju da i posle toliko godina nije zaboravljena i da nije sama. Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković uručio joj je i simobličan poklon - sportsku opremu sadašanjih igrača. 
 
Autor: 021.rs
  • Nada

    28.01.2016 07:46
    Sta je potrebno
    Zena treba da oboli od karcinoma dojke, da bi je neko saslusao i uozbiljio se u ovoj drzavi? Bez komentara!!!
  • Novosadjanin

    27.01.2016 22:35
    Sport
    Nadi treba pomoći? A sinu Šljuki isto treba pomoći da i taj novac u Djardinu na Moet potrosi, kao išto je dva stana i 7000€ pre dve godine potrošio?
  • Sofija

    27.01.2016 17:12
    Bravo za Acu i Zelenilo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti