Subota, 23.01.2016.

19:43

Sirija: SAD pripremaju vojnu bazu na severoistoku

SAD pripremaju svoju vojnu bazu na severoistoku Sirije u kojoj će biti nekoliko desetina vojnih savetnika u okviru borbe protiv džihadista iz Islamske države.

Izvor: Beta

Sirija: SAD pripremaju vojnu bazu na severoistoku
Foto: GettyImages

To su saopštili izvori bliski sirijskim snagama bezbednosti.

Vlasti u Vašingtonu su demantovale da su zauzele vojni aerodrom u Siriji i da ga preuređuju u svoju bazu, ali su navele da žele da poboljšaju logistiku svojih snaga u toj zemlji.

"Amerikanci već tri meseca preuređuju vojnu bazu u Abu Hadžaru, u provinciji Hasake na severoistoku Sirije", izjavili su Frans presu izvori bliski sirijskoj vojsci i dodali da im u tome pomažu kurdski borci.

Isti izvori su dodali da to nije prvi put da SAD "krše suverenitet Sirije".

Vojnici specijalnih jedinica američke vojske stigli su u novembru na sirijska područja koja se graniče s Turskom gde obučavaju kurdske borce protiv Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: